User login

Navigation

Global IMC Network

Γιατί σας έδωσαν το Γλωσσάρι

.

■ Το Γλωσσάρι εφ' όλης της ύλης

Αγαπητοί Συντάκτες και Δημοσιογράφοι, καθώς και όσοι αναγνώστες τους ακολουθείτε πιστά,

Απορούν και εξίστανται πολλοί, και κάποιοι μάλιστα διαμαρτύρονται που τους δόθηκε το "ανεπίσημο" Γλωσσάρι που περιγράφει το πως πρέπει να αρθρογραφούν για το κυπριακό. Το νέο Γλωσσάρι τους λέει ποιές είναι οι επιτρεπόμενες φράσεις και λέξεις για τον "εξαγνισμό" της δημοσιογραφίας και την εναρμόνιση της με τις επιθυμίες της ανώτατης εξουσίας. Αλλά γιατί απορούν; Το Γλωσσάρι δεν μας ήλθε ουρανοκατέβατο, αλλά ως φιρμάνι από τα ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ όργανα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού: δεν εμφανίστηκε ούτε ξαφνικά, ούτε απότομα, ούτε είναι και η πρώτη φορά.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), είναι μια πολιτή πλατφόρμα διεθνούς εμβέλειας, της οποίας οι κύριοι χρηματοδότες είναι οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία και Ιταλία. Μπορείτε να δείτε την χρηματοδότηση του ΟΑΣΕ εδώ:
• THE SCALES OF CONTRIBUTIONS FOR 2016–2017
https://www.osce.org/pc/212816?download=true

Αλλά το τι ζητά να επιβάλει "εθελοντικά" το διεθνές παρακράτος δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι το γιατί. Απορούν λοιπόν κάποιοι Συντάκτες και Δημοσιογράφοι "μα γιατί να μας δώσουν κάτι τέτοιο;" Η απάντηση είναι πολύ απλή: διότι αγαπητοί ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ όλα τα άλλα Γλωσσάρια που σας έδωσαν.

Τα αφηγήματα ψεύδους με τα οποία έχετε εμβολιάσει την κοινωνία μας διαχρονικά και αδιαλείπτως για περισσότερο από πενήντα χρόνια εμφανίζονται με χαρακτηριστική επανάληψη στην καθημερινή σας αρθρογραφία και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σας όποτε αναφέρεστε στην Κορέα, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Σοβιετική Ένωση και τον Ψυχρό Πόλεμο, τα εμβόλια, τα οροθετικά άτομα με HIV και το Aids, τον αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, τον Γρίβα, την ΕΟΚΑ β και το πραξικόπημα, την Κάνναβη, και πολλά άλλα θέματα που συνθέτουν την πλαστή πραγματικότητα που ζωγραφίζει το Γλωσσάρι σας..

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Αλλά πριν μπούμε στο να εξετάσουμε το Γλωσσάρι εφ' όλης της ύλης, ας δούμε τι λέει ο φίλος και συναγωνιστής ΤΚύπριος δημοσιογράφος Ιμπραχήμ Αζίζ / Ibrahim Aziz για το νέο Γλωσσάρι που έστειλε ο ΟΑΣΕ:

• «Οι του ΟΑΣΕ, αντί να στρέψουν την προσοχή τους προς την κατοχή και να κάνουν προσπάθειες για τον τερματισμό της, σκαρώνουν... “Projects” για να μας μάθουν να συμβιβαστούμε με την κατοχή. Το πιο παράδοξο είναι ότι βρέθηκαν Κύπριοι που δέχτηκαν την χρηματοδότηση για να μας... φουρνίσουν ένα τέτοιο... Project που διχάζει την ενότητα των Κυπρίων κατά της κατοχής.»
https://www.facebook.com/ibrahim.aziz.522/posts/2231126626915449


■ Κάνναβις

Αγαπητοί Συντάκτες και Δημοσιογράφοι,

Υποταχθήκατε χωρίς την παραμικρή αντίρρηση ή αμφισβήτηση στο διάταγμα που ήλθε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που διέταξε να ψεύδονται όλα τα ΜΜΕ, Τύπος και Κρατικοί θεσμοί ώστε να παρουσιάζουν την Κάνναβη ως "ναρκωτικό" παρόμοιο με την ηρωίνη και την κοκαΐνη.

Οι ιστορικές πηγές τεκμηριώνουν πεντακάθαρα το πόσο συνειδητά διαμορφώθηκε η προπαγάνδα από τους ηθικούς αυτουργούς των διώξεων των Φίλων της Κάνναβης από τον Πρόεδρο Νίξον την δεκαετία 1970. Αυτή είναι η μέθοδος ώστε μέσω αυτού του συνειδητού προγράμματος ψεμμάτων και προπαγάνδας - το Γλωσσάρι σας - φτάσαμε στο σημείο η Κάνναβις να δαιμονοποιείται ωσάν να είναι "ναρκωτικό", ή σαν να είναι τάχα το ίδιο πράμα με την ηρωίνη και κοκαΐνη.

Όλα έγιναν με διαταγή του Νίξον, ο οποίος το 1972 εξέδωσε την παράνομη διαταγή να παραποιηθούν τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών έτσι ώστε να παρουσιάζεται η Κάνναβις σαν να είναι θανατηφόρο και εξαρτησιογόνο δηλητήριο της τάξεως της ηρωίνης. Η διαταγή αυτή έχει ακόμα ισχύ τόσα πολλά χρόνια αργότερα - εδώ στις πηγές θα δείτε τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τον αυταρχισμό και την γοήτευση με το αλκοόλ που τροφοδότησαν αυτή την εκστρατεία μέχρι σήμερα:

• The Shafer Commission Report (1972)
http://www.beyondthc.com/wp-content/uploads/2012/06/Nixon-Shafer.pdf
• (αντίγραφο εδώ, με καλύτερο τίτλο):
How Nixon Destroyed the Evidence on Marijuana
http://www.marijuana.com/blog/news/2014/08/richard-nixon-was-the-marijuana-antichrist/

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις μαγνητοφωνήσεις του Νίξον: αφορά τα περίπου τρία χρόνια κρυφών μαγνητοφωνήσεων που είχε διατάξει ο ίδιος στον Λευκό Οίκο για να "αποθανατήσει το έργο του":
https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Nixon_White_House_tapes&oldid=620011732

Αν το δούμε από πλευράς προπαγάνδας, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα ψέμματα της σύγχρονης ιστορίας: με βάση αυτό θυσιάστηκαν οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων Φίλων της Κάνναβης, η ελευθερία αρκετών εκατομμυρίων που είναι στις φυλακές, και η ευρύτερη ελευθερία εκατοντάδων εκατομμυρίων ασθενών και απλών πολιτών σε όλο τον πλανήτη. Ο λαός μας μόλις και μόνο πρόσφατα άρχισε να ξεμυτίζει και ανακινεί την κεφαλή του να "φύγει το ούζο" των ψεμμάτων και της δογματικής προπαγάνδας με την οποία μας υπνωτίσατε.

Επειδή όμως εσείς συνεχίζετε το Γλωσσάρι του Νίξον, σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει πως είμαστε θύματα μιας διαβολικής εκστρατείας συνειδητής δαιμονοποίησης - οι πλείστοι, είτε πιστεύουν τα ψέμματα για την Κάνναβη, ή το ότι το φυτό "είναι παρεξηγημένο", ή πως τάχα με "περισσότερες έρευνες" θα φανεί η αλήθεια για την Κάνναβη. Αλλά... η αλήθεια για το φυτό είναι ήδη γνωστή από δεκαετίες, και έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά σε πολλές χιλιάδες εργαστηριακών και ιατρικών ερευνών. Είναι μια ασφαλής και αβλαβής ουσία με εκατοντάδες φαρμακευτικές χρήσεις και δεκάδες χιλιάδες βιομηχανικές χρήσεις, που όχι μόνο δεν προκαλεί καμιά από τις βλάβες που τις καταλογίζετε δαιμονοποιώντας την, αλλά που αντιθέτως, είναι φάρμακο για την γιατριά αυτών ακριβώς των βλαβών και παθήσεων όπως την εξάρτηση, τις εγκεφαλικές βλάβες, την ψύχωση κ.α.

Το Γλωσσάρι σας για την Κάνναβη είναι όπλο στον πόλεμο που μαίνεται ενάντια στην κοινωνία μας. Ο λεγόμενος "πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά" είναι αληθινός πόλεμος στον οποίο έχουμε νεκρούς, αιχμάλωτους, συλληφθέντες, βασανισθέντες, υπόδικους, καταζητούμενους, φυλακισμένους, έχουμε εξόριστους, άτομα που υπόκεινται τη δράση σπιούνων και καρφώματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, δαιμονοποίηση, εκφοβισμό, στέρηση θεραπείας και επιβολή "θεραπείας" δια της βίας, υπερ-εκμετάλλευση από την Μαφία, εκμετάλλευση από το Κεφάλαιο και άκρατη υπέρβαση εξουσίας από το Κράτος, στοχοποίηση από το καθεστώς με στιγματισμό, συστηματική προπαγάνδα ψεμμάτων, αντιπληροφόρηση και παραπληροφόρηση... και εσείς συμμετέχετε σε αυτόν τον πόλεμο ως το Γραφείο Προπαγάνδας των αρχόντων που στοχεύουν τον λαό μας με όλες αυτές τις κακοποιήσεις. Προσποιείστε πως η πραγματικότητα είναι αόρατη.

Μάλιστα είστε τόσο τραγικά οπισθοδρομικοί και εξαρτημένοι από τον αυταρχισμό που ενώ το Γλωσσάρι για την Κάνναβη σταμάτησε να ισχύει στα ΜΜΕ και τον Τύπο της χώρας που μας το επέβαλε, εσείς συνεχίζετε να το εφαρμόζετε καθημερινά και με ευλάβεια. Σας αναταράζει κάθε υποψία ανεξάρτητης ή καθαρής σκέψης και έκφρασης της αλήθειας για την Κάνναβη.

Εσείς αγαπητοί... το Γλωσσάρι και τα μάτια σας.


■ Κορέα

Δεν περνά μέρα που να μην μας παρουσιάζετε την Βόρειο Κορέα σαν μια δικτακτορία όπου τάχα ο λαός λιμοκτονεί κάτω από το άρβυλο μιας ηγεσίας που υποτίθεται έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο φρενοκομείο καταπίεσης. Και ταυτόχρονα μας παρουσιάζετε την Νότιο Κορέα σαν ένα παράδεισο δημοκρατίας, ένα δήθεν "αντίποδα" στο μίασμα που είναι η Β. Κορέα.

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Πάμπολλες επισκέψεις από διεθνείς οργανώσεις που τελούνται ανελλιπώς για περισσότερα από σαράντα χρόνια για να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του λαού στην Β. Κορέα - επισκέψεις και επιθεωρήσεις που γίνονται χωρίς καμία επίβλεψη από τις τοπικές αρχές - δημοσιεύουν πορίσματα που τεκμηριώνουν πως κανένα από τα πιο πάνω δεν ισχύει για την Β. Κορέα.

Η Ν.Κορέα τελεί υπό κατοχή- υπέστει εισβολή και κατοχή από τις ΗΠΑ και είναι υπό κατοχή μέχρι σήμερα όπως η Κύπρος: την κατέχουν 40,000 αμερικανοί στρατιώτες με υπερσύγχρονο βαρετό οπλισμό. Το κατοχικό καθεστώς - η "δημοκρατική Κυβέρνηση της Ν. Κορέας", όπως την παρουσιάζει το Γλωσσάρι σας - είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Τι είδους αλήθειες μας σερβίρετε όταν μας  παρουσιάζετε ένα κατοχικό καθεστώς ως υπόδειγμα δημοκρατίας και αποκρύπτετε επιμελώς την κατοχή;

Πόσοι γνωρίζουν ότι στην πολύ σύγχρονη ιστορία της Ν. Κορέας έγιναν δύο παλλαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς με το αίτημα της ΕΝΩΣΗΣ της Ν. Κορέας με την Β. Κορέα που πνίγηκαν στο αίμα από το κατοχικό καθεστώς που εσείς υποστηρίζετε;

Εσείς όμως... το Γλωσσάρι σας.


■ Ισραήλ ~ Παλαιστίνη

Το κράτος-σφαγέας στη γειτονιά μας αποτελεί την επιτομή του ρατσιστικού Διζωνικού Απάρταϊντ. Ιδίως μετά που ανατράπηκε το ρατσιστικό καθεστώς στη Ν.Αφρική, το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που εφαρμόζει καθημερινά και συστηματικά τους Φυλετικούς Νόμους των Ναζί, τις μεθόδους εθνοκάθαρσης των Ναζί, και την προπαγάνδα τους. Αποτελεί προπύργιο του Δυτικού Ιμπεριαλισμού, και χωρίς τα δισεκατομμύρια δολλάρια και τα όπλα από το Πεντάγωνο δεν θα επιβίωνε ούτε μια μέρα με την πολιτικοστρατιωτική μορφή που κατέχει σήμερα.

Εσείς όμως μας παρουσιάζετε το Ισραήλ σαν την πιο δημοκρατική χώρα στη Μέση Ανατολή, σαν πιστή φίλη και σύμμαχο μας, σαν μια "ωραία και μοιραία" που το πολύ-πολύ κάποτε "κάνει λαθάκια". Η συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων βέβαια δεν είναι "λαθάκι" αλλά σατανικό πρόγραμμα εθνοκάθαρσης. Πόσοι γνωρίζουν ότι η Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών πέρασε ψήφισμα το οποίο δηλώνει ότι "ο Σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού και ρατσιστικής διάκρισης";
• " “Zionism is a form of racism and racial discrimination,” reads UN General Assembly Resolution 3379. The measure was adopted 40 years ago, on Nov. 10, 1975, and the majority of the international community backed it. 72 countries voted for the resolution, with just 35 opposed (and 32 abstentions)."
US and Israel rewrite history of UN resolution that declared Zionism is racism
https://mondoweiss.net/2015/11/resolution-declared-zionism

Με την καθημερινή όμως επανάληψη της αφήγησης από τα ΜΜΕ /Τύπο που εσείς ελέγχετε με το Γλωσσάρι σας, ποιός θα μπορούσε να μαντέψει την αλήθεια;

Ποιός από σας είτε απεκάλυψε, είτε άσκησε κριτική για το ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου ανατίναξε τις σχέσεις μας με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας απαγορεύοντας δια της βίας την δυναμική αδελφοποίηση των λαών μας μέσω του Στόλου για την Γάζα; Ή για το ότι ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ την δημοκρατικά εκλελεγμένη Κυβέρνηση των Παλαιστινίων; Οι εκλογές που έφεραν την οργάνωση Χαμάς στην εξουσία, είχαν λάβει την σφραγίδα έγκρισης από διεθνείς παρατηρητές συμπεριλαμβανόμενου και του πρώην Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζίμμυ Κάρτερ.

Το 2007 ο Μαχμούτ Αμπάς ανέτρεψε την νόμιμη και δημοκρατική Κυβέρνηση της Παλαιστίνης που επελέγει από τον λαό σε δημοκρατικές εκλογές το 2006, με ένοπλο πραξικόπημα και υποστήριξη από τις Δυτικές δυνάμεις και κατέχει παράνομα την εξουσία μέχρι σήμερα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ΣΥΜΜΑΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ και τους πρόσφερε πολύτιμη πολιτική και οικονομική βοήθεια. Μέχρι και η εφημερίδα του εμφάνιζε τον πραξικοπηματία ως τάχα "νόμιμο" Πρόεδρο:
• "Εμπρακτη στήριξη στην Παλαιστίνη και τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στη χθεσινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ραμάλα όπου μέσα σε κλίμα φιλίας και ευγνωμοσύνης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και μέλη της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ύστερα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αμπάς και συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο πλευρών σε δηλώσεις του εξήγγειλε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού με σκοπό την ανέγερση μιας κλινικής στο χώρο που θα υποδειχθεί από την παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται όπως τόνισε για χειρονομία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την ηγεσία του, με την ευκαιρία της επίσημης ιστορικής επίσκεψης του στη Ραμάλα."
http://www.haravgi.com.cy/site-article-2628-gr.php

Δείτε και εδώ τα τεκμήρια για το πως με την αφήγηση και το Γλωσσάρι καταπρόδωσαν το αναφαίρετο Δικαίωμα της Επιστροφής των Προσφύγων. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο πραξικοπηματίας Πρόεδρος Αμπάς με παράλληλες δηλώσεις και συμφωνίες με τις αντίστοιχες κατοχικές δυνάμεις Τουρκίας και Ισραήλ, απεμπόλησαν το Δικαίωμα της Επιστροφής για μεγάλους αριθμούς προσφύγων από την Κερύνεια και από τις περιοχές της ιστορικής Παλαιστίνης που εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ σε κύματα, αρχίζοντας το 1947:
• Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας
Βίοι Παράλληλοι
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html


■ Σοβιετική Ένωση ~ Ψυχρός Πόλεμος

Η αφήγηση του Δυτικού Ιμπεριαλισμού για την Σοβιετική Ένωση είναι το ιδεολογικό ψωμοτύρι, το θεμέλιο της κοσμοθεώρησης που εσείς προβάλλετε καθημερινά με το Γλωσσάρι που σας έδωσαν. Πότε προβάλατε την ΕΣΣΔ σαν μια χώρα όπου υπήρχε σχεδόν μηδαμινή ανεργία, εντελώς δωρεάν Παιδεία και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Δεν είναι απαραίτητα στοιχεία δημοκρατίας αυτά - και τα οποία εμείς δεν έχουμε; Εσείς αφιερώσατε μια ζωή στο να περιγράφετε την πολιτική εξουσία που κατείχε τον έλεγχο της ΕΣΣΔ σαν μια αιμοδιψή μηχανή θανάτου. Και πότε αφιερώσατε έστω και ένα λεπτό στο να απορήσετε ή να μελετήσετε το πως έγινε και το σαθρό σταλινικό καθεστώς κατάρρευσε χωρίς να σκοτώσει ούτε ένα άτομο;
• Adam Roberts: The peaceful revolution of 1989
https://www.independent.co.uk/voices/commentators/adam-roberts-the-peaceful-revolution-of-1989-1816588.html

Το Γλωσσάρι όμως που μας πλασάρετε δεν επιτρέπει τόσο ευέλικτες νοητικές ή ιστορικής αναζητήσεις.


■ Εμβόλια

Πάντα αναφέρεστε στα εμβόλια ωσάν να είναι η πιό αναγκαία και ταυτόχρονα πιο αβλαβής ιατρική παρέμβαση. Ουδέν ψευδέστερον! Οι διάλογοι ανάμεσα στους επιστήμονες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων διεξάγονται με την δύναμη θύελλας, οι δε κρατούντες (Κράτος και Κερδοσκοπικές φαρμακευτικές εταιρείες) αξιοποιούν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα ώστε να αποσιωπηθούν οι επιστήμονες που υποδεικνύουν τους κινδύνους από κάποια εμβόλια, και την μη-αποτελεσματικότητα τους - με άλλα λόγια το ότι είναι επικίνδυνα και άχρηστα. Μέχρι και φυλακίσεις αντιφρονούντων έχουν γίνει για να προωθηθούν τα εμβόλια και η ψευδής αφήγηση που εσείς προωθείτε τόσον απερίσκεπτα.

Η θύελλα αυτή διαρκεί για πολλές δεκαετίες μες τον κόσμο της επιστήμης. Δημοσιεύσατε ποτέ έστω μια κριτική ή μια αμφιβολία για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων; Αντιθέτως, παρουσιάζετε τους αντιφρονούντες ως τρελούς "εχθρούς της επιστήμης", ως "ανεπίδεκτους μαθήσεως", ως "δεισιδαίμονες".

Πρόσφατα μάλιστα εφηύρατε και ένα νέο όρο, και μας παρουσιάσατε πως τάχα υπάρχει "κίνημα αντιεμβολιαστών" και σπεύσατε να το καταδικάσετε ΚΑΙ να παραχαράξετε τις βάσιμες και λογικές επιστημονικά τεκμηριωμένες ανησυχίες και κριτική που υπάρχουν για τα εμβόλια. ΙΔΙΩΣ σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να επιβληθεί ο εμβολιασμός σε όλους δια νόμου, όπως το ζήτησε από την Βουλή πρόσφατα αντιπροσωπεία ιατρών: εσείς το προσπεράσατε αυτό σαν γαργάρα, χωρίς να αφιερώσετε ούτε μία λέξη για τους φοβερούς κινδύνους που συνεπάγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ή τις αμέτρητες παραβιάσεις των Συνταγματικών μας Δικαιωμάτων αν υλοποιηθεί μια τέτοια πολιτική.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επέβαλε και αυτός το Γλωσσάρι σας αλλά πολύ πιο δυναμικά: απείλησε πως θα αφαιρέσει την άδεια εξάσκησης από όποιο γιατρό ΕΚΦΡΑΣΕΙ διαφωνία ή κριτική για αναγκαιότητα ή την ασφάλεια των εμβολίων! Διαμαρτυρηθήκατε για αυτό; Για την δικτατόρευση του δικαιώματος έκφρασης των γιατρών μας; Όχι βέβαια. Αφού το δικό σας Γλωσσάρι και το δικό τους είναι ένα και το αυτό:
• "«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι εάν γιατρός μέλος μας αποτρέπει ασθενείς του από το να εμβολιαστούν ή ακόμα και αν απλώς αναπαράγει λανθασμένες πληροφορίες που αφορούν την αναγκαιότητα ή την ασφάλεια των εμβολίων, μπορεί να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του», σημειώνει ο ΠΙΣ."
ΠΙΣ: O μη εμβολιασμός οδηγεί σε επιδημίες ιλαράς
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/435779/pis-o-mi-emboliasmos-odigi-se-epidimies-ilaras

Ενημερωθείτε με βάση την επιστήμη και την κοινή λογική:
• Εμβόλια που «καταστέλλουν θεραπευτικές πράξεις» ~ Η νέα υστερία για την ιλαρά
http://cyprus.indymedia.org/node/5172


■ Aids / HIV

Η αφήγηση και το Γλωσσάρι που προωθείτε σε σχέση με τα οροθετικά άτομα που εργαστηριακά κρίνονται ως "φορείς" του ιού HIV είναι ένα από τα χείριστα παραδείγματα - ακριβώς το αντίθετο του τι σημαίνει κοινωνική προσφορά.    

Το Γλωσσάρι που μας πλασάρετε παρουσιάζει τον ιό HIV ως την αιτία της ασθένειας Aids, πράγμα που ουδέποτε απεδείχθει με επιστημονικές μεθόδους. Αυτή η θεωρία επιβλήθηκε μέσω των θεσμών Κεφαλαίου και Κράτους και των οργάνων τους στα ΜΜΕ /Τύπο, χωρίς να απαντηθούν ποτέ τα βασικά ερωτήματα και χωρίς να κατατεθούν τα βασικά θεμέλια που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια σημαντική επιστημονική θεωρία. Αντίθετα, όποιος επιστήμονας ή ασθενής εκφράσει αντίθεση ή ερωτήματα ή κριτική σε αυτή την θεωρία, διώκεται και αποσιωπείται. Με βάση το Γλωσσάρι σας, τα οροθετικά άτομα υπόκεινται σε σωρεία αναξιόπιστων και άκυρων "διαγνώσεων" και σε συστηματική δηλητηρίαση με φάρμακα που έχουν κριθεί από την επιστήμη ως υπερβολικώς τοξικά και θανατηφόρα με την επίφαση "θεραπείας". 

Το Γλωσσάρι που μας έχετε επιβάλει για τον ιό και την ασθένεια είναι βασισμένα σ' ένα παραλογισμό που ΜΟΝΟ με την τρομοκρατία και την αποσιώπηση επιστημόνων και ασθενών μπόρει και στέκεται. Αν ήταν η αλήθεια γιατί θα χρειαζόταν τόση επένδυση σε απολυταρχικές μεθόδους;

Ποιοί γνωρίζουν πως τα "φάρμακα" στα οποία υποβάλλονται τα οροθετικά άτομα είχαν δημιουργηθεί αρκετές δεκαετίες πριν την έλευση του Aids για να χρησιμοποιηθούν ως χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, και ότι κρίθηκαν τόσο θανατηφόρα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν; Τώρα βέβαια που δημιουργήθηκε μια τόσο προσοδοφόρα αγορά με βάση μια αναπόδεικτη θεωρία για τον HIV και την προπαγάνδα από εσάς, οι εταιρείες τσουβαλιάζουν κέρδη ΔΙΣεκατομμυρίων από ένα δηλητήριο που προηγουμένως δεν μπορούσαν να χορηγήσουν σε κανένα.

Ποιός γνωρίζει πως η ίδια η επιστήμη μας διαβεβαιώνει πως με την "θεραπεία" των οροθετικών ατόμων έχουμε τα εξής αποτελέσματα;
ο- βελτιώνονται μόνο οι εργαστηριακό αριθμοί για τους δείκτες των ασθενών (όπως λέμε "ευημερούν οι αριθμοί" για την οικονομία), ενώ
ο- αυξάνονται οι θάνατοι,
ο- αυξάνονται τα περιστατικά του Aids.

Ορίστε οι δημοσιεύσεις αυτών των τεκμηριωμένων πορισμάτων στην επιστημονική βιβλιογραφία:

• Από το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet.
This study involved over 20,000 HIV positive patients who are being treated with HAART:
"Virological response after starting HAART improved over calendar years, but such improvement has not translated into a decrease in mortality. There was no corresponding decrease in the rates of AIDS, or death, up to 1 year of follow-up. There was some evidence for an increase in the rate of AIDS in the most recent period."
Lancet. 2006 Aug 5;368(9534):451-8.
HIV treatment response and prognosis in Europe and North America in the first decade of highly active antiretroviral therapy: a collaborative analysis.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16890831

• "Our principal finding is that the rate of grade 4 events [life-threatening events] is greater than the rate of AIDS events, and that the risk of death associated with these grade 4 events was very high for many events. Thus, the incidence of AIDS events fails to capture most of the morbidity experienced by patients with HIV infection prescribed HAART. Better evidence is needed to determine how much of this morbidity is directly due to HAART."
J Acquir Immune Defic Syndr. 2003 Dec 1;34(4):379-86
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14615655

Εσείς όμως δώστου και βύρα το Γλωσσάρι σας... "Πέζε του γάρου λύρα να χορεύκει βύρα βύρα", που λέει και η έμμετρη λαϊκή σοφία.

Όσοι έχουν κίνητρο να μελετήσουν για το θέμα, θα ανακαλύψουν ένα ολόκληρο - και πιο πραγματικό - κόσμο στις πιο κάτω πηγές.

Ο Νομπελίστας επιστήμονας που εφηύρε την μέθοδο με την οποία σήμερα γίνεται η μέτρηση του ιικού φορτίου (viral load - δηλ. της ποσότητας του ιού HIV μες τον οργανισμό των οροθετικών ατόμων), ονομάζεται Kary Mullis. Πήρε το Νόμπελ για αυτή την εφεύρεση. Δείτε όμως την μαρτυρία του όπου καταθέτει απλά, ξάστερα και με σαφήνεια το ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το ότι ο ιός HIV προκαλεί την ασθένεια Aids, και ότι όλα είναι μια αφήγηση, ένα Γλωσσάρι που πλασάρουν τα ΜΜΕ /Τύπος, το Κεφάλαιο και το Κράτος. Μας το λέει ανοικτά πως η Επιστήμη ΔΕΝ υπάρχει πουθενά σε αυτό το παραμύθι.
• Nobel Prize Winner Kary Mullis Challenges The Myths About Aids
https://www.youtube.com/watch?v=IifgAvXU3ts&index=8&list=PLfaoYVfaae3KmJoMS2p8mF0rEVqoSYSNb&t=0s

Ένας από τους πιο επιφανείς επιστήμονες της σύγχρονης ιστορίας, ο Peter Duesberg, PhD, καθηγητής και κορυφαίος ερευνητής στην Μοριακή~Κυτταρική Βιολογία, είναι ένας από τους αντιφρονούντες που εκφράζει πολύ καθαρά και με έγκυρα επιστημονικά επιχειρήματα το πόσο άκυρη και λανθασμένη είναι η θεωρία πως τάχα ο ιός HIV προκαλεί το Aids. Ενώ εσείς προωθείτε άκριτα και ανεγκέφαλα το Γλωσσάρι των κερδοσκοπικών εταιρειών με το παραμύθι τους, ο καθηγητής υπόκειται σε διώξεις, αποσιώπηση και εξοστρακισμό, τιμωρίες επειδή λέει την αλήθεια.

• Peter Duesberg's HIV/AIDS research web site
Frequently Asked Questions
http://duesberg.com/faq.html

• Ένας επιστημονικός διάλογος όπου τίθενται σε αντιπαράθεση τα βασικά επιχειρήματα υπέρ και εναντίον της θεωρίας:
HIV Causes AIDS
http://www.virusmyth.com/aids/hiv/wbscience88.htm

• Μέρος της καταπληκτικής ιστορίας του επιστήμονα:
Dr Peter Duesberg, A Cautionary Tale!
https://www.youtube.com/watch?v=EtUJnIeWybg

• Μια διάλεξη του. Διαρκεί περίπου μια ώρα. Παρουσιάζεται μια επικαιροποιημένη κριτική αναθεώρηση της πλαστής θεωρίας πως τάχα ο ιός HIV προκαλεί το Aids - η αλήθεια απαιτεί υπομονή, μελέτη, και αυτόνομη σκέψη:
Peter Duesberg, PhD, presents "the HIV-AIDS Hypothesis-30 Years Later" at the 2015 International Academy of Oral Medicine and Toxicology Annual Conference
https://www.youtube.com/watch?v=DOMov4Wot60

• Μια διάλεξη του γιατρού John Bergman που μιλά αναλύοντας με πολύ προσιτό και κατανοητό τρόπο για ολόκληρη την παραφιλολογία και τρομολαγνία που εμπεριέχεται στο Γλωσσάρι για το Aids - διαρκεί περίπου 45 λεπτά:
HIV and AIDS- The Real Cause and Solution
https://www.youtube.com/watch?v=hD8p-M8qgP0

• Ένας καταιγισμός από απλά, πεντακάθαρα αποφθεύγματα που φωτίζουν ολόκληρη την αλήθεια γύρω από το Γλωσσάρι:
IS “HIV” REALLY THE CAUSE OF AIDS?
ARE THERE REALLY ONLY “A FEW”
SCIENTISTS WHO DOUBT THIS?
Over 2,000 scientists, medical professionals, authors and academics are on record that the “Hiv-Aids” theories, routinely reported to the public as if they were facts, are dubious to say the least.
http://aras.ab.ca/aidsquotes.htm

Δεν πειράζει όμως που υπάρχει η Αλήθεια, με την συμμόρφωση σας και με την ενεργή συμμετοχή σας στην προπαγάνδα, τα ψέμματα υπερνικούν. Φόρτσα εσείς, μπροστά, όλο μπροστά με το Γλωσσάρι σας.

 
■ Αγώνας για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Σύμφωνα με το Γλωσσάρι που μας προωθείτε, ο αγώνας για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα τάχα έφερε την Τουρκική εισβολή. Ή τάχα η Ένωση "εμποδίστηκε" από ξένες δυνάμεις.

Η αλήθεια είναι πως αν ο αγώνας δεν είχε προδοθεί από την ηγεσία του, και αν πραγματοποιείτο η Ένωση με επιτυχία, οι ΤΚύπριοι συμπατριώτες μας σήμερα θα ήταν ισότιμοι πολίτες της Ευρώπης και θα ζούσαν σ' ένα δίκαιο και δημοκρατικό καθεστώς προστασίας και υποστήριξης των μειονοτήτων όπως αυτό στο οποίο ζουν οι χιλιάδες Μουσουλμάνοι στην Βόρεια Ελλάδα, με πλήρη θρησκευτική και πολιτιστική ελευθερία.

Η Ένωση δεν παρεμποδίστηκε από "ξένες δυνάμεις". Απεναντίας, το 1964 όταν στην Κύπρο ήταν ανεπτυγμένη η ελλαδική μεραρχία με πέραν από 10,000 στρατιώτες και ενισχυμένο οπλισμό, σε μια περίοδο που η Αγγλία είχε μπουχτίσει πλέον με το κυπριακό και είχε παραδώσει στις ΗΠΑ την διαχείρηση του, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέφερε στον Μακάριο και τον ελλαδίτη Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου το να γίνει η Ένωση χωρίς ανταλλάγματα προς την Τουρκία και χωρίς εμπόδια από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Αυτό τεκμηριώνεται με πολλά επίσημα κρατικά έγγραφα όλων των χωρών που εμπλέκοντο τότε (Ελλάς, Τουρκία, Αγγλία, ΗΠΑ), τα οποία δημοσίευσε ο Άντης Ροδίτης στο καταπληκτικό του βιβλίο με τίτλο "Κουράγιο Πηνελόπη" (εκδόσεις Αρμός, 2010). Εκείνη την εποχή η Κύπρος ήταν στρατιωτικά απόρθητη, και η Τουρκία δεν διέθετε καν αποβατικό στόλο. Η Ένωση ήταν απλώς θέμα μιας διακήρυξης... που δεν έγινε ποτέ: απορρίφθηκε από τον Άξιο Ηγέτη Όλων των Κυπρίων, αυτόν που ονομάστηκε ο Εις και Μόνος.

Αυτά τεκμηριώνει και ο αγωνιστής και μάχιμος δημοσιογράφος Φάνος Κωνσταντινίδης με μια συνομιλία που είχε με τον Μακάριο:
• «Μακαριώτατε, έχει δίκαιο ο Παπανδρέου (Γεώργιος) όταν δηλώνει “Μακαριώτατε, άλλα συμφωνούμε κι’ άλλα πράττετε;”
-Έχει απόλυτο δίκαιο ο Παπανδρέου. Πήγα στην Αθήνα (1964) και συμφωνήσαμε να έρθω στην Κύπρο και να κηρύξω την Ένωση. Δυστυχώς, δύο στενοί συνεργάτες μου, (μου είπε τα ονόματα, αλλά με όρκισε να μην τα αποκαλύψω), με επηρέασαν να μην υλοποιήσω τα αποφασισθέντα (Εναντίον του ενός εξ’ αυτών καταφέρθηκε έντονα και για μίαν άλλη υπόθεση).
-Μα αυτά που λέτε Μακαριώτατε είναι τρομερά και η ιστορία θα σας κατακρίνει, γιατί χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για την Ένωση.
-Βέβαια, δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι το σχέδιο για ανακήρυξη της Ενώσεως θα επιτύγχανε. Όμως, κρίνω τον εαυτό μου ένοχο, γιατί χάθηκε μία ευκαιρία και έτσι έδωσα στον Παπανδρέου, και σε άλλους, την ευκαιρία να με επικρίνουν δημοσίως.»
Πηγή: «Όταν ο Μακάριος μου αποκάλυψε…» https://hellasjournal.com/2014/08/otan-o-makarios-mou-apokalipse


■ Γρίβας, ΕΟΚΑ β, χούντα, πραξικόπημα

Το Γλωσσάρι σας λέει πως τάχα ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ β έκαμαν το πραξικόπημα. Και πως τάχα η ΕΟΚΑ β ήταν προέκταση της χούντας. Γύρω από αυτό τον άξονα περιστρέφεται ο ήλιος και η σελήνη του κρατικο-κεφαλαιιικο-κομματικο-κληρικού καθεστώτος που μας διαφεντεύει για περισσότερο από σαράντα χρόνια.

Είναι αδιαμφισβήτη η ανάγκη Συμφιλίωσης με τους ΤΚύπριους αν θα δούμε άσπρη μέρα σ' αυτό τον τόπο. Πως αλλιώς θα επέλθει ειρήνευση; Αλλά ποιοί θα την κάμουν; Εσείς μες τα ΜΜΕ /Τύπο, Κεφάλαιο και Κράτος (με μια φράση οι άρχοντες και τα όργανα τους) δεν είστε καν πρόθυμοι για την Συμφιλίωση ανάμεσα στους ΕΚύπριους. Συνεχίζετε το Γλωσσάρι του εμφυλίου πολέμου που ζήσαμε την δεκαετία του εβδομήντα χωρίς να αναθεωρείτε ούτε ένα ιώτα της προπαγάνδας εκείνων των ημερών. Ούτε ένα ιώτα.

Με το Γλωσσάρι της "ιστορικής εκπαίδευσης" που τους προσφέρετε αγαπητοί Συντάκτες και Δημοσιογράφοι, συνεχίζουν να ανατρέφονται νέες γενεές κυπρίων που αληθινά πιστεύουν πως ο Γρίβας και ΕΟΚΑ β έκαμαν το πραξικόπημα του '74. Παραπαίουν με καταπληξία όταν τους αποκαλύψει κάποιος πως ο Γρίβας είχε ήδη πεθάνει έξι μήνες πριν το πραξικόπημα, και πως η ΕΟΚΑ β είχε ήδη διαλυθεί και τα κατάλοιπα της είχαν αποστρατευτεί πολλούς μήνες πριν!

Πότε αναφέρατε στις εφημερίδες ή τις οθόνες σας ότι ο δεύτερος αρχηγός της οργάνωσης - που δεν δέκτηκε να τον λεν αρχηγό, αλλά Διοικητή - ο Γιώργος Καρούσου είχεν ήδη από την Άνοιξη του 74 κηρύξει μονομερώς εκεχειρία για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος, είχε κάμει διευθετήσεις ώστε ο Ενωτικός αγώνας να ξανατεθεί πάνω σε πολιτική (και οχι στρατιωτική) βάση και είχε διατάξει την διάλυση και αποστράτευση της ΕΟΚΑ β; Από τότε, η ΕΟΚΑ βήτα σε ουδεμίαν επιχείρηση έλαβε μέρος, ούτε ακόμα και όταν τους μήνες από Απρίλιο μέχρι Ιούλιο '74 οι αντίπαλοι της επετέθηκαν, συνέλαβαν και βασάνισαν μέλη της ενωτικής παράταξης [1].

Ο Μακάριος και οι ηγέτες των υπηρεσιών ασφαλείας του καθεστώτος (ο αρχηγός της ΚΥΠ, ο αρχηγός του Εφεδρικού Σώματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι) είχαν καυχηθεί πολλές φορές δημοσίως εκείνες τις μέρες πως η ΕΟΚΑ β είχε συντριβεί και ηττηθεί. Πως λοιπόν βρέθηκε στο επίκεντρο του Γλωσσάριου και της αφήγησης σας από τότε ως "ένοχη" για το πραξικόπημα; Στο Γλωσσάρι που μας πλασάρετε, Γρίβας και ΕΟΚΑ β ισούνται χούντα και πραξικόπημα. Με ποιά τεκμήρια; Που είναι τα τεκμήρια για το Γλωσσάρι σας;

Κάποια χρήσιμα αναγνώσματα:

Ο Γιώργος Καρούσος, ο Διοικητής της ΕΟΚΑ β που κατηγορήθηκε από την χούντα ότι ήταν κομμουνιστής, ήταν ένας από τους κορυφαίους αντιστασιακούς ενάντια στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Το βράδυ της 21ης Απρ. 1967 ξημερώνοντας δηλαδή προς την 21η, ήταν Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Πρώτο Σώμα Στρατού, υπεύθυνος για την εφαρμογή του σχεδίου του πραξικοπήματος. Μπροστά σε 300 άλλους αξιωματικούς, όταν έλαβε τις οδηγίες της εκδόσεως των σημαντικών διαταγών για να κινηθεί το στράτευμα και να ανατρέψει την έννομη Κυβέρνηση, ΑΡΝΗΘΗΚΕ και το δήλωσε κατάφατσα στον στρατηγό Γιαράκο που εκείνη τη νύκτα εκτελούσε χρέη Διοικητή του Σώματος. Ο Καρούσος περιγράφει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα για για την πραγμάτωση του πραξικοπήματος ως εξής: "Εγώ έπρεπε να εκδώσω τις εντολές για τις συλλήψεις των [πολιτικών και άλλων προσώπων], τις ενεργοποιήσεις των μονάδων, τις τοποθετήσεις τμημάτων στα επίκαιρα σημεία για την εξασφάλιση, όπως ήταν ο Ο.Τ.Ε., η Δ.Ε.Η. και λοιπά και την ενημερότητα μέχρι και του τελευταίου στρατιώτη στις εξελίξεις." Αντιστάθηκε όμως ανοικτά με εντιμότητα και αξιοπρέπεια: ενώπιον όλων αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές και αμέσως υπέβαλε την παραίτηση του γραπτώς. "«Υποβάλλω την παραίτηση μου. Ως μη επιθυμών να συμμετάσχω εις εθνικό έγκλημα.», έγραψε. "Βαρύ το 'ολίσθημα μου' και χαρακτηρίσθηκα πάραυτα κομμουνιστής" [2].

Μετά από αυτά ο Καρούσος συνελήφθει από την στρατιωτική αστυνομία του Δ. Ιωαννίδη και υπεβλήθει σε ευφάνταστες κακοποιήσεις. Όταν μερικά χρόνια αργότερα μου διηγήθηκε μερικά από τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλε η χούντα, έφριξα με το πόσο αρρωστημένη "δημιουργικότητα" μπορεί να επινοήσει ο αυταρχικός άνθρωπος που κατέχει εξουσία, άμα είναι να βασανίσει τον συνάνθρωπο του.
 
Αυτόν τον άνθρωπο, και την οργάνωση της οποίας ηγήθηκε, εσείς την αποκαλείτε όργανο της χούντας.

• Μια σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιώργου Καρούσου στον αντιχουντικό αγωνιστή Αρχιπλοίαρχο και Διδάκτωρα Πολιτικής Επιστήμης και Νεότερης Ιστορίας Αντώνη Κακαρά:
http://kakaras.wordpress.com/2013/02/22/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B3-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85

Είναι όχι μόνο κρίμα και ανήθικο, αλλά και εγκληματικό να επενδύετε ακόμα στη γλώσσα της διχόνοιας τόσες δεκαετίες αργότερα. Πως θα γίνει η συμφιλίωση από τον εμφύλιο αν δεν αναλάβετε εσείς, αγαπητοί Συντάκτες και Δημοσιογράφοι, την διαμόρφωση της κοινωνίας με εργαλείο την αλήθεια; Η διχόνοια είναι δηλητήριο φοβερό - δεν σβήνει όσες γενεές και αν περάσουν, αν κάποιοι επενδύουν χρόνο και προπαγάνδα στο να την εκμεταλλεύονται. Μια ένδειξη του πόσο βαθιά μας πλήγωσε η διχόνοια εκείνης της εποχής, μπορεί να ληφθεί από το ειρηνικό συμβάν εκείνης της πονεμένης περιόδου: στην κηδεία του Γρίβα συνάχτηκαν 200,000 άνθρωποι, ένα τρίτο του τότε πληθυσμού ολόκληρης της Κύπρου. Δεν μιλούμε για μια ασήμαντη μειονότητα της οποίας την ιστορία και τους πόνους της μπορείτε να την σκουπίσετε κάτω από χαλί σας που ονομάζεται Γλωσσάρι. Όσον εσείς επενδύετε στα ψέμματα και την προπαγάνδα μίσους, η κοινωνία μας θα αιμάσσει.
 
• Τα Ονόματα ~ Πραξικόπημα
http://cyprus.indymedia.org/node/59

• Τι έκαμες Λάμπρο στο πραξικόπημα;
http://cyprus.indymedia.org/node/4781

• Νεκρός ο Ποιητής - Αιμόφυρτος η Προφητεία του Λάμπει Διαχρονικά και Επαληθεύεται
"...Και δεν έχω άλλη εκλογή, παρά να μένω στα υπόγεια αλχημιστής…"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html

• Συνθήματα στα ΛΟΚ, σταλινοφασίστες και άλλα δαιμόνια
http://cyprus.indymedia.org/node/4938


■ Για το πως τάχα η ΕΟΚΑ β έκαμε σφαγές αμάχων

Το Γλωσσάρι σας συμπεριλαμβάνει καθημερινά - και ιδίως μες τις καυτές μέρες Ιουλίου και Αυγούστου όταν ο Σείριος πίσω από τον ήλιο μας οδηγεί σε αποχαύνωση και τρέλα - τον ανυπόστατο ισχυρισμό πως η ΕΟΚΑ β έκαμε τάχα "σφαγές αμάχων ΤΚυπρίων". Επαναλαμβάνετε αυτά τα ψέμματα ως "αυταπόδεικτα" αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ δημοσιεύσατε έστω και μία απόδειξη, έστω και μία μαρτυρία που να στέκει. Αν έχετε αποδείξεις, γιατί δεν κινηθήκατε ποτέ να τις δώσετε στη Δικαιοσύνη;

ΟΛΟΙ μας καταδικάζουμε τα φοβερά εγκλήματα που έγιναν ενάντια στους άμαχους ΤΚύπριους εκείνες τις μέρες, και το επαναλαμβάνουμε πως οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Ήδη η Πολιτεία δίκασε και καταδίκασε ένα από τους εγκληματίες που σκότωσαν άμαχους εκείνες τις μέρες. Αν υπάρχουν κι άλλοι - ολόκληρη οργάνωση τάχα, λέει το Γλωσσάρι σας! - φέρτε τα τεκμήρια σας και τις μαρτυρίες, να τους δικάσουμε.

Αλλά δεν υπάρχουν ούτε τεκμήρια, ούτε μαρτυρίες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Για σχεδόν σαράντα πέντα χρόνια τώρα μόνο ισχυρισμοί και υπονοούμενα υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο ισχυρισμοί από κάποιον που άκουσε κάτι από κάποιον που άκουσε κάτι. Οι μόνες περιπτώσεις που πλησιάζουν σε κάτι σαν μαρτυρία, δεν ονομάζουν τους υπόπτους, ή ζωγραφίζουν κάτι ασαφές. Προέκυψαν κάποιες "ανθυποψίες μαρτυρίας" κατά καιρούς, αλλά πάντα αποδεικνύονται να είναι είτε ισχυρισμοί που μοιράστηκαν "εμπιστευτικά" κάποια στελέχη της ΑΚΕΛο-Μακαριακής παράταξης με ΤΚύπριους, οι οποίοι απλώς τα επαναλαμβάνουν ("μου το είπαν οι Ρωμιοί που ξέρουν αυτά τα πράματα"). Ή και ακόμα πιο απίστευτο, προκύπτουν από ισχυρισμούς ΤΚυπρίων.

Δηλαδή θέλουν να πιστέψουμε το αδιανόητο. Ότι ενώ εγώ που ήμουν μες τη νεολαία της ΕΟΚΑ β και ανελάμβανα επιπρόσθετα καθήκοντα δίπλα από τον Καρούσο και όντας σε συχνή επαφή με εκατοντάδες αφοσιωμένα μέλη της Ενωτικής παράταξης δεν είχα ιδέα ποιοί ήταν τα μέλη της οργάνωσης πέραν κάποιου στενώς ελεγχόμενου κύκλου έμπιστων ανθρώπων, κάποιος ΤΚύπριος σ' ένα χωριό που μόνο πρόσφατα έλαβε ηλεκτροδότηση, τηλεφωνική σύνδεση και ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήξερε τα μέλη της ΕΟΚΑ β!!

Υπάρχει και η "μαρτυρία" κάποιου στρατιώτη, του Νίκου Γενιά, που τάχα υποχωρώντας από τον Πενταδάκτυλο "πέρασε" από εκείνα τα χωριά και είδε την ΕΟΚΑ β να θάβει τους σφαγιασθέντες ΤΚύπριους και το δήλωσε στην εφημερίδα Χαραυγή το 1998 (είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα). Και είπε μάλιστα ότι τάχα μίλησε με αυτούς και ότι αυτοί του είπαν "κομπάζοντας" ότι έκαμαν τη δουλειά τους. Και δεν μας λέει κανένας πως αυτός ο στρατιώτης ήξερε πως ήταν μέλη της ΕΟΚΑ β αυτά τα άτομα. Βρήκε τον παγκύπριο κατάλογο μελών της οργάνωσης κάτω από μια πέτρα στον Πενταδάκτυλο πριν υποχωρήσει; Τους ήξερε προσωπικά; Αν τους ήξερε γιατί δεν τους κατονομάζει; Αν δεν τους ήξερε, ΠΩΣ ήξερε πως τάχα αυτοί ήταν σε εντετελμένη δράση της ΕΟΚΑ β; Εκείνες τις μέρες υπήρχαν άτακτοι ένοπλοι ΠΑΝΤΟΥ που ισχυρίζονταν ό,τι ήθελαν. Τόσον βάρβαρα κτήνη όσον και άγγελοι βάδιζαν ανάμεσα μας, ο καθείς επιφέροντας τα πλήγματα ή τα θαύματα του στον τόπο μας και αφήνοντας μας μια ιστορική παρακαταθήκη που ακόμα δεν την ξεμπλέξαμε. 

Που είναι οι μαρτυρίες πάνω στις οποίες βασίζεται το Γλωσσάρι σας; Δηλητηριάσατε τις σχέσεις όλων των ανθρώπων στο νησί μας με τα συστηματικά σας ψέμματα και την προπαγάνδα σας. Πως θα επέλθει η Συμφιλίωση ανάμεσα στους ΕΚύπριους που ακόμα πονούμε με τον διχασμό εκείνων των ημερών; Πως θα επέλθει η αναγκαία Συμφιλίωση και Επανένωση με τους ΤΚύπριους όταν εσείς διοχετεύετε τόσο απίστευτα τοξικά δηλητήρια στις σχέσεις μας;

"Μα... όλοι τα γνωρίζουν αυτά", λέει η προπαγάνδα σας. "Πως τολμάς να αμφισβητείς αυτά που όλοι γνωρίζουν;" Όλα αυτά που τάχα "όλοι τα γνωρίζουν" είναι αφηγήματα που "όλοι τα γνωρίζουν" απλώς και μόνο επειδή εσείς εφαρμόσατε το Γλωσσάρι: τα γράφετε κατ' επανάληψη για χρόνια και χωρίς ποτέ να έχετε δώσει έστω και μία απόδειξη, ένα τεκμήριο ώστε να γίνετε πιστευτοί. Γίνατε πιστευτοί γιατί απλώς χρησιμοποιείτε το Γλωσσάρι των ισχυρών: και μάλιστα πολλοί από εσάς καταντήσατε να πιστεύετε τα αφηγήματα που προωθείτε.

Ακόμα και φίλοι μου δημοσιογράφοι γλιστρούν κάποτε σε αυτή την ανοησία. Ο πιο έντιμος από αυτούς, ένας άνθρωπος που με μεγάλα ρίσκα επένδυσε την επαγγελματική του ζωή στην υπηρεσία της αλήθειας και στο να δίνει φωνή στους αδικημένους και αδύναμους που δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ /Τύπο, είναι ο Μάριος Δημητρίου, που απαντά και αυτός με τον τρόπο του στην αναζήτηση μαρτυρίας και τεκμηρίων σε ένα διάλογο μας που δημοσίευσε στην εφημερίδα Σημερινή και που αναδημοσιεύω πιο κάτω. Θα δείτε ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όπου ήλθαμε τόσο πολύ κοντά σε κάποια μαρτυρία που να αποδεικνύει πως τάχα "η ΕΟΚΑ β" ή έστω κάποιοι που ισχυρίζονται πως ήταν μέλη της είχαν συμμετοχή στα γεγονότα, και πάλιν η διερεύνηση δεν οδηγεί σε καμιά μαρτυρία. Ούτε οργανωμένη δράση της ΕΟΚΑ β απεδείχθηκε ποτέ μετά τον Απρίλιο 1974, ούτε και μεμονωμένες πράξεις "εν ονόματι" της οργάνωσης. Ακόμα και εκείνοι που πόζαραν σε φωτογραφίες με τα μπερέ που γράφουν ΕΟΚΑ β έδρασαν εντελώς εκτός διαταγών, εκτός αποστολής, και σε παραβίαση ΟΛΩΝ των εντολών που ίσχυαν μες την οργάνωση πριν την επίσημη της αποστράτευση με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας. Με ποιά εξουσιοδότηση ή διαταγή - και από ποιόν; - πόζαραν αυτοί οι μάγκες στα γεγονότα και τις φωτογραφίες; Καμία.

Ας μην ξεχνούμε πως ο Γρίβας, όσον πολιτικά ηλίθιος και αυταρχικός και αν ήταν, είχε τουλάχιστον δύο ευφυέστατες αντιλήψεις της πολιτικής πραγματικότητας τις οποίες πραγμάτωσε με πολύ αυστηρές εντολές πρός όλα τα μέλη της ΕΟΚΑ β:
ο- είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε επαφή των μελών της οργάνωσης με τους εν Κύπρω χουντικούς ελλαδίτες στρατιωτικούς,
και,
ο- είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε επαφή, εμπλοκή ή αντιπαράθεση με ΤΚύπριους. 
Αυτές οι διαταγές δεν σταμάτησαν να ισχύουν με τον θάνατο του, και όσοι ήταν πιστά μέλη της οργάνωσης διατήρησαν τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα των διαταγών, αναγνωρίζοντας τη σοφία τους.

Επιπλέον, ούτε η ΕΟΚΑ β ούτε η ευρύτερη Ενωτική παράταξη της εποχής χρησιμοποίησε ποτέ λόγο  μειωτικό, απαξιωτικό, ή επιθετικό για τους ΤΚύπριους. Ούτε σε συνθήματα, ούτε σε πανό, φυλλάδια, άρθρα, προκηρύξεις. Απεναντίας, στις εφημερίδες της εποχής που πρόσκειντο στην παράταξη (εφημερίδες Πατρίς, Ελευθερία, Γνώμη, που όλες έκλεισαν λόγω ανατινάξεων και διωγμών από το καθεστώς), η αρθρογραφία συχνά αναφερόταν στο ότι πρέπει να επιδιωχθεί ειρηνική συνύπαρξη με τους ΤΚύπριους - συχνά χρησιμοποιείτο ο όρος "το σύνοικον στοιχείο", εννοώντας το ότι είμαστε συγκάτοικοι σε αυτό τον τόπο και ότι πρέπει νά'βρουμε τρόπο να ζήσουμε μαζί.

Και όσοι ζήσαμε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος γνωρίζουμε πως εκείνες τις μέρες που ήταν όλοι ένοπλοι και δεν υπήρχε κράτος - ιδίως μόλις εκδηλώθηκε η εισβολή - ο καθείς μπορούσε να ισχυριστεί ό,τι θέλει για τις διασυνδέσεις του ή τα "μυστικά του αξιώματα", ή να κατηγορήσει "τους άλλους" για οτιδήποτε, και αυτό συνέβαινε καθημερινά εκείνες τις μέρες, δηλαδή το να χρησιμοποιηθούν λέξεις και όπλα εναντίον οποιουδήποτε από οποιονδήποτε σε ένα χαώδες καθεστώς εντελώς ανεξέλεγκτο.

ο- Την πρώτη νύκτα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τους πραξικοπηματίες, ένας εστιάτορας τελείως άσχετως με την πολιτική διατάχθηκε να ανοίξει το κατάστημα του στο κέντρο της Λευκωσίας και δόθηκε άδεια σε κάποιους αξιωματικούς να μεταβούν εκεί για δείπνο. Από την πρώτη στιγμή ο εστιάτορας κατηγορήθηκε πως ήταν "της ΕΟΚΑ β" και πως τάχα εξασφάλισε την άδεια να ανοίξει το κατάστημα του ως προνομιούχος "μαυραγορίτης" που κατάφερε να εκμεταλλευτεί οικονομικά το πραξικόπημα. Το ότι στέκονταν εκεί μες την κουζίνα και έξω στο δρόμο ένοπλοι χωρίς στολές ερμηνεύτηκε ως "απόδειξη" για αυτό. Το ότι δεν πληρώθηκε για όλα τα φαγητά και ζήμιωσε τελείως από αυτή την ιστορία.. δεν ερμηνεύτηκε από τους κατήγορους.

ο- Την τρίτη μέρα (κατά τα γραφάς) μετά από το πραξικόπημα είδα ένα συμμαθητή μου να κυκλοφορεί με μια μοτοσυκλέττα και ένα αυτόματο Στεν στη ράχη του και να γελά. "Μα που τα ηύρες τούτα;" "Από τον εξάδελφο μου." "Μα... είσαι με κάποια παράταξη μες τού'ν την κατάσταση;" "Γιατί πρέπει να είμαι με κάποια παράταξη για νά 'χω όπλο; Δεν με ξέρεις τόσα χρόνια; Ό,τι θέλω βρίσκω. Εκανόνισα τα." Και πράγματι, όπως ο συμμαθητής μου με αθωότητα και χιούμορ οπλίστηκε και κυκλοφορούσε χωρίς καμία ανάμειξη στις μάχες γύρω μας, το ίδιο έγινε εκείνες τις μέρες και από λογής-λογής καθάρματα, καιροσκόπους, μικρόψυχους και παλιάνθρωπους... εμφανίζονταν ένοπλοι ισχυριζόμενοι ό,τι ήθελαν και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να διαπιστωθεί οτιδήποτε εκτός για εκείνους που γνωρίζαμε - ή νομίζαμε ότι γνωρίζαμε - προσωπικά.

ο- Ούτε μία ώρα δεν είχε περάσει από την επικράτηση του πραξικοπήματος στο κέντρο της Λευκωσίας, και τα Μακαριο-ΑΚΕΛικά στελέχη του καθεστώντος που μέχρι μιάν ώρα πιο πρίν είχαν συνηθίσει για χρόνια όποτε θέλουν να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν μέλη της Ενωτικής παράταξης και της Αντιπολίτευσης στους Αστυνομικούς σταθμούς, ξαφνικά άλλαξαν παράταξη, δήλωσαν πως "ήταν πάντα Ενωτικοί", και άρχισαν τις ανακρίσεις αυτών που συνελάμβαναν οι πραξικοπηματίες.

ο- Όταν ο Νίκος Σαμψών ονομάστηκε πρόεδρος του νέου καθεστώτος, αμέσως κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, τα πλείστα από... Μακαριακούς! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διενεργηθεί ψυχογράφημα του μικρόψυχου και συμφεροντολόγου κυπραίου;

Τι νομικά ή εγκληματολογικά πορίσματα μπορούν να εξαχθούν από το χάος αυτών των ημερών; Κυρίως ένα και μόνο: πως το Γλωσσάρι σας είναι όργανο φονικής προπαγάνδας και πως ΔΕΝ θα ξελασπώσει αυτός λαός αν εσείς δεν συνέλθετε και σταματήσετε να το εφαρμόζετε. Ή αν δεν σας σταματήσουν ανώτερες δυνάμεις.

Το Γλωσσάρι λοιπόν που σας έστειλε ο ΟΑΣΕ δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την διαχρονική σας εθελούσια υποταγή στο Γλωσσάρι του διεθνούς και τοπικού παρακράτους σε συνάρτηση με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα Κράτους και Κεφαλαίου. Η γλώσσα σας στάζει δηλητήριο, και έχει στόχο και αποτέλεσμα όχι μόνο την διαχρονική αποβλάκωση του λαού μας με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά και την στέρηση βασικών πληροφοριών και γνώσης που χρειάζεται για να επιβιώσει μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, και ίσως κάποτε και να απελευθερωθεί.

"Και πως θα απελευθερωθεί;" θα πείτε. Θαυμάσια ερώτηση και ΜΑΚΑΡΙ να αφιερώνατε τις σελίδες σας και τις εκπομπές σας σε αυτό το ερώτημα όλες αυτές τις δεκαετίες αντί να μας γεμίζετε με το δηλητήριο που περιέχει το Γλωσσάρι σας.

Μέχρι στιγμής, και εν τη απουσία οργανικής, ζωντανής και μαζικής μαχητικής διεκδίκησης της απελευθέρωσης μας, και με την καθημερινή φθορά που βλέπουμε στις δομές της Άμυνας και Οικονομίας - πράματα που καθορίζουν την επιβίωση μας - η μόνη κατεύθυνση που φαίνεται εφικτή και νούσιμη είναι η συστηματική και με υπομονή θεμελίωση της αυτο-οργάνωσης του λαού μας και η εμπλοκή σε δραστηριότητες που θα ανατρέψουν την σαθρή εξουσία Κεφαλαίου και Κράτους και θα την αντικαταστήσουν με την λαϊκή αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε δομές άμεσης δημοκρατίας σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, κοινότητα και σχολείο, καθώς και μες τις ένστολες υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε κοινοκτημοσύνη των παραγωγικών πόρων, και επαναπροσανατολισμό των αξιών που διέπουν την κοινωνία μας. Αντί της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αντί τον αυταρχισμό και την μέθη με εμπορεύματα και την εξουσία, έχουμε πολλά να οφεληθούμε από την έμπρακτη υιοθέτηση των αρχών της Ισότητας και Δικαιοσύνης, του Σοσιαλισμού, μιας Φεμινιστικής, Οικολογικής εκδοχής του αναρχοκομμουνισμού, κοινοτισμού και αυτονομισμού. Το ποιές ακριβώς μορφές θα λάβουν αυτά στην Κύπρο του 21ου αιώνος είναι απρόβλεπτο αλλά το ίδιο απρόβλεπτα ήταν και πριν τα εφαρμόσουν οι Κούρδοι γείτονες μας στις απελευθερωμένες ζώνες, οι Ζαπατίστας στα βουνά του Μεξικό, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στα βουνά της ελεύθερης Ελλάδας, ο λαός της Κούβας για εξήντα τόσα χρόνια τώρα... παντού υπάρχουν παραδείγματα λαών που προσαρμόζουν την θεωρία στην πράξη και μεγαλουργούν. Ακόμα και εμείς με τις μικρόψυχες μικρότητες μας και με τον παθολογικό ναρκισιστικό ατομικισμό του κυπραίου... μπορούμε.
• Αρχές, Αξίες, Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

Αλλά κανένα από αυτά δεν είναι εφικτό για ένα λαό που παραμένει υπνωτισμένος από το Γλωσσάρι των εξουσιαστών.

«Μήγαρις ἔχω ἄλλο στό νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καί γλῶσσα;» Είναι τυχαία αυτή η φράση του Σολωμού; Τα νοήματα της είναι σίγουρα καθαρά για τους εξουσιαστές. Γνωρίζουν πως όταν το Γλωσσάρι τους επιμολύνει και διαφεντεύει την γλώσσα μας, η ελευθερία είναι αδύνατο να πραγματωθεί. Το πρόβλημα μας είναι πως ΔΕΝ γνωρίζουν αυτή την αλήθεια οι πλείστοι καλοί ανθρώποι που με αγνότητα και ηθική καθαρότητα καίγονται για ελευθερία, για ισότητα, για δικαιοσύνη. Αλλά το δίλημμα και η γνώση είναι εδώ ενώπιον μας: είτε θα αποβάλουμε το Γλωσσάρι του καταπιεστή, είτε θα μείνουμε για πάντα δέσμιοι στα ψέμματα του.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις

Κάποιες από τις γελοιογραφίες πιο πάνω είναι παραποιημένες και κλεμμένες από την εργασία του Νίκου Πογιατζή, από τον οποίο ζητούμε να μας συγχωρέσει για τον βανδαλισμό. Μπορείτε να δείτε τις απολαυστικές του δημιουργίες εδώ:
http://www.philenews.com/koinonia/skitsa

[1].
Η ΜΟΝΗ πράξη των κατάλοιπων της ΕΟΚΑ β που έγινε μετά από τον Απρίλιο 1974 που κατείχε εγκυρότητα και ήταν σε πλήρη αρμονία με τις μεθόδους, την αποστολή και τις διαταγές που διείπαν την οργάνωση, ήταν η πρωτοβουλία που λήφθηκε από πρώην τομεάρχες και ηγέτες της αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η απόπειρα φόνου του Β. Λυσσαρίδη που είχε αποτέλεσμα τον φόνο του Δώρου Λοΐζου. Σε φυλλάδια που κυκλοφόρησαν στη Λευκωσία την ίδια μέρα, 30 Αυγούστου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο επικοινωνίας με τον λαό που είχαν θεσμοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της ενεργούς δράσης της οργάνωσης με προκηρύξεις, ανακοινώσεις ανάληψης ευθύνης και ανακοινώσεις μετά από τις επιχειρήσεις της οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη καταδίκασαν την ένοπλη επίθεση εναντίον του Λυσσαρίδη και δήλωσαν ότι η οργάνωσις "ουδεμίαν απολύτως σχέσιν έχει με αυτήν".

Το ίδιο έπραξε και η ΕΣΕΑ (Επιτροπή Συντονισμού Ενωτικού Αγώνος), που κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν "η πολιτική πτέρυγα της ΕΟΚΑ β".

Το μόνο δημόσιο τεκμήριο αυτής της πολιτικής πράξης της ΕΟΚΑ β που επιβιώνει μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο μετά από την συστηματική παραχάραξη και απόσβεση της πραγματικής ιστορίας, είναι σε δύο σελίδες της ελλαδικής εφημερίδας "Μακεδονία" που κυκλοφόρησε την επομένη μέρα, 31 Αυγούστου. Εδώ:
Σελίς 7
http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=124&pageid=74143&id=-1&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ARnASXARcASOASXASd&CropPDF=0
Σελίς 1 του ιδίου φύλλου:
http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=124&pageid=74178&id=-1&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ARnASXARcASOASXASd&CropPDF=0

Εναλλακτικές διευθύνσεις του αρχείου:
http://cyprus-org.net/Doros.Loizou.EOKAb.Makedonia.page.7.pdf
και
http://cyprus-org.net/Doros.Loizou.EOKAb.Makedonia.page.1.pdf

[2].
Απόσμασμα από την συνέντευξη που έδωσε στον Α. Κακαρά
Γ.Καρούσος: η συγκλονιστική μαρτυρία του για την χούντα και τη Κύπρο
http://www.onalert.gr/stories/karousos-kypros-xounta-istoria/22442

Ακολουθεί το πιό έντιμο από όλα τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα στον καθεστωτικό Τύπο για το θέμα ΕΟΚΑ β και σφαγές αμάχων ΤΚυπρίων, που όπως θα δείτε και αυτό υστερεί σε μαρτυρίες. Όχι λόγω αποτυχίας του συγγραφέα - ο οποίος ακολούθησε με αφοσίωση όλα τα τεκμήρια που βρήκε και τα παραθέτει με θάρρος - αλλά λόγω της ανυπαρξίας αποδείξεων.

Μια παλιά μαρτυρία στην Τόχνη
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks-aformis/356161/mia-palia-martyria-stin-toxni
21 Αύγουστος 2016, Με τον Μάριο Δημητρίου

«Αν κατέχεις στοιχεία, μαρτυρίες, τεκμήρια, Μάριε, που ν' αποδεικνύουν ότι η ΕΟΚΑ Β΄ είναι υπεύθυνη για τις σφαγές των Τουρκοκυπρίων, θα ήθελα πάρα πολύ να τα δημοσιεύσεις», μου έγραψε ο δημοφιλής blogger και αγαπητός φίλος Πέτρος Ευδόκας, σχολιάζοντας το άρθρο μου της περασμένης Πέμπτης (18 Αυγούστου 2016) και την αναφορά μου στην εν ψυχρώ δολοφονία 82 άοπλων και άμαχων Τουρκοκύπριων αντρών, αλλά και νεαρών και ανήλικων αγοριών στην Τόχνη, από ΕΟΚΑβητατζήδες, τον Αύγουστο 1974.

«Πολύ ορθά έπιασες το νόημα του σχολίου μου», συνέχισε ο Πέτρος Ευδόκας, «για την ανάγκη μας για μαζική ψυχιατρική θεραπεία, και η παραπομπή σου στην τραγική ιστορία της Λεϊλά Κιράλπ υπογραμμίζει και όλους τους λόγους για τους οποίους συνεργαζόμαστε, όσο μπορούμε, με αντιστασιακούς Τουρκοκύπριους όπως τον Σενέρ Λεβέντ, τον Ιμπραχίμ Αζίζ και το ζεύγος από την Αμμόχωστο που τα έβαλε με το καθεστώς για τις σημαίες, την Cinel Senem Husseyin και τον Koray Basdogrultmaci.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η συμφιλίωση των κοινοτήτων είναι αναπόσπαστος και απαραίτητος κλάδος της μαζικής κοινωνικής θεραπείας που χρειαζόμαστε - καθώς και κλειδί για μια καλή λύση, που ίσως θα θεμελιώσει την συνύπαρξη και συμβίωση των κοινοτήτων μας. Και σίγουρα η τιμωρία των ενόχων για τις απάνθρωπες σφαγές αθώων που διαπράχθηκαν το 1974 - συμπεριλαμβανομένων των αμάχων Τουρκοκυπρίων στην Τόχνη, Μάραθα, Αλόα και Σανταλάρη και οπουδήποτε αλλού - είναι απαραίτητο στοιχείο για αυτή την συμφιλίωση, αλλά και στοιχείο της μαζικής θεραπείας, που έχει ανάγκη ο λαός μας. Αλλά σκοντάφτω πάνω στο ότι ρίχνεις το φταίξιμο για τις σφαγές στην ΕΟΚΑ Β΄;».

Έγραψε και τα εξής ο Πέτρος Ευδόκας: «Άρχισα να απορώ με αυτή σου την τοποθέτηση με το περσινό σου άρθρο με τίτλο: "Ο Κιαμίλ Μέριτς από τη Μάραθα". Δεν ξέρω αν είχες γράψει παρόμοια και στο παρελθόν, για μένα ήταν η πρώτη φορά που είδα μια τέτοια τοποθέτησή σου. Είδα επίσης ότι και σε επόμενο σου άρθρο, με τίτλο "Αγγίζουμε πάνω στην πληγή μας", δέχτηκες επερώτηση επ' αυτού, από κάποιον αναγνώστη. Η απάντησή σου με απογοήτευσε.

»Δύο ολόκληρες γενεές ανατράφηκαν με αυτά τα ψέματα για λόγους κομματικής και καθεστωτικής προπαγάνδας, αλλά δεν είχα δει προηγουμένως σε δικά σου κείμενα να γραφτεί οτιδήποτε που δεν ήταν τεκμηριωμένο. Μήπως κατέχεις, Μάριε, κάποιες αποδείξεις, τεκμήρια, μαρτυρίες που να ενοχοποιούν την ΕΟΚΑ Β΄ γι' αυτό το απεχθές έγκλημα; Η πιο κοντινή δημοσίευση που αναγνωρίζω σαν δημόσια κατάθεση κάποιων στοιχείων για το έγκλημα στην Μάραθα, είναι αυτή του Ανδρέα Παράσχου, που δημοσιεύτηκε στον "Πολίτη" - 19/08/2007, σελίδα 35, με τίτλο: "Το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από Ελληνοκύπριους κατά των Τουρκοκυπρίων, το 1974".

»Αν μελετήσεις καλά το άρθρο, διαφαίνεται καθαρά ότι οι αναφορές του φίλου Ανδρέα Παράσχου είναι ισχυρισμοί από κάποιον άλλον, που λέει ότι μιλά "σύμφωνα με πληροφορίες" - δηλαδή αυτά, ούτε καν από τρίτο, αλλά από τέταρτο χέρι. Είναι ορθό και δίκαιο να προσπαθεί ο Ανδρέας να συμβάλει στην εξιχνίαση του μυστηρίου, δημοσιεύοντάς τα με την ελπίδα πως κάποιοι, μες στην Αστυνομία ή την Εισαγγελία, θα κάμουν επιτέλους μια ορθή έρευνα, ώστε να προσαχθούν οι ύποπτοι σε δικαστήριο.

»Πάντα, όπου και όταν άτακτοι και ανεύθυνοι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν εγκλήματα και σφαγές Τουρκοκυπρίων, ολόκληρη η κοινωνία μας, ορθώς, εναντιώθηκε σε αυτό. Όπως έγινε, όταν το κράτος μας δίκασε και καταδίκασε ένα από τους εγκληματίες, τον Γιάννη Αντωνίου Βουνιώτη, στην εσχάτη των ποινών, γι' αυτά τα εγκλήματα. Φορτώνονται δικαίως αυτά στη ΕΟΚΑ Β΄; Υπάρχει έστω ένα τεκμήριο ή μαρτυρία που να ευσταθεί προς τούτο; Η σφαγή του Βρετανού, που "κατ' ισχυρισμό" έγινε προχθές από δύο Τουρκοκύπριους στην Αγία Νάπα, θα έπρεπε να είναι μάθημα για όλους μας.

»Τον έσφαξαν επειδή είναι Τουρκοκύπριοι, ή επειδή είναι εγκληματίες; Τον έσφαξαν επειδή είναι επαναπροσεγγιστές; Τον έσφαξαν επειδή δεν φοιτούσαν κανονικά στα μαθήματα για το Κοράνι στα κατεχόμενα, ώστε να λάβουν μαθήματα ηθικής; Τον έσφαξαν για να φταίξει η ΕΟΚΑ Β΄; Μήπως τον έσφαξε η ΕΟΚΑ Β΄ για να φταίξουν οι Τουρκοκύπριοι; Πώς θα ήταν, αν η είδηση είχε τίτλο: "Επαναπροσεγγιστές έσφαξαν Βρετανό με μαχαίρια μες στη μέση του δρόμου"; Μήπως το έγκλημά τους - αν το έκαμαν αυτοί - σχετίζεται με την ιδεολογία τους;

»Μια τέτοια παρουσίαση του εγκλήματος, "Επαναπροσεγγιστές έσφαξαν Βρετανό με μαχαίρια μες στη μέση του δρόμου", θα εξυπηρετούσε μόνο ρατσιστικές και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν είναι το ίδιο και το να εξάγουμε κάτι εναντίον της ΕΟΚΑ Β΄ από τις σφαγές που έπραξαν κτηνάνθρωποι; Ποια σχέση έχει η ιδεολογία, οι μέθοδοι, ή το σχήμα οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β΄ με τις σφαγές των Τουρκοκυπρίων; Ουδεμία. Αν τυχόν δεν τα γνωρίζεις, ευχαρίστως σου στέλλω υλικό για την τοποθέτηση του Γρίβα ως προς τους Τουρκοκύπριους, και το αν υπήρχε ΕΟΚΑ Β΄ ή όχι, κατά τη διάρκεια της εισβολής.

»Οι δύο πιο πάνω παράμετροι είναι καθοριστικότατες για το αν η ΕΟΚΑ Β΄ διέπραξε αυτά τα εγκλήματα, ή αν είναι έργα φρίκης από κτηνάνθρωπους, όπως αυτά των δύο επαναπροσεγγιστών Τουρκοκυπρίων, που "κατ' ισχυρισμόν", έσφαξαν τον Βρετανό με μαχαίρια. Έσφαξαν διότι είναι επαναπροσεγγιστές; Έσφαξαν διότι είναι Τουρκοκύπριοι; Έσφαξαν διότι ήταν μέλη της ενωτικής παράταξης ή της ΕΟΚΑ Β΄; Μπορείς να διατρέξεις όλες τις εφημερίδες της εποχής 1970-74 που εξέδιδε η ενωτική παράταξη και να δεις τη στάση της προς τους Τουρκοκύπριους.

»Πουθενά δεν θα δεις να υποθάλπεται μίσος και συνθήματα για σφαγές. Ενώ υπάρχει δημόσια μαρτυρία από τον (Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο) Ιμπραχίμ Αζίζ, για το ότι σε συνάντησή του ενώπιον άλλων μαρτύρων με τον Μακάριο, ο Μακάριος τού είπε καθαρά ότι επιζητεί να εξολοθρευτούν οι Τουρκοκύπριοι. Η απάντηση που έδωσες στον αναγνώστη, που σε ρώτησε γιατί τα φορτώνεις στην ΕΟΚΑ Β΄, ήταν κάτι περίπου σαν "μα όλοι τα γνωρίζουν αυτά". Και όμως, με το "όλοι τα γνωρίζουν αυτά", ανατράφηκαν δύο γενεές Κυπρίων, που αληθινά πιστεύουν ότι ο Γρίβας έκαμε το πραξικόπημα, ενώ ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός έξι μήνες πριν.

»Ρώτησε όποιο Εδονόπουλο θέλεις και θα σου πει ότι ο Γρίβας έκαμε το πραξικόπημα… Με το "όλοι τα γνωρίζουν αυτά", ανατράφηκαν δύο γενεές Κυπρίων που "γνωρίζουν" ότι η ΕΟΚΑ Β΄ επιδιδόταν σε "ανατινάξεις αστυνομικών σταθμών". Ρώτησε όποιον θέλεις μες στον δρόμο και θα σου το επιβεβαιώσει. "'Όλοι τα γνωρίζουν αυτά", θα σου πει. Συνάντησες όμως κανένα που θα προσθέσει ότι οι αστυνομικοί σταθμοί εκκενώνονταν με αυστηρή προσωπική διαταγή του Γρίβα, ώστε να μην σκοτωθεί, ούτε να τραυματιστεί κανένας;

»Η ΕΟΚΑ Β΄ υπήρξε και έδρασε ως οργάνωση, μέχρι την άνοιξη του 1974, όταν ο Γ. Καρούσος - που είχε αναλάβει την ηγεσία μετά τον θάνατο του Γρίβα - μετά από κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας, διέταξε την αυτοδιάλυση και αποστράτευση της οργάνωσης. Μέχρι τότε, δημοσίευσε η οργάνωση οτιδήποτε εχθρικό προς τους Τουρκοκύπριους; Κτυπήθηκε ποτέ Τουρκοκύπριος από επιχειρήσεις της ΕΟΚΑ Β΄;».

Να πω προκαταβολικά ότι ο Πέτρος Ευδόκας έχει δίκιο σε ένα βαθμό, όταν αναφέρεται σε «ψέματα για λόγους κομματικής και καθεστωτικής προπαγάνδας», σε ό,τι αφορά τη δράση της ΕΟΚΑ Β΄ πριν και μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 - στον βαθμό που κάποιοι από την αντίπαλη μακαριακή παράταξη τής φορτώνουν εγκλήματα που δεν διέπραξε. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στη δική μου περίπτωση και στις πληροφορίες μου για το έγκλημα στην Τόχνη… να τον υπενθυμίσω μόνο ότι αυτές τις πληροφορίες τις πήρα προσωπικά, όταν πήγα στην Τόχνη τον Νοέμβρη 2004 και έκανα ρεπορτάζ για την εφημερίδα «Αλήθεια», όπου τότε εργαζόμουν, για ένα περίπου χρόνο. (Τα σχετικά άρθρα στην προσωπική μου στήλη περιλαμβάνονται στο βιβλίο μου με τίτλο «Μικρές Αυτοψίες», που εξέδωσα το 2008).

Μια από τις πολλές (επώνυμες) συνεντεύξεις που πήρα στην Τόχνη ήταν με τον υπεύθυνο της ΕΟΚΑ Β΄, του χωριού, που μου αποκάλυψε ότι συμμετείχε, μαζί με αστυνομικούς(!), όπως μου είπε, στη σύλληψη των 83 Τουρκοκυπρίων συγχωριανών του τη νύχτα της 14ης Αυγούστου 1974, και στη μεταφορά τους στο δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου την επόμενη μέρα μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία και δολοφονήθηκαν σε δύο τοποθεσίες - σε στρατόπεδο στην Παλώδια και στην Παρεκκλησιά. (Γλίτωσε μόνο ο 19χρονος Σουάτ Καφατάρ). Όμως, το στέλεχος της ΕΟΚΑ Β΄ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιοι παρέλαβαν και δολοφόνησαν τους Τουρκοκύπριους στις 15 Αυγούστου 1974.

Και κάτι τελευταίο: Η ΕΟΚΑ Β΄ δεν αυτοδιαλύθηκε και δεν αποστρατεύτηκε την άνοιξη του 1974 όπως υποστηρίζει ο Πέτρος Ευδόκας κι αυτό το γνωρίζω πάνω στο… πετσί μου, γιατί στις 16 Ιουλίου 1974, με απήγαγαν τέσσερεις ένοπλοι ΕΟΚΑβητατζήδες έξω από καφενείο στην Κάτω Δερύνεια, στην παρουσία δεκάδων συγχωριανών μου, με μετέφεραν στο αρχηγείο της οργάνωσης της περιοχής Αμμοχώστου στο Λιοπέτρι, με ανέκριναν και με ξυλοκόπησαν άγρια για τρεις ώρες, γιατί τόλμησα εγώ, ένα ανήλικο παιδαρέλι, να τους στραβοκοιτάξω και να αρνηθώ να εκτελέσω την εντολή τους για άμεση αποχώρηση στο σπίτι μου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire