User login

Navigation

Global IMC Network

Οι Νέοι Γκρίζοι Λύκοι

Πηγή:
http://like.philenews.com/synechizontai-oi-diakopes-tis-oikogeneias-anastasiadi-stis-seychelles-eikones/

Αρρώστησα σήμερα πρωί-πρωί βλέποντας την φωτογραφία του ελληνόγλωσσου Γκρίζου Λύκου να διασκεδάζει αμέριμνος στις Σεϋχέλλες. "Καλά", θα μας πούν οι κριτικοί, "νομίζεις πως πραγματικά εννοεί την χειρονομία που προβάλλει αυτός ο άνθρωπος; Και αν του ξέφυγε κατά λάθος γιατί να τον καταδικάσουμε;"
Εεμμμ, μα... άτε όμως που είναι γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας; Δεν ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει πως τα σύμβολα του σφαγέα και φασίστα ΔΕΝ προσφέρονται για διασκέδαση;

Δεν έχουν πλέον καμία σημασία για την άρχουσα τάξη τα αισθήματα του λαού μας που σφαγιάστηκε, υπέστη εθνοκάθαρση, εξορία και προσφυγιά; Προφανώς όχι.

Ούτε και το γεγονός πως διανύουμε την επέτειο του δημόσιου λυντσαρίσματος και σκοτωμού του Τάσου Ισαάκ από τους Γκρίζους Λύκους έχει κάποια σημασία για την ελίτ του τόπου μας. Για όσους ξέχασαν, να η στιγμή που οι Γκρίζοι Λύκοι μαζί με κατοχικούς αστυνομικούς και άλλους φασίστες σκοτώνουν τον Τάσο, ένα άοπλο διαδηλωτή που διαμαρτυρόταν για την κατοχή και κινήθηκε σε μια συμβολική Επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους:

Μια στιγμή αργότερα: τα ρόπαλα πέφτουν πολτοποιώντας την κεφαλή του.

Ποιός από μας μπορεί να ξεχάσει το νόημα του τι σημαίνει Γκρίζοι Λύκοι;

Και όμως... η "ελληνόγλωσση" ελίτ νεοκυπρίων, γαλουχημένη με τα ιδανικά των γιάππηδων, νεόπλουτων και νεοταξικού αρχοντοχωριατισμού ολκής, το βρίσκει πανεύκολο να ξεχάσει. Δεν είναι μια στιγμή "χαλάρωσης", "διασκέδασης" ή έστω μέθης όπου ένα άτομο παραφέρεται χωρίς να γνωρίζει τι κάμνει. Οι ηθελημένες χειρονομίες έχουν νόημα. Πάντα.

Η κοσμική ελίτ των "εθνικά κυπραίων" - και μαζί τους οι ελίτ "wannabies", δηλαδή οι συνακόλουθοι που θα ήθελαν να είναι και αυτοί μες την ελίτ, ή που προσποιούνται πως είναι μέλη της χωρίς να κατέχουν το εκτόπισμα οικονομικής ή κρατικής εξουσίας που απαιτείται - δεν είναι καθόλου τυχαία που στις συνάξεις και διασκεδάσεις της προβάλλει χειρονομίες, συνθήματα, ντύσιμο και κοινωνικά μηνύματα με νόημα προσεκτικά ανακατωμένα φύρδην μίγδην με άλλα που δεν έχουν κανένα νόημα απολύτως: εκφράζουν μεγαλόφωνα και αλαζονικά τον δικό τους πολιτισμό. Το τίποτα. Το δήθεν. Την πόζα. Τον διεθνισμό-δηθενισμό. Τον αναρχοφασισμό. Την αριστεροδέξια ιδεολογία. Την αδέξια αριστερόζ ταυτότητα. Το κενό του είναι τους, την ρηχότητα ύπαρξης που μόνο τα λεφτά και η εξουσία μπορούν να χαρίσουν στον άνθρωπο. Μαζί με το άππωμα, την υπεροψία και την ασυδοσία.

Υπερβάλλω; Δείτε τις εικόνες από το "κοσμικό πάρτυ" γενεθλίων του πιο πάνω πολιτιστικού μας ήρωα και θα δείτε. Όπως και η φωτογραφία με την χειρονομία των Γκρίζων Λύκων, είναι παρμένες από υλικό που οι ίδιοι οι άρχοντες δημοσίευσαν για να αυξήσουν το κοινωνικό τους κύρος - όλα αυτά είναι μέρος της δημόσιας τους εικόνας που οι ίδιοι επιλέγουν με ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ.

 

 
 

 

Πηγή φωτογραφιών:
Ο Γιάννης Μισιρλής έγινε 40: Το απόλυτο κοσμικό πάρτι στη Λεμεσό
http://like.philenews.com/o-giannis-misirlis-egine-40-to-apolyto-kosmiko-parti-sti-lemeso/

Που πάει η κοινωνία μας; Όταν ο Μαρξ έγραψε για την αναρχία του καπιταλισμού, αναφερόταν στο ότι μες τα θεμέλια της πολιτικής οικονομίας δεν υπάρχει πουθενά συνεργασία, προγραμματισμός, πρόνοια, προστασία και ανακύκλωση πόρων και παραγωγικών δυνάμεων... παρά μόνο τα αντίθετα τους: ανταγωνισμός, αλλοπρόσαλλο χάος, κανιβαλισμός και σπατάλη. Που να ήξερε ο καημένος πως κάποτε αυτά θα πραγματώνονταν και στον ιδεολογικό και πολιτιστικό κόσμο της άρχουσας τάξης;

Πως αλλιώς να ερμηνευτεί η ανάμιξη της χειρονομίας που συμβολίζει την διεθνή ειρήνη με εκείνη των Γκρίζων Λύκων, η προβολή της χειρονομίας των γκάνγκσκτερ-ράππερς (η χειρονομία που είναι η ανάστροφη εκείνης που συμβολίζει την ειρήνη) ταυτόχρονα με τα "φιλάκια" με χείλη τύπου πάπιας (το λεγόμενο duck face), τα γκλαμουράτα μακιγιάζ ταυτόχρονα με επιτηδευμένη εμφάνιση που στοχευμένα παραπέμπει σε εικόνες κοινωνικής αποσύνθεσης που ποζάρει ως "τέχνο-ποπ"; 

Εντάξει, να το δεκτούμε ότι η άρχουσα τάξη και οι συνακόλουθοι της δεν έχουν ούτε εθνική ούτε πολιτιστική ταυτότητα. Ή και χειρότερα: πως ΑΥΤΗ είναι η πολιτιστική τους ταυτότητα, η ισοπέδωση των πάντων, η αναγωγή και ηγεμονία της κενότητας ως υπέρτατη και απόλυτη αξία. Δικαιούνται όμως να μας το τρίβουν καταπρόσωπα; Να μας πληγώνουν τόσο σκληρά; Δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι Εργασίες μας
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

Αρχές, Αξίες, Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

1η Οκτωβρίου: Επέτειος η Υπαίτιος;
http://cyprus.indymedia.org/node/5169

Γκιαούρης εγεννήθηκα, γκιαούρης θα πεθάνω
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/859312324171331

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ
http://cyprus.indymedia.org/node/4916

Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακού
του Σόλωνα Αντάρτη
http://cyprus.indymedia.org/node/4988

Θέσεις για μια Βιώσιμη Λύση
Η σύγκλιση προτάσεων κατόπιν συλλογικού διαλόγου που διήρκεσε για μερικούς μήνες ανάμεσα σε πέραν των εβδομήντα ενεργών στελεχών της Παράταξης του ΟΧΙ:
http://cyprus-org.net/Biosimi.Lysi.tentative.final.pdf

Πολιτική Ανάλυση Αίματος
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/888116831290880

Η Παρούσα Κατάσταση ~ Προεδρικές 2018 ~ Η Παράταξη του ΟΧΙ
http://cyprus.indymedia.org/node/5136

Ένα μικρό κείμενο με περιληπτική προσέγγιση που έχει τίτλο:
"Συνοπτικά, οι θέσεις και οι λόγοι που στηρίζουμε τον Υποψήφιο Σενέρ Λεβέντ",
http://sener-levent-2014.cyprus-org.net/Synoptika.Kinisi.Stiri3is.Sener.Levent.pdf

και ένα κάπως εκτενέστερο, με τίτλο:
"Γιατί Στηρίζουμε τον Υποψήφιο Σενέρ Λεβέντ"
http://sener-levent-2014.cyprus-org.net/Kinisi.Stiri3is.Sener.Levent.pdf

~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

AttachmentSize
oikogeneia.anastasiades.seychelles.grey_.wolves.grizoi.lykoi_.misirlis.1.png448.24 KB
tasos.isaak-850x480.jpg62.17 KB
tasos.isaak_.grey_.wolves.1.jpg101.13 KB
yiannis.misirlis.ino_.anastasiades.4.jpg171.79 KB
yiannis.misirlis.peace_.sign_.465645.jpg78.56 KB
yiannis.misirlis.party_.glossa.exo_.jpg66.26 KB
yiannis.misirlis.party_.techno.pop_.posers.jpg56.18 KB
yiannis.misirlis.party_.yellow.cones_.645555.jpg110.58 KB
yiannis.misirlis.party_.techo_.gangsta.duck_.face_.234243.jpg72.18 KB
yiannis.misirlis.party_.sylvia.mavropoulos.png975.31 KB
grey.wolves.xeironomia.grizoi_likoi-880x450.jpg62 KB
grey.wolves.xeironomia.erdogan_likoi-630x386.jpg20.74 KB
grey.wolves.xeironomia.turkish_nationalists_anadolu_agency.jpg40.03 KB
yiannis.misirlis.party_.sylvia.mavropoulos.png796.63 KB

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire