User login

Navigation

Global IMC Network

Έδιωξαν τον εκπρόσωπο μας


• Τον προσκάλεσαν ως ομιλητή στο επιστημονικό Συνέδριο για την Ιατρική Κάνναβη για να παρουσιάσει τις θέσεις του Σωματείου μας για τους ασθενείς.
• Πρώτα προσπάθησαν να τον κατεβάσουν από το βήμα ενώ μιλούσε, και αφού απέτυχαν, την δεύτερη μέρα δεν του επέτρεψαν την είσοδο στο Συνέδριο.

Την περασμένη βδομάδα διεξήχθη στην Κύπρο το πρώτο επιστημονικό Συνέδριο για την Ιατρική Κάνναβη. Στο διήμερο Συνέδριο προσεκλήθη ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης για να παρουσιάσει τις θέσεις του Σωματείου για τις συνθήκες που βιώνουν οι ασθενείς στον τόπο μας καθώς και την ιστορία της Κάνναβης στο νησί μας.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, ο ομιλητής παρουσίασε τις θέσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην Κύπρο, καθώς και την κριτική που έχει δημοσιεύσει το Σωματείο μας για το προταθέν νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη που εκκρεμεί τώρα στην Βουλή. Οι θέσεις μας είναι δημοσίως γνωστές και περιλαμβάνονται σε πολλά άρθρα, ανακοινώσεις, επίσημη αλληλογραφία με το κράτος και με την Επιτροπή Υγείας της Βουλής. Ενώ ο ομιλητής μας παρουσίαζε τις θέσεις του Σωματείου, ο συντονιστής του συνεδρίου έλαβε τρία μηνύματα στο τηλέφωνό του που τον διέτασσαν να τον απομακρύνει από το βήμα!
Λεπτομέρειες για αυτό το συμβάν δημοσιεύτηκαν εδώ:
■ Θα μας βρίσκουν μπροστά τους
“Πέταξε τον έξω” | “Σταμάτα τον να μη μιλά άλλο” | “Φύγε τον από το βήμα αμέσως”.
https://www.facebook.com/FiloiTisKanabis/posts/1232720246863741

Την επόμενη μέρα, ο ομιλητής μας παρεμποδίστηκε στην είσοδο της αίθουσας και δεν του επετράπει η είσοδος. Η απαγόρευση διατάχθηκε και υλοποιήθηκε αυτοπροσώπως από τον κο Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται και ως ιδιοκτήτης ή αντιπρόσωπος της εταιρείας CSB Farms Cyprus. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πιστοποιήσει αν αυτή η εταιρεία πράγματι υπάρχει ή αν λειτουργεί νόμιμα στην Κύπρο. Πάντως παρουσιάζεται ως θυγατρική της CSB Farms η οποία έχει έδρα την Ολλανδία και φάρμες Κάνναβης στην Ελβετία, και της οποίας ως ιδιοκτήτης παρουσιάζεται ο κος Eli Kazom από το Ισραήλ.
https://csbfarms.com

Συνδιοργανωτής και επίσημος προσκεκλημένος στο Συνέδριο ήταν και ο κος Λούης Παναγή, Διευθυντής των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. 

Ο κος Παναγή, καθήμενος δίπλα από τον κο Κωνσταντίνου είχε επιδείξει φανερά την δυσαρέσκεια του κατά την ομιλία του εκπροσώπου μας την πρώτη μέρα του Συνεδρίου. Η αποδοκιμασία του, η οποία εκφράστηκε προς τον κο Κωνσταντίνου και τον περίγυρο τους με χειρονομίες και θόρυβο την ώρα της ομιλίας, εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με την προσπάθεια να κατεβάσουν τον εκπρόσωπο μας από το βήμα ενώ μιλούσε. Την επόμενη μέρα ο κος Παναγή ήταν σε σημείο της αίθουσας από όπου είχε οπτική επαφή με τον ομιλητή μας την στιγμή που ο κος Κωνσταντίνου του απαγόρευε την είσοδο.

Εκπρόσωπος του Σωματείου μας στο Συνέδριο ήταν ο Πέτρος Ευδόκας, άτομο  γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία για την εμπλοκή του σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ασθενών και φίλων της Κάνναβης σε κάθε κοινωνικό βήμα: στη Βουλή, στα ΜΜΕ και Τύπο, σε διαλέξεις και παρουσιάσεις, και με πολύχρονη αρθρογραφία του για το θέμα.

Παρασκηνιακά και ανεπίσημα, το Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί από τον κο Λούη Παναγή, ο οποίος και αντιπροσωπεύει την παρακρατική κλίκα Αβέρωφ Νεοφύτου του κυβερνώντος κόμματος - που έχει τα πλοκάμια της ήδη μέσα στις προετοιμασίες και επαφές με τα ξένα και εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια που στοχεύουν να κυριεύσουν την τοπική παραγωγή Κάνναβης. Επισήμως, το Συνέδριο είχε διοργανωθεί από την εταιρεία CBS Farms, με τοπική διοργανώτρια την εταιρεία IMH, συγκρότημα εταιρειών που εξειδικεύεται σε διοργάνωση συνεδρίων και που ελέγχει κάποια ΜΜΕ:
https://www.imhbusiness.com

Ήταν σαφές από την αρχή της διοργάνωσης ότι η εταιρεία CBS Farms ενδιαφέρεται να επενδύσει στον κλάδο της Ιατρικής Κάνναβης στην Κύπρο και ότι υπάρχει κάποια “αμοιβαία κατανόηση” μεταξύ της και του κου Παναγή πως σύντομα με την θέσπιση της νομοθεσίας, θα μπορεί να επενδύσει στον τόπο μας. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν σχέδια παραγωγής και καλλιέργειας, νέες τεχνολογίες γεωπονικής και μέθοδοι αυτοματοποιημένης καλλιέργειας Κάνναβης, μέχρι και σχεδιαγράμματα της διαρρύθμισης του χώρου στην “θεωρητικά” μελλοντική μονάδα παραγωγής που η συμπραξία Κράτους-Κεφαλαίου σκοπεύει να στήσει στην Κύπρο.

Είναι φανερό πλέον ότι η ανίερη συμμαχία Κράτους και Κεφαλαίου επιχειρεί με αυταρχικές και ανήθικες μεθόδους την φίμωση των Φίλων της Κάνναβης, ώστε να προωθήσει τα αισχρά της συμφέροντα. Αυτή η συμμορία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ασθενείς και τα δικαιώματα τους, ούτε για την οδύνη και τους εξευτελισμούς που υπόκεινται καθημερινά οι χιλιάδες ασθενείς στο νησί μας οι οποίοι έχουν ανάγκη για νόμιμη και ασφαλή πρόσβαση στην Ιατρική Κάνναβη.

Διαφαίνεται καθαρά πως μοναδικός στόχος της συμπραξίας Κράτους και Κεφαλαίου είναι η αισχροκέρδεια εις βάρος των ασθενών και τα υπερκέρδη, μέσω της κατάπτυστης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Για αυτό και οι όποιες φωνές αντιτίθενται σε αυτό “πρέπει να σιγήσουν”.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε χώρες του εξωτερικού όπου η συμπραξία παρακράτους, Μαφίας, Κεφαλαίου και Κράτους που κινείται για να κυριεύσει την καλλιέργεια και παραγωγή της Κάνναβης, ο συνδυασμός παρακρατικής ανομίας, βίας, “έννομων” επιχειρήσεων και “νομικών διευθετήσεων” δημιουργεί μέχρι και ένοπλες συγκρούσεις με τα κινήματα προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών. Και γνωρίζουμε ότι σε κάποιες περιοχές οι ασθενείς και φίλοι της Κάνναβης αναγκάζονται να αγωνιστούν ένοπλα ενάντια σε αυτή την ανίερη συμμορία, κάποτε καίοντας τις φυτείες του μεγάλου Κεφαλαίου. Μια περίληψη αυτών των “μυθιστορηματικών” καταστάσεων ζωγραφίζεται στην ταινία με τίτλο Homegrown. Εμείς επιθυμούμε να μην προκύψουν ποτέ παρόμοιες καταστάσεις στην πατρίδα μας. Προτιμούμε πάντα οι κινήσεις μας να είναι καθόλα νόμιμες και με σεβασμό στον δημοκρατικό διάλογο. Αλλά οι αντίπαλοι μας που κρατούν την θεραπεία των ασθενών μας φυλακισμένη στα χέρια τους με στόχο το να εξάγουν υπερκέρδη από αυτήν, επιτρέπουν αυτή την επιλογή;

Που ξανακούστηκε να εκδιώχνεται προσκεκλημένος ομιλητής από επιστημονικό Συνέδριο; Που ξανακούστηκε να εκδιώχνεται άνθρωπος που προσκλήθηκε να ομιλήσει σε γιατρούς, επιστήμονες, οργανώσεις και φορείς υγείας για τις ανάγκες των ασθενών; Η δεοντολογία στα έγκυρα επιστημονικά Συνέδρια επιβάλλει πως όταν κατατίθενται απόψεις που πυροδοτούν διαφωνίες ή απορίες, τότε ακολουθεί διάλογος στον οποίο κατατίθενται επιχειρήματα, δεδομένα, στατιστικές, μέθοδοι ανάλυσης και οι τρόποι σκέψης που διέπουν τις τοποθετήσεις, καθώς και νέες ερωτήσεις, εισηγήσεις, διευκρινήσεις, με σκοπό την κατανόηση και πιθανό συγκερασμό απόψεων. Όταν όμως ο διάλογος αυτός τορπιλίζεται με αυταρχικές και συμφεροντολογικές μεθοδεύσεις όπως την ΑΠΟΒΟΛΗ ενός ομιλιτή και όταν το Κράτος και οι φορείς του κάνουν πλάτες στον κερδοσκοπικό αυταρχισμό, πόση εγκυρότητα κατέχει ένα τέτοιο Συνέδριο;

Μετά από αυτή την εκδίωξη ποιές επιλογές θα μείνουν διαθέσιμες στους ασθενείς και το Κίνημα; Μήπως οι εξουσιαστές έχουν ξεχάσει πόσο επικίνδυνοι μπορούν να είναι οι άνθρωποι που δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν, που δεν τους επιτρέπεται να θεραπευτούν, που ίσως μόλις και επιβιώνουν με πιθανώς ανυπόφορα συμπτώματα ή και απειλούνται από θάνατο ή που είναι όντως ετοιμοθάνατοι, και που άρα δεν τους έχει απομείνει πλέον τίποτα άλλο να χάσουν;

Καταγγέλλουμε την εκδίωξη του εκπροσώπου μας Πέτρου Ευδόκα από το Συνέδριο και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την προσπάθεια της συμμορίας ΚεφαλαιοΚράτους ή των όποιων ξένων και ντόπιων τους πρακτόρων να αποκλείσουν τους ασθενείς και τους φίλους της Κάνναβης από τον δημόσιο ή τον επιστημονικό διάλογο. Θα αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις τους και θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους.

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

~~~~~~~~~~~~~~~ 

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας
http://cyprus.indymedia.org/node/5249

Νέα απειλή φυλάκισης Πέτρου Ευδόκα και παράνομη κατάσχεση υπολογιστών του από την Αστυνομία
http://cyprus.indymedia.org/node/5238

Οι Διώκτες της Κάνναβης και Ηθικοί Αυτουργοί των Θανάτων από το Oxycontin
Πρέπει να Παυθούν Άμεσα
http://cyprus.indymedia.org/node/5233

Στο κανάλι Σίγμα: Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης για το νομοσχέδιο περί Ιατρικής Κάνναβης
http://cyprus.indymedia.org/node/5232

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ; | Ιατρική Κάνναβις
http://cyprus.indymedia.org/node/5229

ΚΥΠΡΟΣ ~ Το νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη επιστρέφει στην Βουλή
http://cyprus.indymedia.org/node/5213

Στον απόηχο της δημόσιας μας συγκέντρωσης
http://cyprus.indymedia.org/node/5194

Homegrown

https://www.imdb.com/title/tt0119305

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Re: Έδιωξαν τον εκπρόσωπο μας

Η "δημοκρατία" και η "δημοκρατική" καλλιέργεια "περισσεύει" στην Ελλάδα και στην Κύπρο:
Είναι αληθινά μεγάλο κρίμα που οι εξουσιαστές γνωρίζουν τι σημαίνει Δημοκρατία και διάλογος, γνωρίζουν πως να το προσποιηθούν, και γνωρίζουν πως να το τορπιλίζουν έντεχνα και “διακριτικά”. Η παραπάνω απόφανση είναι αρκούντως ερμηνευτική για τη ρηχότητα που επικρατεί στο επίσημο πολιτικό σύστημα, για την (αυτο) λογοκρισία που υφίστανται ακόμα και άνθρωποι που ενίστανται αλλά δεν ανθίστανται. Η συνθετική αντίληψη που εκφράζει τους συντρόφους στην Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό υπέδαφος που στήνεται και θα δείξει. Η από τα κάτω δράση και η δημόσια επιβεβαίωση πως το πολιτικό σύστημα μυρίζεται χρήμα, εξουσία και φήμη είναι ένας παραπάνω προτρεπτικός παράγοντας συνέχειας και εξέλιξης. Να μας βρίσκουν μπροστά τους παντού!

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire