User login

Navigation

Global IMC Network

Ο Αιχμάλωτος των Οικολόγων

► Νέα σύλληψη ασθενούς για την Ιατρική χρήση και καλλιέργεια Κάνναβης
► Τα δύο νομοσχέδια που υποστηρίζει το κόμμα Οικολόγων είναι όπλα ενάντια στην κοινότητα ασθενών, γεωργών και Φίλων της Κάνναβης
► Ανοίγονται νέα πεδία μαχών για την Ιατρική και Κλωστική Κάνναβη στα Δικαστήρια και τη Βουλή
 

Ο γεωργός Φώτης Ανδρέου από το Αυγόρου συνελήφθει και πάλι από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) και κατηγορήθηκε για ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ πράγματα:
• για "παράνομη αποθήκευση" 7.5 κιλών Κλωστικής Κάνναβης - ουσία που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αμερική (γνωστή και ως Βιομηχανική Κάνναβις, hemp),
• για κατοχή 1.6 γραμμαρίου Κάνναβης, και,
• 3 φυτά.

Καθίσταται σαφές ότι χωρίς τον Τρομονόμο για την Κλωστική Κάνναβη που προώθησε και θεσμοθέτησε το κόμμα Οικολόγων, δεν θα υπήρχε νομικό έρεισμα για την νέα σύλληψη του Φώτη.

Υπενθυμίζουμε πως με την βοήθεια του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης και του δικηγόρου Βασίλη Κωνσταντίνου, ο Φώτης Ανδρέου, που είχε συλληφθεί από την ΥΚΑΝ το 2015 διότι καλλιεργούσε 1690 φυτά Κλωστικής ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ από τις κατηγορίες ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακος (υπόθεση 1554 /2015) τον Μάρτιο του 2016 ακριβώς διότι αποδείξαμε στο Δικαστήριο πως η Κλωστική Κάνναβις είναι ΝΟΜΙΜΗ και ότι δεν υπόκειται σε καμία νομοθεσία. Ακόμα δεν είχε επιβληθεί ο νέος "πράσινος" νόμος από την Βουλή που τώρα καθιστά "παράνομη" την αποθήκευση της, οπότε με την δικαστική μας νίκη η Κλωστική Κάνναβις είχε αποκατασταθεί αποκλειστικά εντός νομιμότητος και χωρίς καθόλου όρους ή κανονισμούς που να διέπουν την οποιαδήποτε της καλλιέργεια ή χρήση.

Με την νομοθετική παρέμβαση όμως του κόμματος Οικολόγων, ο νέος νόμος "ρύθμισης" της Κλωστικής Κάνναβης παρέχει τώρα το πρόσχημα στις διωκτικές αρχές να επιδίδονται σε νέου είδους άνομης δραστηριότητας εναντίων των γεωργών. Σημειώστε ότι ο Τρομονόμος για την Κλωστική επιβάλλει πως ΟΧΙ η ΥΚΑΝ αλλά συγκεκριμένος Επιθεωρητής του Υπουργείου Γεωργίας εξουσιοδοτείται να διαχειρίζεται τις λεγόμενες "παραβάσεις" των γεωργών και παραγωγών που αφορούν την Κλωστική Κάνναβη. Η ξεδιάντροπη υπέρβαση εξουσίας σε αυτή την υπόθεση είναι αχαρακτήριστη.

Με άλλα λόγια, εκεί που με τους αγώνες μας μέσω Δικαστηρίων είχαμε καταφέρει να εξουδετερώσουμε εντελώς την δίωξη της Κλωστικής Κάνναβης, το νομοσχέδιο του κόμματος Οικολόγων όπλισε ξανά τους εχθρούς μας με νέα μέσα ώστε να μας κτυπούν με νέες ανομίες.

Το Σωματείο μας έκαμε το παν για να αποτρέψει την θεσμοθέτηση του Τρομονόμου, αλλά οι αντίπαλοι της Κάνναβης (ηγεσία της εκκλησίας και μεγάλο Κεφάλαιο, Κράτος, κόμματα, Αντιναρκωτικό Συμβούλιο και ΥΚΑΝ), αντελήφθησαν πολύ ορθά - όπως και εμείς - ότι ο νέος νόμος θα ήταν η ταφόπετρα της Κλωστικής Κάνναβης, και εκμεταλλευόμενοι την αλαζονεία της ηγεσίας των Οικολόγων που δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν ούτε να αρθρώσουν ουσιαστική κριτική για το νομοσχέδιο, ούτε να συνεργαστούν μαζί μας για την βελτίωση του, κατάφεραν να το περάσουν στη Βουλή κλείνοντας το δρόμο της Κλωστικής έντεχνα και σθεναρά. Θα χρειαστούν πολλοί αγώνες και πολλά χρόνια ξανά για να ανοίξει πάλιν αυτός ο δρόμος - αλλά δεν θα μπορέσουμε να τον ανοίξουμε αν δεν αναγνωριστούν και παραμεριστούν οι αντίπαλοι μας που το παίζουν "πρασινοι σύμμαχοι". Το ίδιο παν να κάμουν τώρα και με το νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη.

Τα δύο πιο κάτω άρθρα συνοψίζουν όλες τις ανωμαλίες του συστήματος καταπίεσης, τους αγώνες του Κινήματος Νομιμοποίησης, και την άλωση του αγώνος μας εκ των έσω με την βοήθεια των "συμμάχων" πρασίνων:

Νόμιμη πλέον η Κλωστική Κάνναβις!
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/03/blog-post_3.html

Ο ΤρομοΝόμος για την Κλωστική Κάνναβη
http://cyprus.indymedia.org/node/4975

Είναι σαφές πως η εκδικητική μανία της ΥΚΑΝ που εξαπολύεται τώρα ενάντια στον Φώτη Ανδρέου - για γελοίες ποσότητες Κλωστικής συν (ίσως) και ψυχοδραστικής Κάνναβης - όσον και αν μασκαρευτεί ως "επιβολή του νόμου και της τάξης" - δεν μπορεί να αποκρυφθεί. Ακόμα δεν το χωνεύουν μικρόψυχοι εξουσιαστές πως η παράνομη τους επιχείρηση εναντίον της φυτείας του Φώτη το 2015 στην οποία κατέστρεψαν και κατήσχεσαν την περιουσία του και φυλάκισαν τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Παναγιώτη Δ. απεδείχθει ενώπιον του Δικαστηρίου ως άνομη και άκυρη, και ότι το αποτέλεσμα των πράξεων τους προσδίδει αγώγιμο δικαίωμα στον Φώτη για πολύ μεγάλες αποζημιώσεις. Η παράνομη φυλάκιση και καταστροφή περιουσίας δεν είναι μικρά νομικά ζητήματα! Ακόμα δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους για το ότι αυτό το ρεζίλι που είχαν παρουσιάσει στα ΜΜΕ ως την "μεγαλύτερη ιστορική επιτυχία της ΥΚΑΝ" με βίντεο και συνενεντεύξεις - μια επιχείρηση για την οποία ολόκληρη η επαρχία Αμμοχώστου δεν είχε αρκετούς Αστυνομικούς και "αναγκάστηκαν" να φέρουν και άλλους από γειτονικές επαρχίες! - απεδείχθει ενώπιον του Δικαστηρίου καθώς και του κοινού ένα φιάσκο φοβερών διαστάσεων καθώς και σπατάλη πολύτιμων πόρων. Ηττήθηκαν κατά κράτος από το Κίνημα, κυριολεκτικά. Για αυτό στοχεύουν σήμερα τον Φώτη Ανδρέου με αυτές τις εκδικητικές επιδρομές και τις εκ νέου κατηγορίες.

Πόσα δυστυχήματα με τραυματίες ή νεκρούς ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ εκείνες τις ώρες των "ηρωικών" διώξεων εναντίον του ασθενούς γεωργού; Πόσες επιβεβαιωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες για την παράνομη δράση της Μαφίας αγνοήθηκαν και αποσιωπήθηκαν εκείνες τις ώρες που οι άνομες αρχές ασχολούνταν με την επιδρομή, σύλληψη και ανακρίσεις αυτού του αθώου ανθρώπου; Πόσοι από τους καθημερινούς εμπρησμούς της υπαίθρου, ένοπλες παρανομίες κυνηγών, παράνομο κάπνισμα τσιγάρων του φονικού ταμπάκο σε εστιατόρια, παράνομες πωλήσεις του φονικού αλκοόλ σε ανήλικους, παράνομη εκμετάλλευση εργασίας, βίαιη εκπόρνευση, ληστείες και διαρρήξεις ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ τις ώρες που οι αρχές σπαταλούσαν επιστρατεύοντας τις δυνάμεις τους για να καταστρέψουν τη ζωή αυτού του ασθενούς για ενάμιση γραμμάριο και τρία φυτά Κάνναβης και για αποθήκευση ΠΑΝΤΕΛΩΣ νόμιμης Κλωστικής Κάνναβης; Αν είχαν αξιοπρέπεια οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί θα ντρέπονταν να ενοχλούν ένα ασθενή: που είναι ο ηρωισμός τους έναντι της Μαφίας ή των διεφθαρμένων πολιτικών και αξιωματούχων; Επιλέγουν να συμπεριφέρονται ως ηθικά έκπτωτοι ή είναι έτσι εκ φύσεως; Και για τους Εισαγγελείς και Δικαστές που θα δικάσουν την υπόθεση τι να πούμε;

Και τώρα... η Ιατρική Κάνναβις

Ο Φώτης Ανδρέου είχε δηλώσει επισήμως και επανειλημμένα με καταθέσεις του στις διωκτικές αρχές και σε όλα τα επίπεδα του κράτους ότι είναι ασθενής: υποφέρει με τη νόσο του Crohn, συν τώρα από μετατραυματικό σύνδρομο που προκλήθηκε από όλες τις παράνομες και συνεχόμενες επιδρομές, διώξεις δίκες και φυλακίσεις. Είχε δηλώσει ασθενής της Κάνναβης σε δημοσιευμένες συντεύξεις, καθώς και σε ανοικτές δημόσιες συζητήσεις. Επίσης το είχε δηλώσει στην ΥΚΑΝ πριν από 10 χρόνια, το δήλωσε στο Δικαστήριο το 2016 ενώπιον τριών δικαστών και της Εισαγγελίας, και προσεκόμισε ιατρικά έγγραφα προς τούτο μέσω των δικηγόρων του στο Δικαστήριο, συν μαρτυρία εμπειρογνώμωνος για το ότι η Κάνναβις έχει επιστημονικά αποδεδειγμένο όφελος για τις ανάγκες της υγείας του. Ο νούσιμος και αξιοπρεπής πολίτης θα ανέμενε πως όλοι αυτοί θα τον άφηναν επιτέλους ήσυχο.

Ο Φώτης Ανδρέου όμως είναι ασθενής και ακτιβιστής, έντιμος οικογενειάρχης, και σε οικονομική δυσπραγία από τις συνεχόμενες παράνομες ενέργειες εναντίον του, άρα... και εύκολος στόχος.

Το πολιτικό πλαίσιο μες το οποίο τελείται η πρόσφατη δίωξη και οι κατηγορίες εναντίον του Φώτη έχει πολύ μεγάλη σημασία: τελείται με ενεργό παρασκήνιο το προταθέν νομοσχέδιο για την "ρύθμιση" της Ιατρικής Κάνναβης, που μόλις τώρα κατατέθηκε στη Βουλή.

Το Σωματείο μας έχει καταθέσει επισήμως στο Υπουργείο, αλλά και στον Τύπο και τα ΜΜΕ καθώς και σε ανοικτές δημόσιες συζητήσεις την θέση ότι το νομοσχέδιο είναι απορριπτέο διότι ΔΕΝ επιτρέπει την αυτοκαλλιέργεια της Κάνναβης από τους ασθενείς, πράγμα που θα έπρεπε να είναι ο ακρογωνιαίος του λίθος.

Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να προβλέπει για την αδειοδότηση των ασθενών να καλλιεργούν το είδος της Κάνναβης που χρειάζονται (υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες του φυτού με διαφορετικές φαρμακευτικές ιδιότητες), και να διευκολύνει τους μικρομεσαίους γεωργούς και παραγωγούς στην καλλιέργεια φυτών και παραγωγή σκευασμάτων Κάνναβης για τους ασθενείς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν οι ίδιοι να καλλιεργήσουν. Αυτό το πρότυπο νομοθετικής ρύθμισης είναι το πιο επιτυχημένο στις πλείστες χώρες και πολιτείες όπου η  είναι νόμιμη η Ιατρική Κάνναβις. Όπου εφαρμόστηκε έφερε άμεση βελτίωση στο τοπικό σύστημα υγείας και στην οικονομία.

► Υπενθυμίζουμε ότι σε χώρες όπως η Ολλανδία και πολιτείες όπως την Μαίην στις ΗΠΑ, όλοι οι πολίτες, όχι μόνο οι ασθενείς - ΟΛΟΙ - δικαιούνται να καλλιεργήσουν μέχρι και 5 φυτά έκαστος στο σπίτι τους! Ενώ με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το κόμμα των Οικολόγων στην Κύπρο θα δωθούν μόνο 2 άδειες καλλιέργειας σε εταιρείες μεγάλου Κεφαλαίου στις οποίες θα ανατεθεί προνομιακά (και παράνομα) όλο το μονοπώλιο της Ιατρικής Κάνναβης - για να κερδοσκοπούν εις βάρος των ασθενών - ενώ όλοι οι μικρομεσαίοι γεωργοί και ασθενείς θα διώκονται. Οι ασθενείς όπως τον Φώτη, και οι χιλιάδες άλλοι που θα έπρεπε να μπορούν να καλλιεργούν το φυτό όχι για να κερδοσκοπούν αλλά διότι το χρειάζονται, "ας φακκούν", που λέει και η κυπριακή λαϊκή σοφία.

Οι υπάρχοντες νόμοι όπως είναι, αρκούν. Φτάνει να αξιοποιηθούν και να εφαρμοστούν ορθά για το όφελος των ασθενών. Ο Υπουργός Υγείας ήδη κατέχει τη νομική εξουσία να δώσει άδεια σε οποιονδήποτε για καλλιέργεια, χρήση, προμήθεια, εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή και διανομή Κάνναβης για Ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανόμενης και της επιστημονικής έρευνας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επιτροπή από ειδικούς και μή-ειδικούς, αντιπροσώπους ασθενών, πολιτών, γιατρών και άλλων που έχουν έννομο συμφέρον, που θα επενδυθεί με αυτή την εξουσία του Υπουργού ώστε να υλοποιήσει ένα μικρό, απέριττό και αποδοτικό κρατικό μηχανισμό που να λειτουργεί ως Γραφείο Ιατρικής Κάνναβης. Όπως και σε άλλες πολιτισμένες χώρες.

Αυτό το Γραφείο θα ήταν ικανό και υπέρ-αρκετό για να δώσει τις άδειες που χρειάζονται οι ασθενείς και οι φροντιστές των, να κάμει επίβλεψη και έλεγχο δραστηριοτήτων με την βοήθεια της Αστυνομίας, και να διοργανώσει τις δομές για έρευνα και διεύρυνση του κλάδου Ιατρικής Κάνναβης εντός των κρατικών δομών, συν να παράσχει υποστήριξη και τεχνογνωσία σε ιδιωτικές μη-κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες για την εδραίωση θεσμών που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των ασθενών και άλλων δραστηριοτήτων (όπως τον ιατρικό τουρισμό Κάνναβης, έρευνα για νέες εντόπιες ποικιλίες του φυτού, εκμετάλλευση του ήλιου και χώματος του τόπου μας καθώς και τα ορεινά υψόμετρα για νέα πρωτόκολλα καλλιέργειας, κλπ).

Ενώ το νομοσχέδιο που προωθεί τώρα το κόμμα Οικολόγων - με την βοήθεια όλων, πάλι, των αντιπάλων της Κάνναβης - θα αφήσει μόνο δύο μεγαλοκεφαλαιϊκές εταιρείες να τα αναλάβουν όλα αυτά επί κέρδη, και θα οπλίσει τις διωκτικές αρχές να επιδράμουν εναντίον ασθενών όπως τον Φώτη Ανδρέου έχοντας και την "πράσινη" ευλογία του κόμματος και την Βουλή για να τους καλύπτουν τα νώτα.

Η εκδικητική δίωξη και κατηγορίες εναντίον του Φώτη για 3 φυτά και ενάμιση γραμμάριο Κάνναβης είναι μια πρόγευση του τι έχουν υπ' όψην τους οι άνομες αρχές για να μας επιβάλουν μόλις περάσει ο νέος νόμος.

Εμείς έχουμε καλέσει και καλούμε ξανά τους νομοθέτες να απορρίψουν το νομοσχέδιο: διότι στοχεύει μόνο στον περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε Ιατρική Κάνναβη και στην ξεδιάντροπη οικονομική εκμετάλλευση του πόνου και του θάνατου.

► Παρακαλούμε ειδικά το κόμμα Οικολόγων και την ΕΔΕΚ, που μέχρι τώρα είχαν δείξει κάπως πιό θετική στάση προς την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, να εγγράψουν αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με τις γραπτές παρατηρήσεις, κριτική και νομοτεχνική αξιολόγηση που έχουμε δημοσιεύσει. Εδώ είναι το έγγραφο που καταθέσαμε στο Υπ. Υγείας για τη νομοθεσία περί Ιατρικής Κάνναβης:
Κριτική και προτάσεις για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση

► Το νομοσχέδιο πρέπει να παρέχει ενθάρρυνση και υποστήριξη της καλλιέργειας Κάνναβης από μικρομεσαίους παραγωγούς σε συνεργασία με αδειοδοτημένες μονάδες μεταποίησης για διάθεση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά αλλά και για εξαγωγή σε άλλες χώρες με ιατρικά προγράμματα. Σε αυτόν τον γοργά αναπτυσσόμενο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας η Κύπρος θα μπορούσε να λάβει πολύ σημαντική θέση. Κατέχουμε την ηλιοφάνεια, το χώμα, την τεχνογνωσία και την παράδοση στις καλλιέργειες Κάνναβης. Η Κάνναβις που ήδη καλλιεργείται σήμερα στην Κύπρο - και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες της παρανομίας - είναι εξαιρετικά καλής ποιότητος και είναι από τις καλύτερες στον κόσμο!

Επίσης:
► Υποστηρίζουμε το δικαίωμα για την καλλιέργεια Κάνναβης από τους ίδιους τους ασθενείς για τις ανάγκες τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ απλά, ακόμα και με την βοήθεια της Αστυνομίας αν χρειάζεται, ώστε να μην προκύπτει θέμα παράνομης αγοραπωλησίας.

Πιστεύουμε πως η δίωξη του ασθενούς και ακτιβιστή Φώτη Ανδρέου τώρα, μες το παρόν πολιτικό πλαίσιο όπου συζητείται στη Βουλή το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη δεν προέκυψε τυχαία. Θα αξιοποιηθεί για την δαιμονοποίηση των ασθενών που καλλιεργούν οι ίδιοι το φυτό που χρειάζονται. Και οι επέσχυντοι ηγέτες του κόμματος Οικολόγων θα αξιοποιήσουν αυτή τη δαιμονοποίηση (κυρίως κρατώντας το στόμα τους κλειστό αντί να ξεσχίζονται στις διαμαρτυρίες, σε αντίθεση με αυτά που ορθά πράττουν για τις χελώνες). Ο στόχος τους είναι, με την βοήθεια του "πράσινου" κόμματος η εξουσία να εκφοβίσει και να δαμάσει τους ασθενείς ώστε να τους επιβάλει μελλοντικά το κερδοσκοπικό μονοπώλιο συν την κρατική τρομοκρατία της ΥΚΑΝ σε νέα "ιατρικά καθήκοντα".

Καλούμε τους Οικολόγους με συνείδηση, αυτούς που αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό του να είναι παράνονο ένα φυτό, ένα μέρος της Φύσης, να εκφράσουν τις έγνοιες τους στην ηγεσία του κόμματος. Εμάς δεν μας ακούουν πλέον, για αυτό και αναγκαζόμαστε τώρα να τους κατηγορήσουμε ανοικτά για τη ζημιογόνο τους στάση και άλωση του Κινήματος Νομιμοποίησης εκ των έσω. Το νομοσχέδιο για την "ρύθμιση" της Ιατρικής Κάνναβης δεν πρέπει να περάσει όπως είναι. Οι ηγέτες του κόμματος Οικολόγων κατέχουν κομβικές θέσεις μες το σύστημα καταπίεσης μες την παρούσα περίοδο για αυτό το θέμα. Τα λόγια και οι πράξεις τους στο θέμα της Ιατρικής Κάνναβης σήμερα θα κριθούν πολύ αυστηρά από τον κόσμο μας: υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισπράξουν για πολλές δεκαετίες το μίσος και την απελπισία όλων των αδικημένων ασθενών, γεωργών και Φίλων της Κάνναβης που στοχεύονται με κρατική τρομοκρατία που διακοσμείται πλέον με την "οικολογική σφραγίδα έγκρισης".

Είναι γνωστό σε όλους ότι Βουλευτές του κόμματος κοι Γιώργος Περδίκης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου έχουν πολύ βεβαρημένο ιστορικό σύμπλευσης με τους διώκτες και καταπιεστές μας - όσο και αν προσπαθούν να το "βάψουν πράσινο", το ιστορικό τους συνεχίζει να θεμελιώνει την εξής πραγματικότητα:

► Ηγούνται του μόνου πράσινου κόμματος σε ολόκληρο τον πλανήτη που ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την καταδίωξη των Φίλων της Κάνναβης και με την ποινικοποίηση ενός φυτού, ενός μέρους της Φύσης.

Παρακαλούμε κάμετε κάτι να ξελασπώσει το κόμμα σας από αυτό το αίσχος.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
Μέλος του Σωματείου
Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

~~~~~~~~~~~~~

Παραπομπές ~ Αναγνώσματα

Παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα το νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη
http://24h.com.cy/2017/07/29/paraviazi-anthropina-dikeomata-nomoschedio-gia-tin-iatriki-kannavi

Κύπρος: Οι Δίκες για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2015/12/blog-post.html

Η Κάνναβις... το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html

Έσπασε το ταμπού της κάνναβης
http://www.sigmalive.com/simerini/news/204647/espase-to-tampou-tis-kannavis

Φυλακίστηκε για… λάθος κάνναβη;

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks-aformis/340430/fylakistike-gia-lathos-kannavi

Αθώος ο Φώτης Ανδρέου για κατοχή κλωστικής κάνναβης

https://politis.com.cy/article/athoos-o-fotis-andreou-gia-katochi-klostikis-kannavis

Κατάσχεση των Υπολογιστών μας ~ Μιάμιση Ωρα Ανάκριση!

http://cyprus.indymedia.org/node/5002

Οι Επίορκοι Κυβερνώντες και η Ουσία της Επίθεσης Εναντίον μας
http://cyprus.indymedia.org/node/5003

Ποιά είναι η αλήθεια κε Υπουργέ; Τι λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας;
http://cyprus.indymedia.org/node/5004

Κόμματα καταδικάζουν την «φίμωση» Ευδόκα
Καταγγελία του ίδιου του πρώην Υπουργού στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης
https://web.archive.org/web/20150823045219/http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=213767

Tales from the Coffeeshop: The halloumification of the Cyprob
By Patroclos
"THERE are times you wonder whether there is anyone with a brain employed at the police force. The issuing of a search warrant for the house of Petros Evdokas and the confiscation of his PCs because he had posted a spoof resignation letter, supposedly by the former health minister Philippos Patsalis, on his Indymedia web-site, would suggest the lack of a brain is the main requirement to become a cop..."
http://cyprus-mail.com/2015/07/26/tales-from-the-coffeeshop-the-halloumification-of-the-cyprob

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire