User login

Navigation

Global IMC Network

Έχει δίκαιο ο Φιλελεύθερος - από το άλφα ως το ωμέγα

• Νεολαία, Λογοκρισία, Προπαγάνδα, Δαιμονοποίηση και... Κάνναβις

Η ομάδα Σύνταξης της εφημερίδας Φιλελεύθερος διέγραψε και λογόκρινε πάλι ακόμα ένα από τα σχόλια μου στην σελίδα της. Είχε όμως απόλυτο δίκαιο να το διαγράψει! Να το σχόλιο που διαγράφηκε:

Είχε αναρτηθεί στη σελίδα με αυτό το άρθρο:
■ Σύλληψη 20χρονου - Είχε στην κατοχή του κάνναβη
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/519078/syllipsi-20chronoy-eiche-stin-katochi-toy-narkotika

Πέρσι, όταν παραπονέθηκα γραπτώς για πολλοστή φορά στην εφημερίδα για την επαναλαμβανόμενη λογοκρισία των σχολίων μου, ο Διευθυντής Σύνταξης μου έγραψε την εξής απάντηση:
"Δεν έχω ιδέα για ποια σχόλια σου «κόβονται» αλλά οι οδηγίες που έχουν οι διαχειριστές είναι να «κόβουν» μόνο όσα περιέχουν λίβελο και όσα είναι υβριστικά. Και απ΄ ότι ξέρω δεν γράφεις λιβέλους." (13 Σεπτ. 2017)

Είναι αλήθεια ότι δεν γράφω λιβέλους. Γράφω όμως αλήθειες. Πικρές. Γράφω πολλά, εκ των οποίων τα πλείστα υπόκεινται σε διάφορα είδη λογοκρισίας, αποσιώπησης και απαγόρευσης. Δεν είναι σύμπτωση το ότι πάρα πολλοί δημοσιογράφοι και Συντάκτες λαμβάνουν πολύ συχνά τα άρθρα μου για περισσότερο από 15 χρόνια, αλλά σχεδόν ποτέ αυτά δεν δημοσιεύονται.

Το πιο πάνω σχόλιο μου όμως που αφορά την αξιοπιστία του Φιλελεύθερου, δεδομένου ότι η εφημερίδα συμμετέχει άκριτα και ανεγκέφαλα στην προπαγάνδα και τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία πλασάροντας τον ως "σταυροφορία ενάντια στα ναρκωτικά"... ήταν ορθό να λογοκριθεί. Διότι δυστυχώς έγραψα την φράση "να μεταδοθούν" με ωμέγα και όχι με όμικρο. Ήταν όντως παράβλεψη μου, απότοκο της σκληρής και αφόρητης διαχρονικής μάχης που γίνεται μέσα μου για την ελληνική γλώσσα. Είναι πολλές οι φορές που γλιστρώ σε τέτοια λάθη.

Καλά να μου κάμουν! Δεν πρέπει να αφεθεί αυτό το άθλιο το ωμέγα να χαλάσει την αξιοπιστία της εφημερίδας.

Προσπάθησα πολλές φορές να βοηθήσω τον Φιλελεύθερο να βελτιώσει την αξιοπιστία του ενώπιον της κοινότητας των Φίλων της Κάνναβης, μα συνεχίζω να αποτυγχάνω. Ο ίδιος ο Φ. μας έχει ενημερώσει ότι οι αρχές μετρούν τους Φίλους της Κάνναβης σε 10% του ενήλικα πληθυσμού (περίπου 80,000 ανθρώπους) και σε περίπου 5% της ηλικιακής ομάδας 15-34 ετών. Οι αριθμοί αυτοί υποβλήθηκαν και στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και δημοσιεύονται διεθνώς:
■ Cyprus Country Drug Report 2017
http://www.emcdda.europa.eu/countries/drug-reports/2017/cyprus/drug-use_en

Δεν είναι τυχαίες οι ηλικίες που επιλέγηκαν για τις πιο πάνω μελέτες. Είναι για να αποκρύψουν το πόσο ΜΕΓΑΛΟ είναι το ποσοστό Φίλων της Κάνναβης ανάμεσα στους πιο νεαρούς ενήλικες. Στο παρελθόν, όταν οι μετρήσεις γίνονταν διαφορετικά, οι αρχές ανέφεραν άλλους αριθμούς:
"Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου για το 2009, περίπου 11% των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 14-24 χρονών (που είναι περισσότερες από 50 χιλιάδες άτομα), έκαναν εκείνο το χρόνο χρήση κάνναβης":
■ Κουλτούρα χρήσης χασίς σε φοιτητές | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
http://www.sigmalive.com/archive/simerini/news/local/432049

Οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τότε. Δεν ενδιαφέρει τον Φιλελεύθερο το να έχει αξιοπιστία ενώπιον 50,000 νεαρών ανθρώπων; Οι θέσεις και οι αρχές που μεταδίδει ο Φ. για τα θέματα κυπριακό, άμυνα και οικονομία δεν είναι επιθυμητό να αγγίξουν αυτούς τους ανθρώπους; ΘΕΛΕΙ η Σύνταξη να τους αποξενώνει δημοσιεύοντας ψέμματα και προπαγάνδα δαιμονοποίησης για την Κάνναβη, που αφ' ενός η επιστήμη μας διαβεβαιώνει επανειλημμένως ότι είναι μια αβλαβής και οφέλιμη ουσία, αφ' ετέρου σαφώς πολύ σημαντική για τη νεολαία μας;

Δεν είναι κρίμα να τους διώχνει η εφημερίδα με αυτές τις ανοησίες;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι αντιφρονούντες "να σκάσουν και να μη μιλούν"
http://cyprus.indymedia.org/node/5177

Στο κανάλι Σίγμα: Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης για το νομοσχέδιο περί Ιατρικής Κάνναβης
http://cyprus.indymedia.org/node/5232

Οι Διώκτες της Κάνναβης και Ηθικοί Αυτουργοί των Θανάτων από το Oxycontin
Πρέπει να Παυθούν Άμεσα
http://cyprus.indymedia.org/node/5233

Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο
http://cyprus.indymedia.org/node/4801

Πως θα κάμετε την αίτηση σας για Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_3.html

Ιστορίες Κανναβίωσης: Εντός και Πέρα από την Εθνική Ταυτότητα

του Σόλωνα Αντάρτη
http://cyprus.indymedia.org/node/4993

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης: για το νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" μέσω Δικαστηρίων
http://cyprus.indymedia.org/node/4990

~~~~~~~~~~~~~~ 

AttachmentSize
censored.philele.cannabis.credibility.png27.8 KB

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire