User login

Navigation

Global IMC Network

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ; | Ιατρική Κάνναβις

Ο κ. Λούης Παναγή στις ειδήσεις

► Ο άνθρωπος που έγραψε το νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη αποκαλύπτεται και πάλιν ως ο κεντρικός ύποπτος, στο κέντρο μιας παράξενης διαπλοκής λεφτών, συμφερόντων, και πιθανής εκμετάλλευσης κρατικού αξιώματος και υπέρβασης εξουσίας για οικονομικό κέρδος. Οι ισχυρισμοί και τα τεκμήρια εναντίον του μας ανησυχούν:
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ τους μικρομεσαίους γεωργούς, παραγωγούς και τους ίδιους τους ασθενείς από την νόμιμη καλλιέργεια Κάνναβης;
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο περιέχει τόσες πολλές πρόνοιες για αδειοδότηση καλλιέργειας και προστασία των συμφερόντων ΜΟΝΟ για εταιρείες του Μεγάλου Κεφαλαίου;
• Μήπως αυτά τα σκάνδαλα σχετίζονται με το ότι το νομοσχέδιο περιέχει μόνο 5 σελίδες που αναφέρονται στους ασθενείς και περισσότερες από 100 σελίδες στο "επιχειρηματικό σχέδιο" και την κερδοφορία για μεγάλες εταιρείες;

Όταν ύποπτα χέρια ετοιμάζουν νομοσχέδιο από το οποίο κρίνεται το αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, το αν θα έχουμε ΝΟΜΙΜΗ πρόσβαση στα φάρμακα μας, ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ. Όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Γενικός Ελεγκτής, αυτή η υπόθεση "κλονίζει την πεποίθηση ενός αντικειμενικού παρατηρητή για το αμερόληπτο της κρίσης του υπαλλήλου»."

Αναπαράγουμε την νέα είδηση είναι εδώ. Αλλά πριν την διαβάσετε, μελετήστε και όλες τις άλλες που παραθέτουμε εδώ που συνθέτουν το σκοτεινό παρασκήνιο της υπόθεσης.

Μέχρι και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων διαμαρτύρεται για την διαχρονική προστασία του υπόπτου:
"Στη συγκεκριμένη υπόθεση που είναι κλασσική περίπτωση «κουκουλώματος», πέραν της έντονης επιθυμίας του Υπουργού Υγείας για κάλυψη του Διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, συνυπάρχει η σχέση φιλίας μεταξύ Υπουργού Υγείας, Διευθυντή Φαρμακευτικών   Υπηρεσιών   και   Ερευνώντα   Λειτουργού   και πρόσθετα υπάρχει και η σχέση εξάρτησης μεταξύ Υπουργού Υγείας και Ερευνώντα Λειτουργού."
Κλασική υπόθεση «κουκουλώματος»...
http://www.pasydy.org/documents/3/2015-06-10.pdf

"Στην επιτροπή ελέγχου της βουλής ...τέθηκε ακόμα ένα θέμα,το οποίο αφορά στο  νυν Διευθυντή των φαρμακευτικών υπηρεσιών Λούη Παναγή. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην επιτροπή, ο κύριος Παναγή είχε αγοράσει κατάστημα  σε πολυκατοικία στην περιοχή Αγλατζιά,  στην οποία στην συνέχεια στεγάστηκαν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες."
https://www.offsite.com.cy/node/232608

"Ερώτηση: Γιατί έμεινε στα συρτάρια της Εισαγγελίας η υπόθεση παρατυπιών στις διαδικασίες προσφορών φαρμάκων; Ας μη λησμονούμε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Λούης Παναγή...
Απάντηση: Η υπόθεση βρίσκεται στο Δικαστήριο. Η κατηγορία είναι η προμήθεια φαρμάκων χωρίς εγκεκριμένα κονδύλια και πιστώσεις στον προϋπολογισμό."
Συνέντευξή με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη
http://www.sigmalive.com/archive/news/local/84950

"Σχεδόν τίποτα και κανένας δεν έμεινε στη θέση του στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, αφού με την επιστροφή στο πηδάλιο του τμήματος του διευθυντή Λούη Παναγή, πριν από  8 ημέρες, μετακινήθηκαν τουλάχιστον 20 λειτουργοί από τα κεντρικά γραφεία και άλλοι τόσοι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των αστικών και αγροτικών κέντρων.

Το κλίμα στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες αλλά και στο Υπουργείο Υγείας γενικότερα δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλό, καθώς στην προκειμένη περίπτωση οι μετακινήσεις χαρακτηρίζονται από επηρεαζόμενους ως «εκδικητικές», εξαιτίας των όσων βίωσε το τμήμα πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές είχαν βρεθεί σε αντίθετα στρατόπεδα κατά τη διάρκεια πειθαρχικών και ποινικών ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούης Παναγή, ήταν διευθυντής του τμήματος και το 2004-2005, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των φαρμάκων."
Πίσω ο Λούης Παναγή
Φαρμακευτικές Υπ.: Επέστρεψε ο διευθυντής, έφυγαν 20
http://archive.philenews.com/el-gr/top-stories/885/177038/farmakeftikes-ypiresies-epestrepse-o-diefthyntis-efygan-20

"...Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας [Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου] εγέρθηκε άλλο θέμα, το οποίο φέρεται να εμπλέκει τον νυν Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούη Παναγή, σε υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγορά καταστήματος στην Αγλατζιά από τον ίδιο ή την πεθερά του, στο οποίο ακολούθως μεταστεγάστηκαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, ενώ σημειώνεται πως δίπλα από το συγκεκριμένο κατάστημα υπήρχαν ήδη άλλα κτίρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.
...
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας είπε,
...«Είναι ή δεν είναι επιλήψιμο, θα το ελέγξει ο Γενικός. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιλήψιμο ή όχι, αλλά θα διερευνηθεί μέχρι το τέλος αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων», είπε.
 
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμφωνία»...

«Αυτό το θέμα ταλανίζει την κυπριακή πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ακριβώς μέσα από αυτή την παρατυπία, αρκετοί είναι αυτοί που σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη, αλλά ενδεχομένως με την εύνοια ή και τη σιωπή ή και την υποβοήθηση σε μερικές περιπτώσεις πολιτειακών ή κρατικών αξιωματούχων, προβαίνουν σε μια επικερδή επιχείρηση προς όφελος τους, αλλά σε βάρος των πολιτών και του κράτους», είπε.
 
Εξέφρασε την ευχή να μη συμβεί αυτό που συνέβη τις πλείστες φορές στο παρελθόν, δηλαδή εξήγησε «αφενός μεν η συγκάλυψη ή αφετέρου ενώ οι έρευνες κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα έμπαιναν στο ράφι και κανείς δεν προσέρχετο ούτε στη δικαιοσύνη για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, αλλά ούτε και στην αντίστοιχη Επιτροπή για πειθαρχικά αδικήματα».
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου, είπε πως το κόμμα του ζήτησε όπως η έκθεση αναλυτικών γεγονότων την οποία ετοίμασε ο Λούης Παναγή να δοθεί στον Γενικό Ελεγκτή για περαιτέρω ελεγκτική έρευνα και έκθεση σχετικού πορίσματος.
 
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή  να διερευνήσει το θέμα που έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και αφορά στην αγορά καταστήματος σε πολυκατοικία από τον Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών είτε από τον ίδιο, είτε από το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ παράλληλα είχαν ενοικιαστεί δίπλα από αυτό χώροι που ανήκαν στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες."
http://www.cytoday.eu/index.php?id=18&nid=10162023

«Συνταγή» κατά Δημοσίου από Φαρμακευτικές
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/502424/-syntag-kata-dimosioy-apo-farmakeftikes
20 Μαρτίου 2018

Η «συνταγή» που ακολούθησαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες για ενοικίαση κτηρίου για στέγαση Κεντρικών Γραφείων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στην πολυκατοικία «Δορυφόρος» στη λεωφόρο Λάρνακας στην Αγλαντζιά, παρόλον ότι έχει… λήξει, περιλαμβάνει από πιθανές ψευδείς ημερομηνίες μέχρι και αδικαιολόγητες αυξήσεις ενοικίου ή ακόμη και ενοικίαση αχρείαστου ορόφου.

Τα πιο πάνω προκύπτουν από έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που κατατέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευιτκής Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, όπως έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες η ιστοσελίδα To Thema Online.

Ο Γενικός Ελεγκτής υποδεικνύει, ότι η όλη διαδικασία δεν διασφάλισε το δημόσιο συμφέρον ενώ δεν ζητήθηκε η επίδειξη ενδιαφέροντος και από άλλους ιδιοκτήτες κτηρίων, ώστε να διαφανεί αν υπήρχαν προσφερόμενα κτήρια με χαμηλότερο ενοίκιο.

Αναφορά γίνεται και σε αγορά καταστήματος από τον τότε διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (την ίδια περίοδο που ο ίδιος διαπραγματευόταν εκ μέρους του κράτους την ενοικίαση ορόφων) στο ίδιο κτήριο και από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Ο κ. Λούης Παναγή, για τον οποίο γίνεται αναφορά, υποστήριξε, μέσω του δικηγόρου του, πως ουδεμίας προνομιακής μεταχείρισης έτυχε αλλά αντίθετα αγόρασε το κατάστημα σε τιμή ψηλότερη σε σχέση με τα ισχύοντα την τότε εποχή.

Ο Γενικός Ελεγκτής σχολιάζοντας τη θέση του κ. Παναγή επικαλείται και αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υποδεικνύει ότι: Το θέμα δεν είναι υποκειμενικό, ούτε το ζητούμενο είναι η τεκμηρίωση μεροληπτικής στάσης, με σκοπό να ευνοηθεί κάποιος. Εκείνο που εξετάζεται είναι αν μια τέτοια σχέση κλονίζει την πεποίθηση ενός αντικειμενικού παρατηρητή για το αμερόληπτο της κρίσης του υπαλλήλου».

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αφήνει επίσης σαφείς αιχμές ότι ενδεχομένως το κτήριο να μην έχει ελεγχθεί επιτόπου από υπηρεσιακούς, ενώ αναφέρεται σε πιθανές ψευδείς ημερομηνίες πώλησης ορόφων του κτηρίου (από τον αρχικό ιδιοκτήτη σε άλλη εταιρεία) αλλά και σε ψευδή ημερομηνία ενοικίασης του κτηρίου «Δορυφόρος» στο οποίο στεγάστηκαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

«Συνοψίζοντας, παρατηρούμε ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη στέγαση των Κεντρικών Γραφείων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στην πολυκατοικία

“Δορυφόρος”, δεν συνάδει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ακολουθούνται από το Δημόσιο για ενοικίαση κτηρίων για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του, ούτε και με τις διαδικασίες που εύλογα θα αναμενόταν να ακολουθηθούν εκεί που δεν υπήρχαν θεσμοθετημένες διαδικασίες, και δεν διασφάλισε το δημόσιο συμφέρον», υποδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής.
 
Βάσος Βασιλείου


  Θα χρειαστούμε ΠΟΛΛΕΣ διαβεβαιώσεις, και από τον ίδιο τον κο Παναγή και από τους αξιωματούχους που υποτίθεται ελέγχουν το έργο του, καθώς και ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στο προταθέν νομοσχέδιο ώστε η κοινότητα ασθενών και Φίλων της Κάνναβης να αισθανθεί άνετα με τον ρόλο του στην διαμόρφωση της κρατικής πολιτικής για την Ιατρική Κάνναβη. Πάνω απ' όλα διεκδικούμε:

• Ασφαλή και νόμιμη πρόσβαστη στην Κάνναβη για όλους τους ασθενείς, χωρίς τους παράνομους περιορισμούς σε μόνο ορισμένες παθήσεις, δοσολογίες, ιατρικές ειδικότητες που έθεσε ο κος Παναγή μες το νομοσχέδιο.

• Να αφαιρεθεί αμέσως η ρήτρα που επιβάλλει ότι οι μόνοι ασθενείς που θα δικαιούνται την Ιατρική Κάνναβη είναι εκείνοι που θα υποβληθούν πρώτα σε όλες τις άλλες δηλητηριώδεις ή ριψοκίνδυνες "θεραπείες" και που επιβάλλει πως μόνο όταν αυτές αποτύχουν θα δικαιούται ο ασθενής πρόσβαση. Αυτή η εφεύρεση που έθεσε ο κος Παναγή μες το νομοσχέδιο είναι εγκληματική και απαρέδεκτη.

• Ενθάρρυνση και υποστήριξη της καλλιέργειας Κάνναβης από μικρομεσαίους γεωργούς και παραγωγούς σε συνεργασία με αδειοδοτημένες μονάδες μεταποίησης για διάθεση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά αλλά και για εξαγωγή σε άλλες χώρες με ιατρικά προγράμματα. Αντί αυτού, η Κυβέρνηση επιμένει να θεσμοθετήσει την παράνομη μονοπωλιακή αδειοδότηση μόνον ΔΥΟ εταιρειών.

• Το δικαίωμα για την καλλιέργεια Κάνναβης από τους ίδιους τους ασθενείς για τις ανάγκες τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ απλά, ακόμα και με την βοήθεια και προστασία της  Αστυνομίας αν χρειάζεται, ώστε να μην προκύπτει θέμα παράνομης αγοραπωλησίας.

Το "μακρινό μέλλον" είναι ήδη ενώπιον μας. Ας φανούμε αντάξιοι.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~ 

Πως θα κάμετε την αίτηση σας για Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_3.html
Για τους καρκινοπαθείς δεν χρειάζεται πλέον να προσθέτουμε νομικές επιστολές στις αιτήσεις - τουλάχιστον έχουμε κερδίσει αυτό, και ο Υπουργός εγκρίνει τις αιτήσεις για τους καρκινοπαθείς αρκετά εύκολα.

ΚΥΠΡΟΣ ~ Το νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη επιστρέφει στην Βουλή
http://cyprus.indymedia.org/node/5213

Καρκίνος και Κάνναβις, έμπρακτη βοήθεια για την Άλφα...
...και για όλους τους καρκινοπαθείς

http://cyprus.indymedia.org/node/4880

Κάνναβις και Σκλήρυνση
Η Πολλαπλή (ή Κατά Πλάκας) Σκλήρυνση και οι θεραπευτικές επιλογές με την Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2015/11/blog-post_20.html

Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο
http://cyprus.indymedia.org/node/4801

Κατεχόμενα, Τουρκία, και Κάνναβις: επικίνδυνες εξελίξεις
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/10/blog-post_24.html
και
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/873353946133708

Τρεις νίκες για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/03/blog-post_29.html

Πανωλεθρία - καταρρέουν όλα τα ψέμματα για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprus.indymedia.org/node/5114

Κύπρος: Οι Δίκες για την Ιατρική Κάνναβη

http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2015/12/blog-post.html

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
AttachmentSize
proteuousa.kannavia.lefkosia500x375.jpg122.92 KB

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire