User login

Navigation

Global IMC Network

Στο κανάλι Σίγμα: Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης για το νομοσχέδιο περί Ιατρικής Κάνναβης

| 27 Μαρ. 2018               
• Απαντήσεις στα ψέμματα, τους ισχυρισμούς, τα υπονοούμενα και τις ιδεοληψίες
• Μπορεί να λυτρωθεί ένας λαός με τα ψέμματα;


Το βίντεο από την συμμετοχή του Σωματείου μας στην τηλεοπτική εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι με την Κατερίνα Χριστοφίδου επιβεβαιώνει ξανά αυτό που όλοι οι ασθενείς και φίλοι της Κάνναβης γνωρίζουν: οι κατέχοντες εξουσία δεν σταματούν με τίποτα να διασπείρουν ψέμματα, παραπληροφόρηση και απόκρυψη της αλήθειας για την Κάνναβη.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο - αποτελεί μια πολύ καλή περίληψη του που έχει φτάσει μέχρι σήμερα ο αγώνας Νομιμοποίησης της Κάνναβης για Ιατρική χρήση στην Κύπρο, και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μέχρι να υλοποιηθεί η νόμιμη και ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στο φυτό.

Παρακολουθώντας το βίντεο, είναι πανεύκολο να διακρίνετε:
• Δόθηκε ποιοτικός χρόνος να αντικρούσουμε τα ψέμματα, την τρομολαγνία και τις ιδεοληψίες που συγκροτούν την σύγχρονη δαιμονοποίηση της Κάνναβης;
• Διεξήχθει ο διάλογος σε κλίμα γνήσιου σεβασμού;

Πιο κάτω παραθέτουμε απαντήσεις, τεκμηριωμένη ενημέρωση και σχόλια σε κάποια από τα πιο χοντροκομμένα "επιχειρήματα" και ψέμματα που κατατέθηκαν από τους εξουσιαστές.

Ποιοί ακριβώς ήταν οι συνομιλητές μας

Άθως Γεωργίου: κατέχει το ΑΝΩΤΑΤΟ κρατικό αξίωμα στον "πόλεμο κατά των ναρκωτικών". Ως Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου (νυν "κατά των Εξαρτήσεων") είναι χωμένος ως τον λαιμό μαζί με τους αφέντες του τόπου, και προεδρεύει με χάρην και χαρά ως ένας από τους αστέρες της Κεφαλαιϊκής, Κρατικής και Κομματικής εξουσίας. Ως πρώτος και κορυφαίος ανάμεσα στους πρώτους φέρει ακέραιη την ευθύνη για όλα όσα πράττει το κράτος εναντίον των ασθενών και φίλων της Κάνναβης. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
■ "Τι έπαθε ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου σήμερα στη Λευκωσία;"
http://cyprus.indymedia.org/node/4905

Λούης Παναγή
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ; | Ιατρική Κάνναβις
Ο κ. Λούης Παναγή στις ειδήσεις
► Ο άνθρωπος που έγραψε το νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη αποκαλύπτεται και πάλιν ως ο κεντρικός ύποπτος στο κέντρο μιας παράξενης διαπλοκής λεφτών, συμφερόντων, και πιθανής εκμετάλλευσης κρατικού αξιώματος και υπέρβασης εξουσίας για οικονομικό κέρδος. Οι ισχυρισμοί και τα τεκμήρια εναντίον του μας ανησυχούν:
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ τους μικρομεσαίους γεωργούς, παραγωγούς και τους ίδιους τους ασθενείς από την νόμιμη καλλιέργεια Κάνναβης;
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο περιέχει τόσες πολλές πρόνοιες για αδειοδότηση καλλιέργειας και προστασία των συμφερόντων ΜΟΝΟ για εταιρείες του Μεγάλου Κεφαλαίου;
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο περιέχει μόνο 5 σελίδες που αναφέρονται στους ασθενείς και περισσότερες από 100 σελίδες στο "επιχειρηματικό σχέδιο" και την κερδοφορία για μεγάλες εταιρείες;
http://cyprus.indymedia.org/node/5229


Το βίντεο - διαρκεί περίπου μισή ώρα

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης, νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη: στο κανάλι Σίγμα.
Με την Κατερίνα Χριστοφίδου
https://youtu.be/IzxhUXO7ttA

Μπορείτε να το δείτε και στην ιστοσελίδα του Σίγμα - αρχίζει στο σημείο όπου ο δείκτης κάτω δεξιά γράφει 1:05:30, εδώ:
http://81.21.47.74/media2/meshmeri-kai-kati/152205294191/7bdf79e41dc276feeb00ecfbfdad3afa.mp4
και εδώ:
https://youtu.be/qMMNNCrGFVM

Απαντήσεις στα ψέμματα, τους ισχυρισμούς, τα υπονοούμενα και τις ιδεοληψίες


• Η λεγόμενη "κατακόρυφη αύξηση χρήσης" που τάχα προκαλείται από την ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την Ιατρική Κάνναβη

Το νόημα των αντιπάλων της Κάνναβης είναι καθαρό: ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΜΕ για την Ιατρική Κάνναβη, γιατί τάχα αυτό προκαλεί "κατακόρυφη αύξηση χρήσης".

Η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη: όχι μόνο ο ελεύθερος διάλογος αλλά και η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της Κάνναβης συμβάλλει στην μείωση βλάβης. Επιβεβαιωμένοι αριθμοί από την Πολιτεία Κολοράντο (πληθυσμός 6 εκατομμύρια), όπου η χρήση Κάνναβης για ενήλικες νομιμοποιήθηκε τελείως, ο αριθμός ανηλίκων χρηστών ελαττούται - μαζί του, ελαττούται και η χρήση αλκοόλ:
Following marijuana legalization, teen drug use is down in Colorado
The Washington Post
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/12/11/following-marijuana-legalization-teen-drug-use-is-down-in-colorado

Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Κυβερνήτης της Πολιτείας, αν και είναι γνωστός αντίπαλος της Νομιμοποιήσης:
Colorado Governor reflects on legalized marijuana, 5 years later
http://www.newscentermaine.com/article/news/local/now/colorado-governor-reflects-on-legalized-marijuana-5-years-later/432521279

• Για το ότι τάχα η Κάνναβις "δεν θεραπεύει"

Ποιός είναι ο ορισμός της λέξης "θεραπεία"; Γενικά στην ιατρική ο όρος συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την θεραπεία, και την ανακούφιση. Με την αυστηρή έννοια όμως, "θεραπεία" σημαίνει "αντιστροφή της παθολογίας, ίαση του πάσχοντος". Ο όρος θεραπεία ΔΕΝ ισχύει για την απόκρυψη (καταστολή) συμπτωμάτων. 90% των φαρμάκων που κατέχει η συμβατική ιατρική αυτό επιτυγχάνουν: απόκρυψη των συμπτωμάτων μέχρι να αυτοθεραπευτεί ο οργανισμός από μόνος του.

ΠΟΙΟ από τα φάρμακα της συμβατικής ιατρικής παρέχει θεραπεία; Η κορτιζόνη; Τα αντιψυχωτικά; Τα αντικαταθλιπτικά; Τα παυσίπονα; Τα βρογχοδιασταλτικά; Τα φάρμακα της πίεσης; Κανένα από αυτά δεν "θεραπεύει". Μόλις σταματήσουμε την χρήση τους αρρωστούμε, και φανερώνεται πως απλώς έφερναν απόκρυψη των συμπτωμάτων (και ένα σωρό επικίνδυνες παρενέργειες). Ενώ η ΟΡΘΗ χρήση της Κάνναβης παρέχει οφέλη παρόμοια με τα πιο πάνω (και χωρίς παρενέργειες), αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνει την δυνατότητα του οργανισμού να αυτορυθμίζεται έτσι ώστε σε κάποιο σημείο να μην είναι απαραίτητη. Δηλαδή φέρνει τον πάσχοντα πιο κοντά στην ίαση.


• Η δήθεν "υπερδυνατότητα για υπερσυνταγογράφηση" (ισχυρισμός του κου Άθου Γεωργίου)

Προβάλλεται η προσποίηση πως τάχα η Κάνναβις θα "συνταγογραφείται από τον οποιοδήποτε γιατρό με πολύ χαλαρά κριτήρια". Η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη: το νομοσχέδιο είναι υπερβολικά στενό και περιοριστικό, τόσο στις παθήσεις (ενδείξεις) για τις οποίες επιτρέπει την Ιατρική Κάνναβη, όσο και στις ειδικότητες ιατρών που εξουσιοδοτούνται. Επίσης, πουθενά δεν επιβάλλει την ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που πρέπει να έχουν οι γιατροί για να ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν ορθά την Κάνναβη.

Ο νόμος για την Ιατρική Κάνναβη στην Πολιτεία της Καλιφόρνια (πληθυσμός: 40 εκατομμύρια) λέει καθαρά πως η Κάνναβις χορηγείται μεταξύ άλλων για "οποιαδήποτε ασθένεια για την οποία παρέχει ανακούφιση" ("by a physician who has determined that the person's health would benefit from the use of cannabis in the treatment of cancer, anorexia, AIDS, chronic pain, spasticity, glaucoma, arthritis, migraine, or any other illness for which cannabis provides relief"). Επαναλαμβάνουμε αυτή τη φράση με έμφαση: για την "οποιαδήποτε ασθένεια" κρίνει ο γιατρός. Μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις παραμέτρους στις επίσημες οδηγίες που εξέδωσε το κράτος προς τους γιατρούς:
Medical Board of California’s Guidelines
for the Recommendation of Cannabis for Medical Purposes
https://www.mbc.ca.gov/Publications/guidelines_cannabis_recommendation.pdf

Στην Κύπρο οι εξουσιαστές της απαγόρευσης τσακώνονται ανάμεσα τους για το ποιός θα επιβάλει πιο στενούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση!

• Το ψέμμα πως τάχα "Όλες οι έρευνες μιλούν για τρεις παθήσεις" μόνο

Ουδέν αναληθέστερο. Ακόμα και το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την φαρμακευτική αξία της Κάνναβης. Σε επίσημη του δημοσίευση αναγνωρίζει την αξία της για παθήσεις που αφορούν την όρεξη και ναυτία, πόνο, φλεγμονές, οίδημα, παθήσεις στον συντονισμό μυώνων, επιληψία, ψυχιατρικές παθήσεις, εξαρτήσεις, αναγνωρίζει την αντικαρκινική της δράση, την αξία της σε ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος που συμπεριλαμβάνουν HIV/AIDS, και πολλαπλή (κατά πλάκας) σκλήρυνση. Μπορείτε να τα δείτε εδώ:
■ What is medical marijuana?
https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/marijuana-medicine

Το παραμύθι για το ότι "μόνο για τρεις παθήσεις" είναι χρήσιμη η Κάνναβις, αποτελεί ακόμα μια καινοτομία της κυπριακής νομενκλατούρας εξουσιαστών ιατρών και εγκάθετων του απαγορευτικού καθεστώτος: κάποια μέρα θα βραβευθούν με Νόμπελ Ιατρικής.


• Το ψευδές επιχείρημα πως τάχα "και στην Τσεχία" είναι τόσο αυστηρά τα μέτρα για την παραγωγή Ιατρικής Κάνναβης

Απέκρυψαν επιμελώς ότι το σύστημα Ιατρικής Κάνναβης στη Τσεχία ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ λόγω της υπερβολικής γραφειοκρατίας και αυστηρότητος των μέτρων (που είναι ασύμφορα ακόμα και για τους πιο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες), εξαναγκάζοντας τους ασθενείς πίσω στην παρανομία! Διαβάστε την είδηση εδώ:
■ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Παταγώδης κατάρρευση του προγράμματος Ιατρικής Κάνναβης στην Τσεχία
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/973810382754730


• Το ψευδές επιχείρημα πως "ακόμα και στην Ολλανδία μόνο μια εταιρεία αδειοδοτήθηκε"

Αποκρύπτουν ότι στην Ολλανδία ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ - όχι μόνο οι ασθενείς - δικαιούται να καλλιεργήσει μέχρι και 5 φυτά Κάνναβης στο σπίτι του! Σε τέτοιο πλαίσιο, όπου ο καθείς δικαιούται νομίμως να καλλιεργήσει την Κάνναβη, ποιό είναι το νόημα του "επιχειρήματος" που μας παραθέτουν; Απλώς επιβεβαιώνει το ότι η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα των εξουσιαστών που είναι μεθυσμένοι με την απαγόρευση ΔΕΝ σταματούν, ακόμα και στα πρόθυρα της Νομιμοποίησης.

"The cultivation of cannabis is an offence, but 5 plants for personal use is tolerated.
...Anyone found with 5 plants, but who is not a professional grower, will have the items confiscated, but will not be prosecuted."
■ The legal status of cannabis in the Netherlands – an overview 
https://sensiseeds.com/en/blog/legal-status-cannabis-netherlands-overview/


• Το όριο των 30 γραμμαρίων τον μήνα

Στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένας νόμος που να καθορίζει τις δόσεις για ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο. Οι γιατροί δικαιούνται να χορηγούν κατά το δοκούν, μέχρι και φονικές δόσεις - όπως αυτές που σκότωσαν 8 άτομα πρόσφατα από υπερβολική δόση του φαρμάκου που ονομάζεται οξυκοντίν (οξυκωδόνη, οξικοντίν, oxycontin).

Όλες οι επιστημονικές μελέτες κατ' επανάληψη επιβεβαιώνουν πως η Κάνναβις είναι πιο ασφαλής και αβλαβής από την καφεΐνη και ασπιρίνη, και πιο αβλαβής από οποιοδήποτε άλλο συμβατικό φάρμακο. Και όμως για όλα τα άλλα φάρμακα που προκαλούν ένα σωρό παρενέργειες - μέχρι και θάνατο - δεν υπάρχει κανένα όριο που να καθορίζεται δια νόμου, ενώ για την Κάνναβη προτείνεται ένα όριο που ουδεμία σχέση έχει με την κλινική πραγματικότητα.

Οι καρκινοπαθείς που αξιοποιούν την Κάνναβη για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες, χρησιμοποιούν μέχρι και 900mg η και 1,000mg κανναβινοειδών την ημέρα. Η ποσότητα των 30γρ. φυτικής Κάνναβης αρκεί - στην καλύτερη των περιπτώσεων - για μόνο 6 μέρες θεραπεία. Είναι δίκαιο αυτό; Η ποσότητα που θα συνταγογραφείται αφορά μόνο τον γιατρό και τον ασθενή: οι νομοθέτες και οι γραφειοκράτες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στο θέμα. Δεν τους πέφτει λόγος, και η οποιαδήποτε επιβολή τέτοιων περιορισμών αποτελεί παραβιάση θεμελιωδών Συνταγματικών δικαιωμάτων.


• Η ρήτρα που απαγορεύει την Ιατρική Κάνναβη για άτομα κάτω των 18 ετών

Υπάρχει μια τεράστια παραφιλολογία που στο όνομα μιας δήθεν "προστασίας" των ανηλίκων στοχεύει στο να τρομοκρατήσει την κοινωνία με το "άπαναγία μου, θα δώσουν ναρκωτικά στα παιδιά!" Αυτή τη στιγμή είναι απολύτως νόμιμο να δίνουν οι γιατροί κάθε μορφή ναρκωτικών και δηλητηριωδών φαρμάκων στα παιδιά, συμπεριλαμβανόμενων και φονικών ουσιών ή φαρμάκων που προκαλούν εξάρτηση, καρκίνο και άλλες φοβερές παρενέργειες, χωρίς κανένα περιορισμό απολύτως. Η Κάνναβις είναι πιο αβλαβής από την ασπιρίνη (από την ασπιρίνη πεθαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο), και όμως με το νέο νομοσχέδιο θα απαιτείται ειδική διαδικασία αιτήσεων και γραφειοκρατίας για να αποφασιστεί "αν δικαιούνται" τα άρρωστα παιδιά να λάβουν Ιατρική Κάνναβη. Γιατί να μην δικαιούνται τα άρρωστα παιδιά να λάβουν αμέσως την Ιατρική Κάνναβη που χρειάζονται όπως όλα τα άλλα φάρμακα;

Ο νόμος δεν ορίζει καν τι εκπαίδευση πρέπει να έχουν τα μέλη της επιτροπής που θα αποφασίζουν για αυτές τις αιτήσεις. Χωρίς καμία ειδική εκπαίδευση για την Ιατρική Κάνναβη, θα καλούνται κάποιοι ανίδεοι και αδιάβαστοι να αποφασίσουν αν το άρρωστο ή ετοιμοθάνατο παιδί σας "δικαιούται" να πάρει αυτή την αβλαβή ουσία, τη στιγμή που ο κάθε γιατρός δικαιούται να χορηγήσει στο παιδί παντός είδους δηλητήρια.

  
• Οι πολλαπλές αναφορές με έμφαση στον λεγόμενο "κίνδυνο εκτροπής"

Προσποιούνται πως τάχα κινδυνεύει η κοινωνία και η δημόσια υγεία αν διαφύγουν από τον έλεγχο των φαρμακευτικών εταιρειών μερικά φυτά Κάνναβης. Ποιός είναι ο κίνδυνος; Ουδείς ασθένησε ή πέθανε ποτέ από την Κάνναβη. Στην Κύπρο οι ίδιες οι αρχές λεν ότι ήδη υπάρχουν μεταξύ 60,000 και 100,000 φίλων της Κάνναβης:
■ "Με βάση τα ευρήματα της πιο πρόσφατης έρευνας γενικού πληθυσμού, που  διεξήχθη το  έτος 2016, περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού 15 -64 ετών έχει αναφέρει χρήση της κάνναβης..."
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/404841/i-kannabi-to-pio-sychna-chrisimopoioymeno-narkotiko-stin-kypro

Αλλά ξαφνικά υπάρχει τάχα "κίνδυνος εκτροπής" της, δηλαδή ότι μπορεί δέκα δόσεις ή μερικά φυτά "να διαφύγουν" από τον αυστηρό έλεγχο και να βρεθούν στα χέρια μη-εγγεκριμένων ασθενών. Φοβερή καταστροφή!

Εμείς λέμε ας εκτραπεί όλη η ποσότητα που θα παράγεται, και ας αντικαταστήσει η Κάνναβις το αλκοόλ και το τσιγάρο - τις φονικές ουσίες κατάχρησης - καθώς και τα πλείστα από τα ψυχοφάρμακα (νόμιμα και παράνομα) με τα οποία ταλαιπωρείται ο πληθυσμός μας.

Οι ίδιες οι αρχές παραδέχονται ότι η πρόσφατη αύξηση της χρήσης Κάνναβης έφερε μείωση στην ριψοκίνδυνη χρήση ηρωίνης και άλλων ενέσιμων δηλητηρίων:
■ "Διαπιστώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, «οι χρήστες ηρωίνης μειώνονται, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι χρήστες κάνναβης». ...Σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά υψηλού κινδύνου ανάμεσα στους χρήστες ηρωίνης, τόσο η ενδοφλέβια χρήση όσο και η χρήση κοινής σύριγγας συνεχίζουν να μειώνονται."
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/424561/30-thanatoi-apo-ta-narkotika

Ας μας πουν λοιπόν οι τρομολάγνοι: ποιός είναι αληθινά είναι ο "κίνδυνος εκτροπής" που παρουσιάζει η Κάνναβις;

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο φοβερή απ' ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Υπάρχει αληθινός κίνδυνος εκτροπής των ΝΟΜΙΜΩΝ φαρμάκων από τα οποία ήδη πεθαίνουν άνθρωποι, και των οποίων οι θάνατοι κουκουλώνονται από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο του κου Άθου Γεωργίου (νυν Συμβούλιο κατά των Εξαρτήσεων), την εκκλησία, και την Εισαγγελία. Ο κατά φαντασίαν "κίνδυνος" από την Κάνναβη χρησιμοποιείται από τους αντιπάλους μας για συσκότιση και απόκρυψη των πραγματικών θανάτων που προκλήθηκαν από όλες αυτές τις παράλληλες απαγορευτικές εξουσίες με την συμπαιγνία και αλληλοσυγκάλυψη ανάμεσα τους.

Μπορείτε να διαβάσετε εμπεριστατωμένες διερευνήσεις για τις φονικές πραγματικότητες εδώ - αφορούν συνταγογράφηση εκτός προδιαγραφών που έγινε για φονικά ναρκωτικά φάρμακα με άδεια από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο του κου Α. Γεωργίου. Η "νόμιμη εκτροπή" που παρατηρήθηκε καταγγέλθηκε επανηλειμμένα στις αρχές, και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τιμωρήθηκε, ακόμα και αν πεθαίνουν ακόμα οι άνθρωποι:

"Cyprus — OxyContin abuse is an acknowledged problem. Mundipharma began marketing the painkiller in 2008 on the Mediterranean island of 1 million. Government health coverage made the medication cheaper than heroin and addicts began crushing and snorting the pills.
    Officers responding to overdoses knew little of the U.S. experience with painkillers. Stelios Sergides, a superintendent with the Cyprus National Police, said that the first time he heard the word OxyContin, he had to look it up online.
    Since 2013, authorities have linked six deaths to the drug.
    “It’s a big deal, a big deal,” Sergides said. Mundipharma said it was “deeply disturbed” by the deaths in Cyprus and suggested the blame rested with a rehab center which used OxyContin to treat heroin addiction, a practice the company does not recommend.
    Police in Cyprus are investigating doctors suspected of overprescribing and working with public health officials to get addicts into rehab. Last year, 59 people requested treatment. “We are worried, of course, because of the numbers, especially the treatment demand,” Sergides said.
    In the Mundipharma’s Cyprus office, managing director, Menicos M. Petrou, called OxyContin “an excellent product” and said he had been honored to meet members of the Sackler family during visits to a factory on the island."
■ OxyContin goes global — “We’re only just getting started”
http://www.latimes.com/projects/la-me-oxycontin-part3/

Δείτε και την δική μας τραγικά προφητική προειδοποίηση για τους θάνατους που είχαμε δημοσιεύσει εδώ:
■ "Περιμένουν τους νεκρούς: ΥΚΑΝ και Βερεσιές σε αναμονή"
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post.html

• Για το θέμα της μορφίνης

Το πρόσταγμα "να μην δίνουμε ιατρικές συμβουλές" δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να αποσιωπηθεί η επιστημονική αλήθεια. Και όμως έγινε και αυτό στην εκπομπή.

Όταν τηλεθεατής τηλεφώνησε για να ζητήσει βοήθεια, ανέφερε πως λαμβάνει μορφίνη και ζήτησε να πληροφορηθεί αν η Κάνναβις θα μπορούσε να οφελέσει. Η επιστημονική αλήθεια που ΔΕΝ επετράπει να παρουσιάσουμε είναι ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα για την ελάττωση της μορφίνης και αντικατάσταση της με την Κάνναβη, που είναι αβλαβής, παρέχει μείωση βλάβης, και καλύτερο έλεγχο του πόνου:
■ Prescribing cannabis for harm reduction
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3295721/


• Οι σπόντες και τα υπονοούμενα για "εξαρτήσεις"

Στην εκπομπή προέκυψαν και τέτοια, αφού έχουν συνηθίσει όλοι όσοι στο όποις κατέχει μισό γραμμάριο εξουσίας να δογματίζει ανεμπόδιστα για την Κάνναβη και τις δήθεν "εξαρτήσεις". Όταν χρησιμοποιείται για την Κάνναβη, η συνθηματική λέξη "εξαρτήσεις" παραπέμπει στη δαιμονοποίηση του φυτού και των φίλων της Κάνναβης. Η δαιμονοποίηση παραπέμπει στη λέξη "ναρκωτικό" (που η Κάνναβις δεν είναι), και στους φίλους της Κάνναβης ως "χασικλήδες", "ναρκομανείς", κοκ.

Η πραγματικότητα:
α. Η Κάνναβις ΔΕΝ προκαλεί εξάρτηση, ούτε και οδηγεί "σε σκληρά ναρκωτικά". Αυτή είναι η σύγκλιση της επιστήμης για το θέμα. Αμέτρητες επιτροπές επιστημόνων έχουν τεκμηριώσει αυτή την αλήθεια και επανηλειμμένως, για πολλές δεκαετίες. Μπορείτε να δείτε μια περίληψη της αλήθειας αυτής γραμμένη από τον νευρολόγο-ψυχίατρο και αγωνιστή Κλεάνθη Γρίβα, εδώ:
■ ΚΑΝΝΑΒΗ | Πρόλογος στην ελληνική έκδοση του βιβλίου των
Lyn Zimmer. Ph.D. και John Morgan, M.D.
"Μαριχουάνα: Μύθοι και Αλήθειες" | εκδόσεις Οξύ, Αθήνα, 2005
http://www.grivas.info/narkotika/148-2005-zimmer-a-morgan-kannabh

β. Η Κάνναβις δεν προκαλεί βλάβες ή παθήσεις. Οι κύριες ψυχικές παθήσεις που συχνά αποδίδονται στην Κάνναβη από προπαγανδιστές ή και αδιάβαστους ανόητους ψυχιάτρους κόλακες της άνομης εξουσίας, συμπεριλαμβάνουν: Ψύχωση, Κατάθλιψη, ΜανιοΚατάθλιψη (διπολική ασθένεια), Διαταραχή Προσωπικότητος, Κατάχρηση Ουσιών, Εξαρτησιογόνο Συμπεριφορά ή και Εξαρτώμενη Προσωπικότητα. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί αντικρούονται καθημερινά από την επιστήμη σε πολλές δημοσιευμένες έρευνες, και διαρκώς δημοσιεύονται κριτικές που αποδεικνύουν πως αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν πολιτικές και όχι επιστημονικές αφετηρίες.

Μελετήστε και αυτό το άρθρο, όπου εξηγούνται όλες αυτές οι παρερμηνείες, και παρατίθενται επιστημονικές μελέτες που εξηγούν τα ψέμματα:
■ "Κάνναβις και Ψύχωση: η νέα Δαιμονοποίηση του Ιερού Φυτού"
http://cyprus.indymedia.org/node/4793

γ. Η χρήση της Κάνναβης ΔΕΝ είναι αρρώστεια. Δεν αναγράφεται σε κανένα ιατρικό βιβλίο πουθενά στον κόσμο ως αρρώστεια. Επίσης, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ εγκεκριμένο ιατρικό πρωτόκολλο για "θεραπεία" από την χρήση της Κάνναβης, αφού η χρήση της Κάνναβης δεν είναι καν ασθένεια. Οι αντίπαλοι της Κάνναβης στην Κύπρο και αλλού επιβάλλουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ "θεραπεία" στους φίλους της Κάνναβης με εκβιασμούς, με παράνομα δικαστικά διατάγματα, και με την βία. Η "θεραπεία" συχνά συμπεριλαμβάνει εξαναγκασμούς, εγκλεισμό, και βλαβερά φάρμακα. Δείτε και τις επιστημονικές παραπομπές εδώ:
■ Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης: για το νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" μέσω Δικαστηρίων
http://cyprus.indymedia.org/node/4990

Οι αντίπαλοι της Κάνναβης προσπαθούν να επιβάλουν μια ραγδαία αλλαγή στην οπισθοδρομική μας κοινωνία: από την απόλυτη απαγόρευση μας εκβιάζουν προς την απόλυτη εκμετάλλευση, με ταχύτητα, και χωρίς καν ενδιάμεσο σταθμό για ανάσα. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν τα ψέμματα, η τρομολαγνία και οι αρλούμπες των εξουσιαστών. Αλλά θα συνεχίζουν να σκοντάφτουν πάνω στην Αλήθεια.

 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
Μέλος του Σωματείου
Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

~~~~~~~~~~~~~~ 


Πανωλεθρία - καταρρέουν όλα τα ψέμματα για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprus.indymedia.org/node/5114

~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire