User login

Navigation

Global IMC Network

Ψήφον (ή και αποχήν) κατά συνείδησην;

 

► Μά-α-α-α..αααα..... τι εννοείτε "ένοπλες δραστηριότητες;"
► Η απόκρουση από τον λαό μας χρειάζεται να είναι όλων των διαστάσεων: αυτο-οργάνωση για συλλογικές οικονομικές δραστηριότητες, πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αυτόνομη ελληνική παιδεία θεμελιωμένη στον Έρωτα και την Ελευθερία, εκλογικές και ένοπλες δραστηριότητες. Γιατί σε εκείνες τις διαστάσεις και δραστηριότητες είναι που θα κριθεί το αν ο λαός μας θα επιβιώσει και ίσως να απελευθερώσει κάποτε τον τόπο μας.
► "Το να γυρεύω τον άσπιλο και αμόλυντο και τέλειο υποψήφιο για να τον επιλέξω είναι ουτοπία".
► Χοίρον ή Χείρον: "Μή χείρον βέλτιστον προτείνω".
► Ψήφον ή Ψόφον ρε παιδιά, για τους πολιτικούς μας;
► Το ψευδοκράτος στον ΝΟΤΟ ήδη έφτασε στο σημείο όπου ούτε κράτος ούτε καπιταλισμός λειτουργούν πλέον, διαφεντεύουν μόνο οι λήσταρχοι και οι καταπιεστές, οι απατεώνες και οι επαγγελματίες ψεύτες.
 

Εδώ που φτάσαμε με την πολιτική ζωή του τόπου μας, με την επιταχυμένη κατρακύλα μες τον κατήφορο που μας επέβαλε η διαχρονική Προεδρία Παπαδόπουλος → Χριστόφιας → Αναστασιάδης (ΔΗΚΟΔΗΣΑΚΕΛ - και βάλε...) τα διλήμματα για τους ψηφοφόρους που έχουμε έγνοια για το τι γίνεται και για το τι ΘΑ γίνεται στο μέλλον, είναι αφόρητα. Πολλά άτομα με ερωτούν τι να ψηφίσουν, ερωτούν τι θα ψηφίσω, και όλοι μας μαζί ανησυχούμε γιατί αφ' ενός οι επιπτώσεις του ποιόν ακριβώς θα ψηφίσουμε φέτος φαίνονται τεράστιες. Αφ' ετέρου, και οι επιπτώσεις του να μην ψηφίσουμε είναι εξ' ίσου τεράστιες. Και με τον ίδιο παραλογισμό που μας επιβλήθηκε, μοιάζει σαν να είτε ψηφίσουμε είτε δεν ψηφίσουμε, μες τον ίδιο βόθρο θα κοιμηθούμε στο τέλος.

Καταθέτω λοιπόν εδώ τις πολλαπλές μου απαντήσεις που θα δυσαρεστήσουν τους πλείστους, και που ίσως θα ικανοποιήσουυν ή θα εμπνεύσουν μόνο ελάχιστους - αλλά η Θεά Μνημοσύνη μας απέδειξε μέσα στην ιστορία πως συχνά εκείνοι "οι ελάχιστοι" που εμπνέονται από Συμπαντικές και πανανθρώπινες αλήθειες μπορούν με την βοήθεια της θείας Ρέας και του Κρόνου να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας.

Αν ήταν να ειπώ πως με πλήρη συνείδηση φέτος ψηφίζω μόνο σαν Έλληνας θα ψήφιζα τον ΤουρκοΚύπριο Σενέρ Λεβέντ, ή αν ήταν εφικτό, τον Σενέρ μαζί με τον Ιμπραχήμ Αζίζ ως ομάδα συμπροεδρίας. Αυτοί οι δύο ΤουρκοΚύπριοι - αν και διαφωνώ μαζί τους στην ερμηνεία της νεώτερης και πρόσφατης μας ιστορίας όπως επίσης και στην ανάλυση του τι έστιν εθνικισμός και ο ρόλος του στην σύγχρονη πολιτική - είναι αληθινά και γνήσια οι πιο άξιοι για τα ψηφοδέλτια μας, και οι πιο άξιοι για να ηγηθούν του κράτους. Διότι απέδειξαν τους εαυτούς τους να είναι πιο έλληνες από όλους τους άλλους υποψήφιους, πιο αφοσιωμένοι στην έμπρακτη αντίσταση στην αγγλοτουρκική κατοχή, πιο δημοκράτες, πιο Σοσιαλιστές, και πιο αγνοί άνθρωποι. Τους εκτιμώ περισσότερον από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο. Και εδώ θα μπορούσε να τελειώσει το άρθρο, αλλά... έχω κι άλλα πάρα πολλά να μοιραστώ μαζί σας.

Υπάρχει ένας πολύπλοκος ανθελληνικός και αντιτουρκικός ρατσισμός που διέπει τα κόμματα και τις εξουσίες που δεν επέτρεψε στον Σενέρ Λεβέντ να βρεθεί καν στο ψηφοδέλτιο. Που είναι οι ψεύτες του ΔΗΣΑΚΕΛ που προσποιούνται πως τάχα θέλουν "επανένωση" με τους ΤΚύπριους; Γιατί δεν θέτουν στο ψηφοδέλτιο τους ένα ΤΚύπριο; Και μάλιστα ένα που είναι εγγυημένο πως ποτέ δεν θα μας πουλήσει στις κατοχικές δυνάμεις, και που με την προσωπική του ακτινοβολία θα προσδώσει στην Κύπρο άπειρα οφέλη διεθνώς; Που είναι οι δήθεν "πατριώτες" της Παράταξης του ΟΧΙ που αναγνωρίζουν πως η ΤΚυπριακή κοινότητα αποτελεί στρατηγικό όπλο που κραδαίνοντας το η κατοχική Τουρκία, οπλίζοντας το και κατά καιρούς επιστρατεύοντας το, έχει καταστρέψει τη χώρα μας; Οι διανοητές της αναγνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος να αφοπλιστεί αυτή η στρατηγική κοινότητα είναι:
α. Η αγωνιστική συνένωση της ΤΚυπριακής με την ΕΚυπριακή κοινότητα ενάντια στην κατοχική Τουρκία που απειλεί και τις δύο κοινότητες με αφανισμό,
καθώς και,
β. Η συνένωση των δύο κοινοτήτων σε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Αλλά ο ανθελληνικός και αντιτουρκικός ρατσισμός που κυριάρχησε μες το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ - σε βαθμό που συνεργάζονται ανοικτά πλέον με τον Δυτικό Ιμπεριαλισμό για να μας επιβάλουν ένα ρατσιστικό διζωνικό καθεστώς τύπου Απάρτθαϊντ και να το ονομάσουν "λύση" - καθώς και ο ρατσισμός που κυριάρχησε στην Παράταξη του ΟΧΙ λόγω κατοχής και των αλλεπάλληλων προδοσιών των κρατούντων και της ψευδο-αριστεράς, τους ώθησαν να μην μπορούν καν να ακούσουν για ουσιαστικές πολιτικές συνεργασίες με ΤΚύπριους. Και με την αρνητική τους στάση αφήνουν την Κύπρο να αιμορραγεί.

Αν δεν μπορείτε κύριοι να συνεργαστείτε με τους καλύτερους ΤΚύπριους έστω σε μια προεκλογική εκστρατεία, πως θα στήσετε κράτος μαζί με ολόκληρη την κοινότητα στο βορρά που σήμερα περιέχει και τους χειρότερους; Και τι θα κάμετε για να ξεριζώσετε τους χειρότερους ΕΚύπριους από τους θεσμούς, τα κόμματα, τις οργανώσεις, την εκκλησία, τα σχολεία; Και οι δύο παρατάξεις, αυτοί που υποστηρίζουν την διζωνική "λύση" και αυτοί που είναι εναντίον της, είχαν πολλές ευκαιρίες μες το έτος που πέρασε για να δώσουν θεώρηση στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Σενέρ Λεβέντ, Ιμπραχήμ Αζίζ, ή και των δύο μαζί.

Η πρόταση για υποψηφιότητα των Σενέρ Λεβέντ / Ιμπραχήμ Αζίζ περιέχει την δυνατότητα υπέρβασης πολλών από τις διχόνοιες που χωρίζουν τον τόπο μας, κυρίως τον διαχωρισμό μεταξύ ΤΚυπρίων και ΕΚυπρίων (που βολεύει μόνο τις κατοχικές δυνάμεις Τουρκίας - Αγγλίας), τον διαχωρισμό μεταξύ ψευδο-αριστεράς και ψευδο-δεξιάς σε έκαστη κοινότητα (που παρεμποδίζει κάθε κίνηση για απελευθέρωση), καθώς και την διχόνοια μεταξύ διζωνιστών και αντιδιζωνιστών. Η απόρριψη αυτής της πρότασης από όλα τα κόμματα και δυνάμεις ήταν μια συνειδητή~ασυνείδητη πολιτική απόφαση που θα καθορίσει την πολιτική ζωή και θάνατο στον τόπο μας για πολλά από τα επόμενα χρόνια.

Εμείς ήδη τοποθετηθήκαμε επ' αυτού πολλές φορές, σταθερά, και για σειρά πολλών ετών. Παρακαλούμε μελετείστε τα όσα έχουμε καταθέσει με έμπνευση, με πολιτική ανάλυση βάθους αλλά και με πόνο ψυχής για αυτό το θέμα, εδώ:

■ Μία Πρόταση Ριζικής Ανατροπής για τις Προεδρικές Εκλογές
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1089338721168689
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5162

Πολλές και διάφορες φωνές από την εθνικόφρονες, αντι-ιμπεριαλιστικές και σοσιαλιστικές καταβολές μιλούν ανοικτά προς υποστήριξη του Σενέρ Λεβέντ:
■ Ευρωεκλογές: μήπως τελικά ο "πιο ωραίος Έλλην" είναι Τούρκος;
http://cyprus.indymedia.org/node/4930

Και μια πρόσφατη κατάθεση, επ' ευκαιρία των νέων συγκρούσεων που απειλούνται στα κατεχόμενα μεταξύ παρακρατικών-καθεστωτικών κατοχικών δυνάμεων και αντικατοχικών:
■ Ο Τελευταίος Ονήσιλος Μιλούσε Τούρκικα
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1171092959659931
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5183

Αν είχα να ψηφίσω σαν Φίλος της Κάνναβης θα υιοθετούσα ανοικτά την πολιτική τοποθέτηση του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης που καλεί τον κόσμο του για ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Η τοποθέτηση ήλθε με την πρόσφατη κλιμάκωση των μέτρων κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στους φίλους της Κάνναβης που πραγματώνεται μέσω του νέου (και αντισυνταγματικά παράνομου) νόμου για το νάρκοτεστ. Ουσιαστικά λέει:
«Οι υποψήφιοι "ελευθερωτές" μας στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία ανταγωνίζονται για το ποιός θα μας καταπιέσει περισσότερο. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που τους αξίζει. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Και μην μας πουλήσετε "εθνικό καθήκον" να ψηφίσουμε τον "λιγότερο βλαβερό": από τη στιγμή που είναι ορκισμένος και σεσημασμένος καταπιεστής του λαού μας, είναι εξ' ορισμού και εθνομηδενιστής προδότης.»
■ Φίλοι της Κάνναβης: Μαυρίστε τους στις Εκλογές!
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/11410706293620371
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5189

Και αν είναι να ψηφίσω σαν πατριώτης αναρχοκομμουνιστής, σοσιαλιστής, αυτονομιστής, Φεμινιστής, Οικολόγος; Με άλλα λόγια, πως ψηφίζω σαν μέλος της Φιλικής Εταιρείας;

Εδώ τα πράγματα είναι ταυτόχρονα πιο απλά και πιο δύσκολα. Εν περιλήψει:
► Το "μαύρο σε όλους" είναι η ορθή θέση, αλλά ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. Πρέπει να συνοδεύεται από πολιτικές πράξεις που βοηθούν τον κόσμο να οργανωθεί για να αποκρούσει τις πιθανώς καταστροφικότατες εξελίξεις που είναι σχεδόν εγγυημένο πως θα μας φέρει όποιος και αν εκλεγεί. Η απόκρουση από τον λαό μας χρειάζεται να είναι όλων των διαστάσεων: αυτο-οργάνωση για συλλογικές οικονομικές δραστηριότητες, πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αυτόνομη ελληνική παιδεία θεμελιωμένη στον Έρωτα και την Ελευθερία, εκλογικές και ένοπλες δραστηριότητες. Γιατί σε εκείνες τις διαστάσεις και δραστηριότητες είναι που θα κριθεί το αν ο λαός μας θα επιβιώσει και ίσως να απελευθερώσει κάποτε τον τόπο μας.

Έχουμε δημοσιεύσει συγκεκριμένες μελέτες για το πως μπορούν να επιτευχθούν αυτά στους τομείς της άμυνας (Λαϊκός Στρατός), Οικονομίας (κοινοκτημοσύνη, σοσιαλιστικές και μετα-καπιταλιστικές μορφές εγχώριας, αειφόρου και οικολογικής παραγωγής), και διακυβέρνησης (άμεση δημοκρατία, λαϊκή αυτοδιοίκηση μέσα από συλλογικά όργανα αυτο-οργανωμένων πολιτών-οπλιτών). Η Φιλική Εταιρεία, ούσα ενεργό μέρος της Παράταξης του ΟΧΙ, αναγνωρίζει πως αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν η Παράταξη ξεπεράσει τις εμμονές και παράλυση της, και έλθει Πιο Κοντά στην Ουσία.

Η Ουσία, είναι ότι οι στόχοι της Παράταξης του ΟΧΙ, που είναι η αντίσταση στην ρατσιστική Διζωνική, η επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο και η διατήρηση εν ζωή της πιθανότητας για μια μελλοντική απελευθέρωση της Κύπρου, ΔΕΝ μπορούν να υλοποιηθούν ούτε με μια (απίθανη) νίκη οποιουδήποτε των δύο Υποψηφίων της Παράταξης, ούτε με Προεδρικό διάταγμα, ούτε με "έξυπνες" μανούβρες των όποιων βρίσκονται στην εξουσία. Η πραγμάτωση των στόχων της Παράταξης μας είναι υλοποιήσιμη μόνο μέσα από διαδικασίες λαϊκής κινητοποίησης και άμεσης μαζικής εμπλοκής του λαού σε όλες τους άξονες που προαναφέρθηκαν: Κυπριακό ~ Διζωνική / Οικονομία ~ Μνημόνιο / Άμυνα.

Τι σημαίνει αυτό;
• Σημαίνει ανασυγκρότηση της Παράταξης πάνω σε εντελώς διαφορετικές βάσεις.

• Σημαίνει ο ίδιος ο λαός, αυτο-οργανωμένος, αναλαμβάνει και επωμίζεται αδιαμεσολάβητα με δικές του δυνάμεις την διεκπεραίωση των εργασιών και αγώνων που απαιτούνται στους άξονες Κυπριακό ~ Διζωνική / Οικονομία ~ Μνημόνιο / Άμυνα. Θα ήταν ωραία αν κάποια Κυβέρνηση ήταν ικανή και πρόθυμη να συνεργαστεί με τον λαό και την Παράταξη ώστε να υλοποιηθούν αυτά, αλλά αν η Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να τα υλοποιήσει ο ίδιος ο λαός.

• Σημαίνει η Παράταξη να συγκροτηθεί ως μια αυτόνομη ύπαρξη με κινηματικές διαδικασίες που να έχει πολιτική ζωή κυρίως έξω από τα κόμματα (αλλά και με αρκετές διασυνδέσεις μαζί τους ώστε να τα επηρεάζει, και με συνεργασίες μαζί τους προς επίτευξη κοινών στόχων).

• Σημαίνει η Παράταξη να συγκροτηθεί ως κοινωνικοπολιτική οντότητα, ως λαϊκό κίνημα, με εσωτερικές αμεσοδημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες. Αυτή η οντότητα θα πρέπει να προσανατολιστεί προς το να γεννήσει τα στοιχεία που απαιτούνται για την επιβίωση του λαού μας: πολιτικο-στρατιωτική συγκρότηση, εναλλακτική οικονομία, διεκδίκηση ηγεμονίας ή και έλεγχο περιοχών, εγκατάσταση νέων κοινωνικών θεσμών άμεσης δημοκρατίας όπως συμβούλια αυτοδιοίκησης στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, σχολεία, κοινότητες, πόλεις και επαρχίες που να λειτουργούν ως μορφές παράλληλης εξουσίας με την υπάρχουσα, ή και να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα εξουσία - ιδίως αν το Κράτος και η Κεφαλαιοκρατία συνεχίσουν να καταρρέουν.

Τι άλλη επιλογή υπάρχει αν το Κράτος και η Κεφαλαιοκρατία συνεχίσουν να καταρρέουν συμπαρασύροντας και ολόκληρη την Κύπρο στην καταστροφή;

Πρότυπα και παραδείγματα υπάρχουν πολλά:
• από τους Ζαπατίστας στους Κούρδους δίπλα μας που απελευθερώνουν σήμερα - τώρα! - την χώρα τους εγκαθιδρύοντας νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας (την ονομάζουν Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό),
• από τους Βιετκόνγκ μέχρι την Κινεζική Πολιτιστική Επανάσταση,
• από την Ελληνική Δημοκρατία των αρχαίων Αθηνών και την κοινοκτημοσύνη των Σπαρτιατών μέχρι την εθνικοκοινωνική επανάσταση του Ρήγα Φεραίου,
• από την διαχρονική αντίσταση της Κούβας και Παλαιστίνης στον Δυτικό Ιμπεριαλισμό στην σύγχρονη Οικολογία, τον Φεμινισμό, Σοσιαλισμό, την Ερωτική απελευθέρωση και Πνευματική επιστροφή στον Ελληνισμό,
• από τον Μάη του '68 στη δική μας ειρηνική Εξέγερση των Αγανακτισμένων σε Κύπρο και Ελλάδα στο πλαίσιο του Κινήματος των Πλατειών όλης της Νότιας Ευρώπης...
...τα παραδείγματα και πρότυπα καθώς και τα συγκεκριμένα εργαλεία και κινηματικές εφαρμογές είναι πάμπολλα. Και προσιτά. Απαιτείται μόνο η πολιτική βούληση.

Οι δύο κύριοι Υποψήφιοι της Παράταξης του ΟΧΙ, Λιλλήκας και Νικόλας, είναι για πάρα πολλούς λόγους ακατάλληλοι. Εκθέτουμε αυτούς τους λόγους πεντακάθαρα στην τοποθέτηση της Φιλικής Εταιρείας εδώ, με τίτλο:
■ Η Παρούσα Κατάσταση ~ Προεδρικές 2018 ~ Η Παράταξη του ΟΧΙ
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1003165113119384
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5136

Αν ήταν να ψηφίσω με βάση την καλοσύνη και την ανθρωπιά, σίγουρα ο Μαλάς είναι καλός άνθρωπος, και ίσως ο καλύτερος άνθρωπος από όσους υποψήφιους κατέληξαν στο ψηφοδέλτιο. Αλλά συντάσσεται πολιτικά εν γνώση του με τους χειρότερους ανθέλληνες ρατσιστές, τους χειρότερους αυταρχικούς σταλινιστές, τους χειρότερους κυπριοεθνικιστές, τους χειρότερους παρακρατικούς εξουσιαστές, τους χειρότερους προδότες του Σοσιαλισμού και του έθνους που υπάρχουν στον τόπο μας - που παραμένουν αμετανόητοι! Τα χέρια τους είναι βαμμένα με τόσο αίμα που δεν ξεβάφεται όσες γενεές και αν περάσουν. Και ο Μαλάς δεν έχει καμία πρόθεση, ούτε και κανένα τρόπο να απεμπλακεί από αυτούς.

Υπάρχει και η υποψηφιότητα του Χάρη Αριστείδη. Ο Χάρης διαφωνεί μαζί μας σχεδόν στα πάντα, όπως και εμείς μαζί του, αλλά το γεγονός της υποψηφιότητας του εμπεριέχει κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν ο πρώτος υποψήφιος που ανήγγειλε και άρχισε ενεργά την εκστρατεία του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας όμως υπέστη δύο καταπληκτικά πράγματα που αποσιωπούνται από τον δημόσιο διάλογο και που αποτελούν φοβερή ντροπή για τον τόπο μας:
α. Απόπειρα φόνου του από "γνωστούς άγνωστους" ψευδο-αριστερούς παρακρατικούς,
και,
β. Πλήρη και παντελή αποκλεισμό του από τον Τύπο και όλα τα ΜΜΕ.

Η απόπειρα φόνου του Χάρη Αριστείδου δεν ήταν ούτε συμβολική ούτε ελαφριά. Κόντεψε να πεθάνει αληθινά. Κυριολεκτικά, τον έσπασαν στο ξύλο με λοστούς και ρόπαλα. Ήταν ίσως το πιο στυγερό από τα πολιτικά εγκλήματα στον τόπο μας μες τα πρόσφατα χρόνια: και όχι μόνο δεν αναδείχθηκε ώστε να θεραπευθεί η κοινωνία μας από αυτό το μίασμα πολιτικής βίας, αλλά αποσιωπήθηκε και συγκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ.

Η λειτουργικότητα της δημοκρατίας προσμετρείται με το κατά πόσον επιτρέπει σε ΜΗ δημοφιλείς ανθρώπους και παρατάξεις να συμμετάσχουν με ισότητα πρόσβασης σε όλους τους θεσμούς, σε όλες τις εκλογές, σε όλες τις πολιτικές δραστηριότητες. Το ίδιο και τα δημοκρατικά ΜΜΕ/Τύπος: η δημοκρατικότητα τους προσμετρείται με το κατά πόσον επιτρέπει σε ΜΗ δημοφιλείς απόψεις να εισακουστούν και να προωθηθούν μες τον δημόσιο διάλογο, ιδίως αν είναι απόψεις που οι κρατούντες και εξουσιαστές θέλουν να αποσιωπήσουν. Στην περίπτωση του Χάρη Αριστείδου το κρατικό και παρακρατικό καθεστώς έδειξε καθαρά πως είτε τον θέλει νεκρό, είτε δεν το ενδιαφέρει το αν ζεί ή αν πεθάνει αυτός ο υποψήφιος, και τα ΜΜΕ έδειξαν φανερά όλα - χωρίς καμία εξαίρεση - πως για αυτούς η δημοκρατική διαδικασία είναι... "μια χώρα στη μακρινή Ασία".

■ «Ο Χάρης Αριστείδου μπορεί να είναι ξενοφοβικός (με έμφαση στο "φόβος") και ίσως να διακατέχεται από ρατσιστικές ιδεολογικές τάσεις. Αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ έβλαψε κανένα. Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την επίθεση εναντίον του από παρακρατικούς τραμπούκους και ψευδο-αντίφα προβοκάτορες.»
https://www.facebook.com/petros.evdokas/posts/10208486171844788

Αστυνομία: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα των δραστών, φαίνεται να είναι πολιτικά, ή κομματικά»
http://city.sigmalive.com/article/17308/poios-einai-telika-o-giatros-haris-aristeidoy

"Η απουσία οποιασδήποτε καταδίκης της επίθεσης εκ μέρους της διζωνικής παράταξης και της νομενκλατούρας της δείχνει ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι απλά ανεκτές αλλά επικροτούνται και χειροκροτούνται από τους διζωνιστές φασίστες. Και στο διαλυμένο πρόσωπο του Χάρη Αριστείδου κάποιοι αγαλιάζουν από φασιστική ικανοποίηση."
■ Μόνον Πάνω από τα Σκυλεμένα μας Πτώματα
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/06/blog-post_12.html

Κάποιοι νομίζουν πως οι θέσεις μας για τις εκλογές αναδύονται αβασάνιστα. Πως τάχα δεν αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η αποχή ή τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια να βοηθούν τον Πρόεδρο Δρακουλιάδη να επανεκλεγεί. Μπορεί να νομίζουν πως παρασυρθήκαμε από την λαϊκή σάτυρα που κυκλοφορεί πρόσφατα με τη φράση "Ψήφον ή Ψόφον ρε παιδιά, για τους πολιτικούς μας;". Ομολογούμε εκτίμηση για την λαϊκή θυμοσοφία που γεννά τέτοιες ατάκες, αλλά δεν καταλήξαμε ούτε με ελαφρύτητα ούτε αβασάνιστα, ούτε ανεύθυνα στις θέσεις μας. Και ας μην ξεχνούν κάποιοι πως είμαστε μες τους αγώνες όλων των μορφών αδιαλήπτως για δεκαετίες. 

Οι σημερινές μας θέσεις για τις εκλογές γεννήθηκαν μέσα από χρόνια διαβουλεύσεων και έμπρακτης συμμετοχής σε αγώνες. Οι προσπάθειες μας για να τεθεί ο Σενέρ Λεβέντ στη λίστα επιλογών για υποψήφιο Πρόεδρο κατατέθηκαν σε όλες τις παρατάξεις επανειλημμένα για ολόκληρο το 2017, και μάλιστα όχι μόνο σε δημοσιεύσεις αλλά και με επαφές με τους διάφορους "παράγοντες" μες τις παρατάξεις και τα κόμματα.

Πολλοί από τους πιο κοντινούς μας συναγωνιστές αγκαλιάζουν την θεωρία του "μη χείρον βέλτιστον" και καταλήγουν στην υποψηφιότητα του Νικόλα. Αν εκλεγεί ο Νικόλας θα διαφανεί σύντομα το αν έχουν δίκαιο. Με τις υποψηφιότητες Αναστασιάση αφ' ενός και Νικόλα /Λιλλήκα αφ' ετέρου, αντιμετωπίζουμε το δίλημμα:
► καταστροφή της οικονομίας και του κράτους από ένα μεγαλομανή που με αλλοπρόσαλλες ακροβασίες ρίχνει το πλοίο του κράτους στα βράχια νομίζοντας πως είναι καλύτερος από τον Μακάριο στις επικίνδυνες ακροβασίες και χειραγωγήσεις,
ή,
► καταστροφή της οικονομίας και του κράτους από ένα μεγαλομανή που με αλλοπρόσαλλες ακροβασίες ρίχνει το πλοίο του κράτους στα βράχια νομίζοντας ότι είναι ο νέος Μακάριος.

Οι συναγωνιστές και φίλοι μας τους οποίους εκτιμούμε, κρίνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, και ελπίζουμε να έχουν δίκαιο!

Σίγμα και Φί

Πιο κάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από ανταλλαγές μεταξύ μας στον πολιτικό διάλογο που εντείνεται αυτές τις μέρες με τα διλήμματα των ψηφοφόρων που κατέχουν ανεξάρτητη και αυτόνομη πολιτική σκέψη.

■ Από τον φίλο και συναγωνιστή Σ.
«Αγαπητοί μου,

Σίγουρα [τα θέματα που θέσατε, ιατρική κάνναβις και άλλα, έχουν σημασία]. Σημασία όμως έχει ότι αν με την αρνητική αντιμετώπιση από τους πολιτικούς επιμέρους σημαντικών κοινωνικών ή και πολιτικών ζητημάτων ομάδων πολιτών, εγκαταλείψουμε την όποια δυνατή παρέμβασή μας για το μέγιστο ζήτημα που είναι το Κυπριακό, τότε σαν χαθεί ολοκληρωτικά η πατρίδα τί να την κάνω την κάνναβη ή την αειφόρον ανάπτυξη;

Καλώς ή κακώς στα πλαίσια του υφιστάμενου πολιτεύματος έχουμε να κάνουμε μιαν επιλογή. Για μένα η αποχή είναι πράξη ιδεοληπτική και ισοδυναμεί με συνενοχή.

Απλώς φανταστείτε πως θα είμαστε τώρα αν το 2004 δεν είχαμε τον Τάσσο πρόεδρο, με όλα τα κακά του! Και τον είχαμε γιατί ο καθένας από μας συνέτεινε με την ψήφο του.

Δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω μάθημα από καθέδρας, ιδιαίτερα σε σας, αλλά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τον τόπο η αποχή ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Αναστασιάδη!

Το να γυρεύω τον άσπιλο και αμόλυντο και τέλειο υποψήφιο για να τον επιλέξω είναι ουτοπία.

Φιλικά,
Σ.»

■ Από τον Πέτρο Ευδόκα

«Γειά σου Σ.

Δεν ξέρω αν σου το έχω πεί καθαρά και χωρίς περιστροφές το πόσον πολύ εκτιμώ το ότι αφοσίωσες πολλές δεκαετίες της ζωής σου στους αγώνες για τον τόπο μας, καθώς και την αδιάφθορη και έντιμη σου προσωπικότητα. Τα γράφω εδώ γιατί θέλω να ξέρεις πως εκτιμώ πάρα πολύ τις σκέψεις σου, καθώς και το ότι επένδυσες χρόνο για να τις μοιραστείς μαζί μας.

Πριν δύο νύκτες ξύπνησα καταϊδρωμένος με την καρδιά μου να κτυπά δυνατά, γιατί ξύπνησα από μια εμπειρία από αυτές τις συνειδησιακά αφόρητες, βασανιστικές, κάτι μεταξύ ονείρου, εφιάλτη και προφητείας... Εκείνο που με ξύπνησε με κλωτσιά ήταν η συνειδητοποίηση πως αν είχαν καταλάβει όλη την Κύπρο οι δυνάμεις κατοχής εκ Τουρκίας, σήμερα θα βιώναμε την ΚΑΘΕ παραμικρή πράξη επιβολής και αυταρχισμού ως ακόμα μια ένδειξη του καταπιεστικού κατοχικού καθεστώτος. Όπως το βιώνουν σήμερα οι ΤΚύπριοι.

Οι ΤΚύπριοι καταπιέζονται για παράδειγμα με την επιβολή του ισλαμισμού, με την απαγόρευση του αλκοόλ και του χοιρινού κρέατος και την καταδίωξη των φίλων της Κάνναβης, και τα αποδίδουν ΟΛΑ στην Τουρκική κατοχή. Όσοι από αυτούς αισθάνονται καταπιεσμένοι (και είναι πολλοί), ονειρεύονται πως με μια επανένωση με τους ΕΚύπριους θα μπορούν να είναι μέλη της ευρύτερης Ευρωπαϊκής οικογένειας και πως θα βιώνουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που σήμερα δεν τα έχουν. Λόγω της κατοχής, πιστεύουν.

Ενώ ο δικός μας πληθυσμός, ως επί το πλείστον ταυτίζεται με τις διάφορες μορφές καταπίεσης. Μάθαμε να λέμε πως "δεν πειράζει, προέχει το κυπριακό". Φτάσαμε στο σημείο οι υποψήφιοι Πρόεδροι να ανταγωνίζονται για το ποιός θα μας καταπιέσει περισσότερο όταν εκλεγεί, και εμείς να το αγνοούμε αυτό νομιζόμενοι πως "προέχει το κυπριακό".

Εγώ συνεχίζω να κρίνω πως αυτό που έγινε αρκετά αντιληπτό (έστω σε υποσυνείδητο, ενστικτώδες επίπεδο) από την νεολαία της δεκαετίας του 1990, είναι η ουσία των πάντων:
► η απελευθέρωση του κατεχόμενου βορρά αρχίζει από την απελευθέρωση του κατεχόμενου νότου. Και το αντίστροφο βέβαια, που περιστρέφεται γύρω από αυτό:
► αυτός που επιδιώκει τα οφφίκια για να καταπιέσει τον λαό του, ΔΕΝ πρόκειται να διαδραματίσει θετικό ρόλο ούτε στην επιβίωση ούτε στην απελευθέρωση του.

Με άλλα λόγια η καλλιέργεια καταπιεστικών συνθηκών και ραγιάδικων συνειδήσεων στο νότο ΕΓΓΥΕΙΤΑΙ την διαιώνιση της κατοχής στον βορρά. Αυτό ήταν και το νόημα της νέας δημιουργίας του ΠΙΝ, εδώ:
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/photos/a.860416230727607.1073741828.859282037507693/1191143014321592/?type=3&theater

Το ψευδοκράτος στον ΝΟΤΟ ήδη έφτασε στο σημείο όπου ούτε κράτος ούτε καπιταλισμός λειτουργούν πλέον, διαφεντεύουν μόνο οι λήσταρχοι και οι καταπιεστές, οι απατεώνες και οι επαγγελματίες ψεύτες. Για αυτό και η νεολαία δεν ψηφίζει πλέον. Υπενθυμίζω πως ο Λιλλήκας - που ήταν, έστω και με κριτική, ο δικός μας "αντιδιζωνιστής" υποψήφιος του 2013 - έχασε τις εκλογές για μόνο 8,759 ψήφους. Γιατί έχει σημασία αυτό;

Γιατί όταν μιλήσαμε (πολλές φορές) με τον ίδιο και τα κλιμάκια του, και εξηγούσαμε πως ο Λιλλήκας θα μπορούσε να γίνει Πρόεδρος με μόνον δύο πράξεις, θύμωναν μαζί μας και γελούσαν εις βάρος μας. Οι δύο πράξεις ήταν βασισμένες στην εξακριβωμένη κοινωνική πραγματικότητα:
► Τα ομοφυλόφιλα άτομα είναι περίπου 10-15%, δηλαδή ήταν τότε περίπου 40,000 ψηφοφόροι.
► Με επίσημες στατιστικές, οι φίλοι της Κάνναβης υπολογίζονται από τις αρχές σε περίπου 50-100,000 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είναι ψηφοφόροι: 12,000 με 25,000 ψηφοφόροι.

Η πρόταση μας ήταν να προσθέσει ο Λιλλήκας στις θέσεις και δηλώσεις του ΗΠΙΕΣ προτάσεις όπως:
"Θα ήθελα να δω τις διωκτικές αρχές να αλλάξουν προτεραιότητες, να μην κυνηγούν τόσο επίμονα τους φίλους της Κάνναβης - αφού άλλωστε δεν βλάπτουν κανένα παρά ίσως τον εαυτό τους - και να ασχοληθούν με το αληθινό έγκλημα που μαστίζει τον τόπο μας, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα εγκλήματα ενάντια στις ζωές και περιουσίες των κυπρίων",
και,
"Θα ήθελα να φέρουμε μια νέα προσέγγιση στις κοινωνικές σχέσεις που να εξαλείφουν τις διακρίσεις ενάντια στα ομοφυλόφιλα άτομα, και να επιδιώξουμε ένα κλίμα ισότητας στον τόπο μας για όλους."

Σημείωσε πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι εκείνη τη στιγμή κανένας πολιτικός δεν είχε πει τίποτε θετικό ποτέ για αυτά τα κοινωνικά στρώματα. Από όλες αυτές τις χιλιάδες ομοφυλόφιλων και φίλων της Κάνναβης δεν θα τον εψήφιζαν κάποιοι; Είναι πολύ πιθανό ο Λιλλήκας να ήταν Πρόεδρος σήμερα αν επέλεγε να ταυτιστεί με την κοινωνική πραγματικότητα ΚΑΙ τις ηθικές αξίες. Αλλά όχι, ο Υποψήφιος της Παράταξης του ΟΧΙ, ο δικός μας υποψήφιος, επέλεξε να συνταχθεί με την καταπιεστική αντίδραση. Και έχασε. Και είδαμε την κοινότητα ομοφυλοφίλων να αναδιοργανώνεται και να συντάσσεται με την Πρεσβεία του Θανάτου και τους διζωνιστές, και τον Πρόεδρο Δρακουλιάδη να θέτει την παρέλαση τους υπό την "προσωπική του αιγίδα". Και να ποζάρει πως τάχα θα νομιμοποιήσει την Κάνναβη, και να εκλέγεται με τους ψήφους των φίλων της Κάνναβης τους οποίους εξαπάτησε.

Οι σημερινοί Υποψήφιοι της Παράταξης του ΟΧΙ είναι πολύ χειρότεροι από τον Λιλλήκα του 2013. Έχουν επενδύσει τα πάντα σε ένα κοινωνικό ρατσισμό, αυταρχισμό και μισαλλοδοξία που είναι άλλωστε και η ιδεολογία που δυστυχώς έχει κυριεύσει την Παράταξη μας. Οδηγούν την Παράταξη του ΟΧΙ σε μια καταστροφή που θα είναι κατά πολύ χειρότερη της καταστροφής που υπέστει πέρσι και φέτος η παράταξη των ρατσιστών-Διζωνιστών.

Ποιόν να επιλέξω για Πρόεδρο; Ο Χρίστου και ο Αριστείδου ζητούν θανατική ποινή για άτομα σαν εμένα γιατί βοηθώντας τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην Κάνναβη, είμαι "έμπορος ναρκωτικών". Δεν τα εφηύραν, παπαγαλίζουν αυτά τα ίδια που παπαγαλίζει ο Φιλελεύθερος και όλοι οι πολιτικοί μας για δεκαετίες. Ο Μαλάς, Αναστασιάδης, Λιλλήκας και Παπαδόπουλος είναι όλοι τους χωσμένοι ως τον λαιμό διαπλεγμένοι μέσα σε ΚΑΘΕ καταπιεστική αντιλαϊκή δραστηριότητα των αρχόντων μας, όχι μόνο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, μα σε θέματα που υποτίθεται είναι το "πιο σημαντικό", το κυπριακό.

Έχει τοποθετηθεί ο Παπαδόπουλος ενάντια στη Διζωνική; Και πως θα την αντικρούσει; Με πιο μεγάλα Μνημόνια; Έχει δείξει ο Λιλλήκας σταθερότητα στις υποσχέσεις του; Σε ποιόν θα είναι υπόλογος όταν εκλεγεί;

Πιστεύω πως ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ είναι η ορθή θέση, αλλά όχι από μόνη της. Πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις που βοηθούν τον κόσμο να οργανωθεί για να αποκρούσει τις πιθανώς καταστροφικότατες εξελίξεις που είναι σχεδόν εγγυημένο πως θα μας φέρει όποιος και αν εκλεγεί. (Εύχομαι βέβαια να έχω λάθος!) Η απόκρουση από τον λαό μας χρειάζεται να είναι όλων των διαστάσεων: αυτο-οργάνωση για συλλογικές οικονομικές δραστηριότητες, πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αυτόνομη ελληνική παιδεία θεμελιωμένη στον Έρωτα και την Ελευθερία, εκλογικές και ένοπλες δραστηριότητες. Γιατί σε εκείνες τις διαστάσεις και δραστηριότητες είναι που θα κριθεί το αν ο λαός μας θα επιβιώσει και ίσως να απελευθερώσει κάποτε τον τόπο μας.

Και πάλιν σε ευχαριστώ,
Πέτρος»

■ Από τον Σ.

«Αγαπητέ μου Πέτρο,

Έχω διαβάσει από παλιά, αλλά και τώρα την ανάλυση και τις τοποθετήσεις σας. Μπορεί να συμφωνώ στις πλείστες απόψεις σας για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Εκεί που διαφωνώ, και αυτήν την άποψή μου σας την είχα πει από παλιά, είναι σχετικά με το πιο κάτω εδάφιον και την επιμέρους ανάλυση που το ακολουθεί:

"Η πραγμάτωση των στόχων της Παράταξης μας είναι υλοποιήσιμη μόνο μέσα από διαδικασίες λαϊκής κινητοποίησης και άμεσης μαζικής εμπλοκής του λαού σε όλες τους άξονες που προαναφέρθηκαν:
Κυπριακό ~ Διζωνική / Οικονομία ~ Μνημόνιο / Άμυνα."

Επιμένω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κινηματικής συγκρότησης. Η κοινωνία είναι βαθιά πολωμένη και διχασμένη. Είναι οι ελάχιστοι σαν παρέα που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η πλειονότητα είναι αποσυρμένη, ενδοστρεφής, και ιδιοτελής. Το μόνον κομμάτι που έχει δυναμισμό και αριθμεί χιλιάδες είναι οι χουλικάνοι του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό το κομμάτι δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Μας ρίξαν στο ποδόσφαιρο, μας βάλανε και γκολ!

Πέτρο, δεν υπάρχει επιλογή. Και να περάσει ο Νικόλας στον δεύτερο γύρο, πράγμα που παίζεται, για να χάσει ο Αναστασιάδης δύο πράγματα πρέπει να συμβούν: α) Να κάνει μιαν πιο μεγάλη γκάφα από όσες έκανε μέχρι τώρα και β) οι αριστεροί και ακελικοί να δουν τα πράγματα με άλλην οπτική, ανεξάρτητα από την ηγεσία τους. Κομμάτι αβέβαιο το τελευταίο.

Τελειώνω λέγοντας πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε προσκολλημένοι σε θεωρητικές εν πολλοίς τοποθετήσεις. Σίγουρα δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αν εκλεγεί ο Νικόλας θα κινηθεί προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε. Αν όμως τους μαυρίσουμε όλους, ούτε αλλαγή θα υπάρξει, ούτε ψήγματα ελπίδας!

Φιλικά,
Σ.»

■ Δημοσίευση από τον φίλο και συναγωνιστή Φοίβο Σπάρο

«Για τες προεδρικές:
Μή χείρον βέλτιστον προτείνω. Όπως τότε με τον Λιλλήκα.

Δέν υπάρχει υποψήφιος που να μήν είναι αστός. Εδώ που φτάσαμε, λέω (σε πνεύμα αυτοκριτικής αν θέλετε), αφού δέν κατορθώσαμε ως ανένταχτοι-ακομμάτιστοι ενεργοί πολίτες να αρθρώσουμεν πολιτικόν λόγο και να έχομεν αντίστοιχην πράξη, είμαστεν αναγκασμένοι να επιλέξομεν το μή χείρον βέλτιστον, σύμφωνα με τες πρωτεραιότητές μας.

Πρώτιστη έγνοια λοιπόν, θεωρώ το Κυπριακό. Χωρίς να παραγνωρίζομεν μεν την οικονομικήν κατάσταση αλλά να μήν γελιόμαστεν ότι ο Μαλάς ή ο Λιλλήκας θα έχουν κάποιου είδους σοσιαλιστική διακυβέρνησην. Επομένως, καταλήγω ότι μέλημα σε αυτές τις εκλογές είναι να απαλλαγούμεν από οποιονδήποτε πρόεδρον από τον ΔΗΣΥ ή το ΑΚΕΛ. Η ΑΚΕΛική ηγεσία, με τον Μαλάν 'αναστημένο' στο τσάκα-τσάκα, επιδιώκουν να μήν βγεί "απορριπτικός" πρόεδρος. Με τον Αναστασιάδη βολεύονται μια χαρά και το παίζουν κούππες άπαννες στους οπαδούς τους. Σε τελευταίαν ανάλυση - "με βαρδιάν καρδιάν", τον Παπαδόπουλον υιόν θα πρέπει να ψηφίσομεν. Και πολύ φοβάμαι ότι, και ελέω Λιλλήκα, θα δυσκολευτεί να πάει στον 2ον γύρον. Αλλά και μεταξύ Νικόλα - Αναστασιάδη στον 2ον, πολλοί ΑΚΕΛικοί (τῃ ηγεσίᾳ των ρήμασι πειθόμενοι) θα ψηφίσουν Αναστασιάδη ... οπότε θα είναι και πάλιν δύσκολη η νίκη Νικόλα. Εν τούτοις, ακόμα και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, αν πράγματι δέν θέλουν τον Αναστασιάδη ξανά πρόεδρο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολύ πιο δύσκολα κερδίζει ο Μαλάς στον 2ον γύρο παρά ο Νικόλας.

Συμπερασματικά, ο καθοριστικός γύρος προς αποφυγήν επανεκλογής του Αναστασιάδη είναι ο πρώτος γύρος.
Ψήφον στο Νικόλα λοιπόν!»

Κλείνοντας:
Οι θέσεις των συναγωνιστών μας μπορεί να είναι ορθές, και ως ανάλυση της παρούσας προεκλογικής φάσης, αλλά και ως ρεαλιστική προσέγγιση στον "καραγκιόζ μπερντέ της κυπριακής πολιτικής σκηνής" - όπως τον αποκαλεί ο φίλος Σόλων Αντάρτης.

Η θέση όμως της Φιλικής Εταιρείας είναι πως η διαχρονική επένδυση στον χοίρους-μη-χείρους ή χείριστους, εξέθεσε την κοινωνία μας σε μια σειρά από άχρηστους, επικίνδυνους και καταστροφικούς Προέδρους που μπορεί ο καθένας να ήταν τάχα "ο καλύτερος ανάμεσα στους χειρότερους", αλλά πάλι αυτό σημαίνει διαχρονικά μια διοίκηση της χώρας από τους χειρότερους. Η αποστολή που αναθέτουμε στον εαυτό μας - και που αναγκαστικά σε κάποιο στάδιο θα πρέπει να την επωμιστεί το κάθε πολιτικοποιημένο άτομo και τελικά ολόκληρος ο λαός - είναι το να αναλάβουμε εμείς έμπρακτα και συλλογικά στα χέρια μας την Άμυνα, Οικονομία και Αυτοδιοίκηση της κοινωνίας, με κάθε μέσο που είναι αναγκαίο προς τούτα. Αυτό θα αποκλείσει τους χείριστους και θα φέρει την συλλογική αμεσοδημοκρατική λαϊκή αυτοδιοίκηση στην εξουσία: καλύτερα η δημοκρατική διοίκηση από τους πολλούς, ακόμα και αν είμαστε μιάς μεσαίας ποιότητας, παρά η διοίκηση από τους λίγους εγωμανείς συμφεροντολόγους ακόμα και αν αυτοί είναι οι "βέλτιστοι των χείριστων".

Πάνω απ' όλα, η Φαντασία στην Εξουσία!

Πέτρος Ευδόκας,
ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Φιλική Εταιρεία

http://filiki.etaireia.org

■ Μία Πρόταση Ριζικής Ανατροπής για τις Προεδρικές Εκλογές
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1089338721168689
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5162

■ Ευρωεκλογές: μήπως τελικά ο "πιο ωραίος Έλλην" είναι Τούρκος;
http://cyprus.indymedia.org/node/4930

■ Ο Τελευταίος Ονήσιλος Μιλούσε Τούρκικα
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1171092959659931
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5183

■ Φίλοι της Κάνναβης: Μαυρίστε τους στις Εκλογές!

https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/11410706293620371
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5189

■ Η Παρούσα Κατάσταση ~ Προεδρικές 2018 ~ Η Παράταξη του ΟΧΙ
https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/posts/1003165113119384
(εναλλακτική διεύθυνση του άρθρου):
http://cyprus.indymedia.org/node/5136

■ Μέτρα Διάσωσης και Απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο

Μικρό Εγχειρίδιο Πρακτικών Μέτρων
http://cyprus.indymedia.org/node/4786

■ Εντός, Εκτός και Επί τα Αυτά

Λίρα, Ευρώ ή Δραχμή;
http://cyprus.indymedia.org/node/4827

■ Μα είναι εφαρμόσιμα αυτά που προτείνετε;
http://cyprus.indymedia.org/node/4842

■ Η Νομική Πτυχή της Κρίσης
http://cyprus.indymedia.org/node/4841

■ ΟΧΙ στο Μνημόνιο ~ Αντίσταση με Κάθε Μέσον
http://cyprus.indymedia.org/node/4838

■ Τρεις Προτάσεις για την Οικονομία
http://cyprus.indymedia.org/node/4732

■ Ήνταλως...

http://cyprus.indymedia.org/node/4832

■ Πέρα, πολύ πιο πέρα από τον Γιώργο Λιλλήκα: η ουσιαστική Αντίσταση

http://cyprus.indymedia.org/node/4808

■ Η Αντίσταση στο Μνημόνιο ~ Έξω η Τρόϊκα !
Τα κύρια σημεία:
ο- Λύσεις υπάρχουν: εφικτές, εφαρμόσιμες και βασισμένες στις ανάγκες του λαού
ο- Γιατί Αντίσταση; Η σχέση του Μνημονίου με την ρατσιστική Διζωνική
ο- Αντίσταση... με ποιές μεθόδους;
ο- Η πηγή των προβλημάτων: ποιά, ακριβώς, είναι η φύση της κρίσης;
http://cyprus.indymedia.org/node/4789

■ Απεγκλωβισμός της Οικονομίας

http://cyprus.indymedia.org/node/4726#apenglovismos-oikonomias

■ Χίλια ΝΑΙ στη Φορολόγηση του Πλούτου

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html

Greece Should Default

David Harvey: Greece should call Europe's bluff
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/greece-should-default.html

~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Re: Ψήφον (ή και αποχήν) κατά συνείδησην;

«Για τούτο θα παραμείνω με τα κουρέλια μου, όπως με γέννησε η Γαλλική Επανάσταση, όπως με γέννησες μάνα μου Ισπανία, ένας σκοτεινός συνωμότης»

Κατ’ αρχήν: ψόφος στους πολιτικούς. Όμως ο συμβολικός ψόφος έως και εύκολο ανάθεμα δεν εξηγεί το τι ακριβώς αναζητούμε. Κι αυτό δεν θα ειπωθεί στις εκλογές, δεν μπορεί να ειπωθεί και να εκφραστεί στις εκλογές που είναι ένα τεχνητό βαρόμετρο στημένο από τις δυνάμεις που ορίζουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους, ως αιρετή ολιγαρχία. Δηλαδή την, κατά Κατσαρόν, ανάπηρη ελευθερία. Σημασία έχουν οι κοινωνικές δομές που δημιουργούμε ή δεν δημιουργούμε, τα κενά του κράτους και της αγοράς που καταλαμβάνουμε ή δεν καταλαμβάνουμε. Από τους γλοιώδεις θεσιθήρες μέχρι όσους ελάχιστους ειλικρινείς (που χρησιμεύουν ως άλλοθι για την ανάπηρη ελευθερία) μας δεσμεύουν τις δυνάμεις μας, με δική μας συναίνεση. Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα οι κούρδοι. Για αυτό τιμωρούνται απ’ το σουλτάνο Ερντογάν και την απραξία της δήθεν διεθνούς κοινότητας.
Ενημέρωση για την επίθεση στο Αφρίν:
Ανακοίνωση του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνούς Αλληλεγγύης
η 3η μέρα μαχών στο Αφρίν
από το πεδίο της μάχης την 1η μέρα
Η Αφρίν θα μετατραπεί σε νεκροταφείο για τις συμμορίες του ΑΚΡ-ΜΗΡ-ενημέρωση  για τη 2η μέρα
YPG προς το τουρκικό κράτος: "Ονειρεύεστε"

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire